TORNAR

Cupaires anoiencs demanen "respecte" i recorden que les negociacions no estan trencades

Se senten perjudicats per l’espectacle mediàtic i per ”versions interessades”

politica
Dimecres, 2 desembre 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

No volen eleccions al març. La CUP resoldrà el seu posicionament sobre la investidura del president de la Generalitat d'aquí a 26 dies. Mentre, representants de la CUP als ajuntaments de la comarca mantenen que "la pressió que hi ha no beneficia ningú".

Una assemblea de la CUP el proper 27 de desembre decidirà el posicionament de la formació en el darrer intent per investir un president de la Generalitat amb la distribució del Parlament sorgida del 27 de setembre. Les darreres jornades han estat especialment intenses i la reunió entre membres de la CUP que va tenir lloc diumenge a Manresa n'és un exemple. Representants de la CUP als ajuntaments, consultats per Anoiadiari, demanen "respecte" a les decisions i al funcionament dels mecanismes interns que tenen. Es mostren molestos també pel fet que "s'hagi dibuixat que hi ha un enfrontament intern, quan de fet únicament hi ha un debat que és normal i sa".

L'assemblea de diumenge, a Manresa FOTO: Anticapitalistes.catAleix Auber, el primer alcalde de la CUP a l'Anoia, a Capellades, manifesta que "no és un objectiu per a ningú arribar a unes altres eleccions, ningú vol que passi, tot i que ens hi podríem trobar abocats. Però nosaltres també volem arribar a un acord" amb Junts pel Sí. Auber lamenta especialment l'enrenou mediàtic del cap de setmana i entén que "hi ha maquinàries de mitjans de comunicació que treballen en sentit de partit, amb forces polítiques que estan acostumades a fer-los ballar". Entén que ,en la situació actual ,alguns grups de comunicació "actuen com a part" i "no ajuden a resoldre les coses, que ja són prou complicades. El debat que ha tingut la CUP no ha quedat ben reflectit i s'ha optat per titulars fàcils". 

El 'show' mediàtic molesta molt també a l' única regidora masquefina de la formació, Sílvia Rotger. Considera que el seguiment que han fet els mitjans de l'assemblea "es va portar més enllà d'allò necessari". Rotger, que va assolir l'acta en la primera ocasió que es presentaven al municipi, el passat maig, subratlla que "el nostre funcionament via assambleària sempre ha estat així". Veu que davant l'atzucac de les posicions "cal un esforç per seguir negociant". Recalca que "tornar a votar el març és el pitjor escenari possible i no beneficiaria a ningú". Sense pronunciar-se explícitament afegeix que "la CUP intenta oferir moltes vies i si realment volguéssim forçar unes noves eleccions, no estaríem així".


8 Comentaris

A

Aznar

igualada

5 de desembre 2015.07:40h

Respondre

Gràcies Cup, ens faciliteu allunyar el President Mas y acabar con el problema catalan.
Ni en sueños hubieramos imaginado que camuflados con ”samarreta” luchen pon la unidad de España.... Llegir més
D’aquí uns anys us vec als braços del PP o Ciudadanos, temps al temps.

M

MOntserrat

Igualada

3 de desembre 2015.00:48h

Respondre

Ara resulta que els cupaires demanen respecte pel funcionament dels seus mecanismes interns i diuen que estan sotmesos a massa pressió. I dons que esperaven amb tot un país pendent de la seva... Llegir més decisió, si per prendre-la resulta que tarden entre 2 o 3 mesos, que han d’esperar. Estàvem a punt de fer una gran revolució i ells que es defineixen com a revolucionaris van a pas de tortuga i necessiten temps i més temps per posar-se d’acord.

A..., però això es la nova política segons ells, ara resulta que decidir les coses assembleariament no s’havia fet mai, que això i portar una determinat vestuari dona un toc especial que fa que un es pugui menjar el mon.

Fa un temps que si el fill o la filla se’t feia de la CUP fins i tot semblava simpàtic: es cosa de joves deien alguns que es trobaven en aquesta situació, però ara la cosa ha canviat, ara resulta que aquells que s’havien de menjar al mon es troben atrapats per la seva incontinència verbal i no saben com sortir-se’n perquè la única manera de fer-ho, de donar resposta a tot aquest munt de persones que ens hem mobilitzat any rere any per assolir la llibertat del nostre país es empassar-se la seva paraula i el seu orgull, i pel que es veu es creuen que el seu val molt més que el de tots els altres.

Avui ja tothom sap el que és la CUP i del que son capaços i de simpàtics ja no si veuen tant. Més d’una i de dues famílies que conec ara ja no estan tant contents amb la decisió que van prendre els seus fills el 27S, ja no ho troben tant simpàtic, ara ja hi ha molta gent que comencem a entendre que amb la CUP no anirem al lloc, que si no es per una cosa serà per un altre, però que serà impossible aconseguir les nostres aspiracions nacionals si depenem d’ells.

