TORNAR

Desencís a Esquerra, alegria a la CUP

Els republicans aspiraven a poder influir amb més regidors

politica
Dilluns, 25 maig 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Amb un salt de vora mil vots, Esquerra encaixava els resultats dels comicis a Igualada amb certa decepció. Josep Maria Palau, el candidat republicà, admet que esperaven més. Dins el camp independentista, la CUP irromp amb 1.536 vots. Concentrats al Casal la Teixidora, la formació no dissimulava la seva eufòria

Esquerra, Socialistes d'Igualada, CUP, Decidim i PP, per aquest ordre, segueixen a CiU en nombre de vots a la capital anoienca. I han entrat al consistori. Però les seves reaccions eren força diferents. Malgrat convertir-se en segona força, empatats a regidors amb els socialistes, el candidat d'Esquerra Josep Maria Palau mostrava certa decepció. Admetia que "hi ha tres forces polítiques que han pujat a Igualada i una som nosaltres, que hem passat de 1.500 a 2.476 vots. El cert és que aspiràvem a més. Penso que hem d'estar contents de l'esforç que hem fet i de la feina que ens ha permès un miler de persones més que fa quatre anys ens fessin confiança". Amb 900 vots menys que Esquerra i 500 menys que els socialistes, la CUP era la gran sorpresa de la nit electoral. Albert Mateu i Eva Pedraza entren al consistori com a regidors. Mateu valorava que "pensàvem que entraríem, però volíem entrar amb força. També és positiu que certes formacions que atempten contra els drets humans es quedaran fora d'Igualada i a altres poblacions veïnes".

Josep Maria Palau, líder d'Esquerra a Igualada, ahirPalau considera que "el resultat no és dolent. Tenim la consciència tranquil·la perquè hem fet tot l'esforç que havíem de fer, l'hem fet en el bon camí". Es veu com una de les "forces emergents, per tant estem relativament satisfets. Felicitem als altres que han pujat, a CiU a qui l'electorat ha premiat i a la CUP per la seva entrada a l'Ajuntament, que és la gran novetat en aquestes eleccions. Continuarem lluitant pel nostre programa, per intentar tirar endavant les nostres propostes amb la força que tenim, que és una mica més gran que la de fa quatre anys".

No veu clar "reeditar el pacte. Estem disposats a plantejar propostes i arribar a acords perquè aquestes propostes del nostre programa puguin tirar endavant. Podem donar-nos suport mutu en determinats acords de ciutat, que pugui interessar que hi hagi una majoria més folgada. El nostre rol és construir una alternativa aquests propers quatre anys. Descartem bastant entrar en el nou equip de govern". Palau no vol "donar més força a CiU" ja que "Igualada necessitava una alternativa independentista, progressista, d'esquerres, que algun dia pugui donar el tomb al govern conservador de CiU".

La CUP liderarà l'esquerra alternativa

Els dos nous regidors de la CUP, Albert Mateu i Eva PedrazaEl que serà portaveu de la CUP a l'Ajuntament, Albert Mateu, afirma que el miler i mig de vots "ens fa estar molt contents. No teníem un històric de resultats de referència. Ser quarta força, i amb altres resultats com a Capellades, als quals cal felicitar, demostra que hem fet un salt molt important". Estaran en un ajuntament amb majoria absoluta, "no és desitjable que hi hagi aquesta situació. Seria preferible que no. La nostra tasca serà fiscalitzadora". 

Esperaven dos regidors també Decidim Igualada, que només en tindran un. Darío Castañé, el candidat, comenta que "estem satisfets, tot i que volíem dos regidors. Estic sol, però seré portaveu d'una assemblea més àmplia". Des de la seva posició, avança que "intentarem organitzar processos perquè la ciutadania participi".

 

 

 


3 Comentaris

J

Joan Giner ITV "el Gineret"

Igualada

25 de maig 2015.09:38h

Respondre

Bé per la CUP.
Senyors d’esquerra fe seguidisme té aquest preu...

J

Josep "Xipreret"

igualada

25 de maig 2015.18:23h

el que té preu és no ser ni prou d’esquerres ni prou independentista per haver-se comportat de la manera que es van comportar abans del 9N i després sense poder confeccionar la llista... Llegir més unitària.

ara ja és massa tard i ja podem arribar al 27S cadascú per la seva banda, ara bé, aquesta primavera s’hagués pogut fer les plebiscitàries del 27S i anar a buscar els 80 diputats al parlament, DUI o esperar les eleccions espanyoles i avall que fa baixada....

vinga, Gineret, ànims, a veure si ets capaç de veure alguna cosa positiva a partir d’ara, i sinó a seguir fent campanya contra l’actual alcalde, amb una mica de sort igual arriba als 12-13 regidors el proper cop.

n

no sempre

28 de maig 2015.08:50h

Gineret, si alguna vegada comentessis coses positives d’en Castell, i evidentment les negatives quand hi siguin, guanyaries en credibilitat i sèries més escoltat.
La Crítica no sempre ha... Llegir més de ser negativa; criticar pot ser en positiu o en negatiu; el que realment pertoqui en cada moment.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.