TORNAR

Decidim Igualada posa Darío Castañé com a cap de llista

Montserrat Roca (ICV-EUiA), serà la número dos

politica
Dissabte, 18 abril 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

"Primer les persones": amb aquest lema es presenta Decidim Igualada, mescla de ICV-EUiA, Podem, Pirates i Procés Constituent. El líder és el jove Darío Castañé, de Pirates

La candidatura de Decidim Igualada ja té cap de llista. A la tarda de divendres, al Parc de l'Enxub -on ICV-EUiA va presentar la seva llista fa quatre anys-, aquest col·lectiu amalgama dels propis ecosocialistes, membres de Podem, Pirates i Procés Constituent, es va donar  a conèixer. Els seus 21 llocs estan ocupats, quasi a parts iguals, per homes i dones i també reparteix les posicions equitativament entre els seus components. El número u, el candidat anoienc escollit per primer cop en primàries, és Darío Castañé, vinculat a Pirates de Catalunya. 

Asseguts, d'esquerra a dreta, Castañé, Roca i MoyaL'acompanyaran en el número dos Montserrat Roca, de ICV-EUiA, i en tercer lloc Rafa Moya, de Procés Constituent. Moya va figurar fa quatre anys a les llistes dels socialistes amb Jordi Aymamí. Sobre la composició, Castañé assegura que "hem mirat de fer una 'cremallera'", perquè hi hagués la màxima paritat i pràcticament tota la llista segueix aquest criteri. També s'ha intentat combinar equitativament "les diferents forces que componen Decidim Igualada" explica Castañé. Els vots anirien, en tot cas, a ICV-EUiA en el còmput per Diputació i Consell.

El candidat sorgit de les primàries com a cap de llista té 29 anys i serà -si no hi ha cap novetat de darrera hora- el més jove entre els aspirants a l'alcaldia. Castañé és administrador de sistemes i ja ha estat candidat de Pirates l'any passat a les europees. Persones com Juan Carlos González Caldito i Sonia Gil, del Cercle Podem, també figuren a la llista. 

"Hem aconseguit trobar un punt comú sobre el qual construir" afegeix el candidat. Tres eixos, comenta, que "són la transparència i la participació, la recerca de la justícia social, la lluita contra l'exclusió i el reequilibri, i -per últim- el bé comú". Entre els presents com a espectadors a l'acte, l'ex regidora Montserrat Mateu i figures emblemàtiques com Maribel Nogué, que tancarà la llista. 

"Mirarem d'entrar els que puguem" apunta Montserrat Roca, que desconfia de les enquestes que han sortit aquesta setmana: "manca serietat". Tant Roca com Castañé censuren el govern actual que "ha adormit Igualada amb la seva inacció. Volem influir a Igualada, aportar mecanismes de participació perquè la gent s'expressi". Anuncien que el seu canal, www.decidimigualada.cat, estarà obert des d'ara i receptiu a "tota mena de queixes i suggeriments" durant els propers quatre anys.


15 Comentaris

R

Ricard

Igualada

21 d'abril 2015.13:57h

Respondre

Hostia, la dona del Badia que tambe vol cobrar de la vicoca. Cap a la DIPU dons

C

Carles

IGD

20 d'abril 2015.10:09h

Respondre

Oh! ja tenim el gran argument de una ment desperta i preclara, si qualsevol es presenta a candidat –i a més a una candidatura que critica i no es partidària dels polítics professionals, entenc-... Llegir més a l’Ajuntament és perquè vol agafar-se a la mamella. Zascas! Que llest que sóc! Suposo que això és extensible a totes les candidatures no? O solament aquesta? Ai...M’agrada això de flowerpower, està bé, és graciós

j

jeroni

igualada

20 d'abril 2015.11:01h

carles et noto una mica ofès! em negaràs que no és veritat que certa gent de la llista de renovació política en tenen ben poca cosa? ;) per no parlar de que porten molts anys xupant del bote com... Llegir més x tenir els ovaris de que segui criticant la politica professional quan teniu gent a la llista q porta anys i panys en aquesta tradició...per no parlar de que ningú es creu que gent tant diferent us sabreu posicionar sobre temes tant cabdals que hi hauran aquesta legislatura quan cadascú discrepa molt en certs temes tant nacionals com socials? vau parlar de cedir per trobar punts en comú però cedir sempre és dolent..s’ ha de tenir les idees clares en cada tema no anar temptejant a veure què atreu més vots sense mullar-se massa x anar fent la viu viu..és allò que deia podemos que ni derechas ni izquierdas..ja ho veurem doncs

C

Carles

IGD

20 d'abril 2015.13:51h

Primer, Jo no tinc ningú a cap llista ni ganes , segon, quin de la llista ha tingut un càrrec públic remunerat? Com a mínim digues un, seria interessant saber-ho (a mes penso que en principi no... Llegir més hauria de ser una cosa mala) I per últim, la nova política no és fàcil, la política del diàleg, els raonaments, pensar en les persones, decidir, votar, tornar a parlar, entenc que es complicat i potser que no tinguin raó aquesta gent però és una nova mirada i precisament per això els hem d’escoltar

G

Gerard

Igualada

20 d'abril 2015.08:55h

Respondre

M’”encanta” aquesta candidatura. Sembla una macedònia política, on hi cap tot. Com dirien en castellà, un ”batiburrillo” que no s’agafa per enlloc i que demostra que aquí tothom es... Llegir més vol agafar a la mamella. Feministes, pirates, antisistemes, alternatius, independentenstistes, federalistes...un tinglado flowerpower que segurament defensaran unes idees molt lloables, però que a mí se’m fa massa difícil de digerir. Veure la Maribel Nogué tancant la llista és un ”gran exemple” de regeneració política...

dariocc

Dario Castañé

Igualada

21 d'abril 2015.09:48h

Gerard, som el resultat d’unir diferents sensibilitats amb punts en comú. Com suma que som, som el reflex d’un ampli sector de la ciutat.