Ara ja som moltes i molts els que no esperem la seva decisió, que tant ens fa, que hem passat ja la pàgina, que hem girat full i entenem com a última solució esperar al mes de març, encara que aquesta pugui ser dolorosa

j

josep d'orpí

Orpí

2 de desembre 2015.19:32h

Respondre

Totalment decebut amb l’actuació de la CUP, no esperava aixó de vosaltres.
Deixeu-vos de polítics i mitjans de comunicació. Sortiu al carrer hi pregunteu a la gent i veureu el gran... Llegir més desinflament que heu provocat amb el vostre enrrocament.
Crec realment que no voleu l’ndependencia de Catalunya.
Ah, no penso votar-vos mes.

M

Maria Ll.

Igualada

2 de desembre 2015.19:27h

Respondre

Hi ha vegades que una o un es sent important, que li sembla que es el melic del mont i disfruta d’aquest moment de gloria segurament perquè sap que en la seva grisa vida difícilment tindrà un... Llegir més altre moment com aquest. L’importa ben poc el que pot passar, les conseqüències que comportarà la seva decisió, tant li fa, ara és important perquè moltes coses depenen d’ella o ell i pot imposar el seu criteri encara que sigui minoritari, se sent fort i important, molt important i això es l’únic que compta.

Aquesta es la posició dels cupaires en aquest moment, els importa ben pot que tot sen vagi a pastar fang, els importa ben poc que molta i molta gent ens hàgim manifestat any rere any a favor de la independència, els importa ben poc la frustració que la seva actitud pugui produir, els importa ben poc el que pensa una majoria, els importa ben poc en definitiva la independència del nostre país.

Si, els importa una merda (i perdoneu l’expressió) la independència de Catalunya, ja que si tots som capaços d’unir-nos i deixar de banda per 18 mesos les nostres ideologies, ells no, ells volen disfrutar del moment i imposar el seu criteri per sobre del dels demés encara que amb aquesta actitud ho engeguem tot a rodar. Val més perdre-ho tot que cedir, aquest es el seu lema.

Senyores i senyors de la CUP, heu d’entendre que estem en una democràcia i en una democràcia la majoria sempre esta per sobre de la minoria, per tant 1.600.000 parers estan per sobre de 300.000, us ho dic perquè sembla que no ho heu entès encara, i si ens hem de sacrificar per 18 mesos ens sacrifiquem si realment creiem que la finalitat s’ho val. Ja hi haurà temps després quan siguem independents per triar qui volem que ens governi i com volem que ho faci, no és ara l’hora de l’egoisme, estem en un moment històric que difícilment es repetirà, però estar clar, això de sortir tots els dies als mitjans de comunicació i ser els protagonistes de la pel•lícula es molt llaminer i os pot més que el sentiment nacional.

En uns moment en que el govern central ens esta intentant esclafar per tots els mitjans al seu abast, en uns moments en que inclús volen imputar als alcaldes i regidors que van votar a favor de donar suport a la resolució independentista del Parlament hauríem d’estar tots units per demostrar la nostra força, dons no, ara tenim dos fronts, el del govern central i els partits espanyolistes i el de la CUP.

Serà molt trist i penós, però al final tindrà raó el José Maria Aznar quan va dir que “antes se rompera Catalunya que Espanya”. Serà molt penós i trist, però al final gracies a vosaltres tindrà raó.

Però tingueu molt present una cosa, que la historia i els nostres descendents ens jutjaran a tots i en aquest cas jo no voldria estar pas a la vostra pell quan els vostres fills o nets os preguntin: que vas fer tu el 2015 quant Catalunya es jugava la independència

M

Maria

Igualada

2 de desembre 2015.14:16h

Respondre

Realment, vosaltres, els de la CUP sabeu què voleu? De veritat, que ho sabeu? La impressió dels ciutadans és que esteu obsessionats només amb una persona i que aquesta és la que hem triat una... Llegir més majoria molt important dels votants. Ja n’hi ha prou de la vostra manera de fer. I si us sentiu pressionats us espavileu nois, que la pressió encara serà més gran. Sou uns impresentables!!!

P

Pep

Igualada

2 de desembre 2015.10:14h

Respondre

Demaneu respecte?Vosaltres, que veteu i imposeu? Vosaltres, que us passeu pel folre 1600000 vots? Colla de dogmàtics! Portem dos mesos perduts i la il·lusió de la gent esmicolada! On sou aquells... Llegir més que defensàveu un front patriòtic? O arribem junts a la independència, amb gent de tot el ventall ideològic, o quedarem els 4 de sempre.

d

dani

igualada

2 de desembre 2015.09:43h

Respondre

el que molesta és que amb 10 diputats vulgueu canviar el que pensen els altres 62 diputats.

també molesten les formes de l’anna Gabriel o el cinisme del toni baños, hi ha masses coses de... Llegir més vosaltres que molesten ja...

J

Josep

igualada

2 de desembre 2015.09:13h

Respondre

Jo entenc que sou asamblearis pro neu mes lens que una tortuga i aixo fa molt mal jo, mateigg es voldria perdra de vista i espero que en Mas vagi a unes altres eleccions feu molt de mal a totas les... Llegir més persones que manifestaciò i manifestaciò no hem fallat mai i si som en aquet cami de l’independantisma es per Mas ,no ho oblideu això, am sento trait per vosaltres i com jo molta i molta gent. Penseu que si el panorama politic espanyol cambia podria haber una entesa pactade per un referendum i aqui s’auria acabat tan patiment amb vosaltres.si teniu de donar el vot a Mas crec que el 27 es massa tard.Recapaciteu.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.