Tenim les coses molt clares i sabem on... Llegir més anem. Tenim innovació i experiència. I si la pitjor crítica és dir-nos ”macedònia”, és que estem en bon camí.

G

Gerard

Igualada

21 d'abril 2015.19:26h

La pitjor crítica Dario és entrar a la vostra web i llegir els currículums d’alguns dels vostres candidats. Amb tots els respectes, un zero a l’esquerra la gran majoria. Repeteixo, sou una... Llegir més macedònia, un poti-poti que només busca protagonisme i una cadireta. I per sort les esquerres estaran millors representades a l’ajuntament, per exemple, amb la CUP o ERC. Crec que la gent d’Igualada està farta d’algunes de les persones que portes a la llista. I que són de tot menys aires renovats... Sincerament, ni jo mateix amb tres cubates de més haguès fet una llista pitjor. I per cert, és un consell, no et passis el dia responent a tothom en aquest diari digital, perquè ho fas per tenir visibilitat i protagonisme, però dóna la sensació que tens ben poca feina...De vegades la proximitat es pot interpretar com que et sobra temps lliure...

R

Rosa

Igualada

18 d'abril 2015.20:21h

Respondre

Primer les persones abans que les idees? sembla difícil però em sembla molt bé! Tan de bo sigui així, però ànims i molta sort.

F

Ferran

Igualada

18 d'abril 2015.17:49h

Respondre

El titular diu ”Decidim Igualada posa Darío Castañé com a cap de llista”, però posar posar no l’han posat...Si eren primàries obertes, és la ciutadania qui l’ha posat.

B

Bocabadat

Igualada

18 d'abril 2015.16:21h

Respondre

A l’article on es noticiaven els 83 vots, em preguntava si estaven cuinant els resultats de la votació ja que no els feien públics. Ara ja no m’ho pregunto i m’atreveixo a afirmar que al... Llegir més cuinar-los s’han socarrimat de valent. Quina casualitat que els tres primers son respectivament els caps visibles de les formacions que integren la candidatura. Cap de les persones que de bona fe o espontàniament s’hi van presentar estan en llocs capdavanters. De figurants, tu! que els serveixi d’experiència.
Doncs si senyor! amb la moral ben alta gràcies al ”Mirarem d’entrar els que puguem” ara que ja tenim líders, toca veure quin programa cal presentar. Ideologia subordinada a les persones.
Efectivament, falta serietat.
Això si, el cap de llista s’ho ha currat. Poca conya.

dariocc

Dario Castañé

Igualada

18 d'abril 2015.19:44h

Amic Bocabadat, els resultats no s’han cuinat. En breu ho publicarem tot, però som gent voluntària i la feina de maquetar i explicar bé com s’han traslladat els resultats no és lleugera.... Llegir més />
Per altra banda, si et sorprén que els tres primers siguin dels col·lectius promotors, això vol dir que no t’has llegit la meva resposta a Eleccions Igualada, on ja explicava el motiu: https://medium.com/@im_dario/parlem-de-prim%C3%A0ries-a-igualada-c3f40718decc Es va decidir en assemblea, amb totes les persones que es van presentar, que hi hauria mínim una persona de cada grup promotor. Així de simple.

A més, t’animo a dir quines persones s’han presentat i no estan a llocs capdavanters. Només amb la web pública ja es veu que els candidats estàvem afiliats a un o altre col·lectiu, havent-hi dos independents en la segona pregunta.

També haig de dir-te que presentar-me a cap de llista no va ser una decisió fàcil. Ho explico en aquest comunicat meu del 9 d’abril: https://medium.com/@im_dario/em-presento-a-cap-de-llista-af25255a8c6a

dariocc

Dario Castañé

Igualada

18 d'abril 2015.19:46h

Per la part programàtica, cal entendre que això no és un partit uniforme, on tothom pensi igual. Som quatre col·lectius i gent independent amb profundes diferències. La feina programàtica és... Llegir més molt més complexa i pren més temps.

Aquest 23 d’abril podràs veure el resultat d’hores de diàleg i generositat, de cercar els punts en comú i aparcar les diferències per unir forces i portar un canvi profund a la ciutat.

Et convida a veure’ns, hi seré tot el dia i parlar cara a cara.

B

Bocabadat

Igualada

18 d'abril 2015.20:29h

Dario, no estem d’acord en gairebé res. Ni en el fons ni en la forma del vostre procés. Encara em resulta increïble veure ICV fent de palmeros d’aquesta candidatura. Però com deia abans, tio,... Llegir més t’ho curres molt i això és respectable. Salut.

dariocc

Dario Castañé

Igualada

19 d'abril 2015.19:31h

Gràcies per la part que em toca.

Per cert, com deia, els resultats de les primàries ja estan publicats: http://decidimigualada.cat/resultats-de-les-primaries/

Animo a... Llegir més totes les forces a fer el mateix i publicar com han confeccionat les llistes que podrem llegir durant la propera setmana al DOGC.

i

igualadi

igualada

18 d'abril 2015.11:02h

Respondre

El rafa intic amic del teo romero jajaja mare de deu com canvien les coses per buscar protagonisme !

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.