TORNAR

Els dos diputats anoiencs rebutgen la violència que van viure en primera persona al Parlament

Maria Senserich va viure agressions físiques i Pere Calbó insults verbals

politica
Dijous, 16 juny 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Milers d’indignats concentrats des de la nit del passat dimarts al Parc de la Ciutadella volien
impedir que els Diputats entressin a la cambra per poder celebrar el Ple en què s’havien d’aprovar els pressupostos. Els diputats anoiencs Maria Senserich (CiU) i Pere Calbó (PP) van viure en primera persona els atacs dels ‘indignats’, sobretot Senserich que va ser agredida físicament quan intentava entrar al Parlament. Ambdós rebutgen la violència i coincideixen en afirmar que s’ha d’actuar davant d’aquest tipus d’actituds antidemocràtiques.

Pere Calbó i Maria Senserich

‘El dia abans ens havien donat instruccions de què fer per entrar sense perill al Parlament, jo que sóc molt obedient, em vaig llevar d’hora, vaig aparcar el cotxe allà on m’havien dit i vaig intentar entrar a la cambra’ explica Maria Senserich. La Diputada de Convergència i Unió es va dirigir al Parc de la Ciutadella sense trajo i sense pins per passar desapercebuda: ‘Jo no sóc una persona mediàtica i no em van reconèixer com a Diputada’, explica. Això sí, mentre intentava accedir al Parlament, un grup d’Indignats van atacar un senyor i quan Senserich s’hi va acostar també va ser agredida: ‘Em van agafar pels braços, em van fer caure el rellotge i m’han quedat alguns blaus’, explica la diputada, nerviosa. Finalment, els Mossos van haver d’intercedir per protegir-los.

Per la seva banda, Pere Calbó regidor d’Igualada i Diputat del PP explica que va arribar entre les 8:30 i les 8:45 al Parlament i va poder accedir per la porta habilitada gràcies al cordó de seguretat dels Mossos. Calbó afirma que només va rebre insults: ‘Com qualsevol persona –ja fos diputat o treballador- que volgués entrar al Parlament. Una vegada a dins, Pere Calbó va esperar els seus companys de grup Parlamentari: ‘Alguns van haver d’entrar escoltats i amb furgons dels mossos’.

Rebuig a la violència

Tant Pere Calbó com Maria Senserich van mostrar el seu rebuig cap a la violència expressada per part dels indignats. Calbó afirma: ‘El que no pot ser és que es passin cinc minuts insultant-te i després cridin consignes contra la violència’. Maria Senserich comparteix aquesta opinió i afirma: ‘Les persones concentrades no eren inofensives, fins i tot van agredir a un diputat invident del nostre grup parlamentari’.

Actituds antidemocràtiques

Els dos diputats anoiencs coincideixen en afirmar que els indignats van prendre actituds antidemocràtiques. Pere Calbó afegeix: ‘S’ha d’actuar d’una manera contundent contra aquells que actuen contra la democràcia’ i constata que els indignats han pres postures ‘Totalitàries’.

Maria Senserich afirma que ‘S’ha girat la truita, ara els indignats som nosaltres’, la diputada convergent també es va lamentar que els parlamentaris del grup d’ICV no aplaudissin el manifest signat conjuntament per tots els grups de la cambra.


23 Comentaris

O

Oscar

Igualada

20 de juny 2011.15:24h

Respondre

M’alegro que finalment hagis clicat l’enllaç! Per cert, no sé si ho dius per mi, però de feina en tinc, i força més aquests dies.
Què ens recomanes? quedar-nos de braços plegats? Esperar... Llegir més que els poítics ens arreglin els problemes?

un plaer interlocutar amb tu, almenys ho fem regular i educadament, sembla una partida d’escacs.

P

Pau

20 de juny 2011.14:32h

Respondre

Qui no té feina el gat pentina ...

O

Oscar

Igualada

20 de juny 2011.02:06h

Respondre

Pau!
Ja vec que no has vist el link que he enllaçat! Estic d’acord amb tu en que en el ”famós” vídeo de ”qui són els violents?” no es veu que els polis infiltrats facin actes... Llegir més violents.
Només es veuen les porres ilegals i la ineficàcia total dels 10 infiltrats.
Com pot ser que quedin tant retratats tots juntets en un garatge?
S’ha de fer malament per cullons per fer el ridicul d’aquesta manera.

Però l’enllaç al que em refereixo és d’un dia anterior on es veu (supusadament) precisament un dels polis infiltrats llençant coses en un furgó.
Fes-li un cop d’ull si vols opinar-ne.

No tinc cap problema contra els mossos que fan la seva feina, això que quedi ben clar, només denuncio fets que no es poden permetre.

P

Pau

20 de juny 2011.00:01h

Respondre

En aquest vídeo no s’hi veu res d’anormal, en cap moment es veu que provoquin aldarulls. Ens hem de creure uns subtítols que no tenen res a veure amb les imatges ?

O

Oscar

Igualada

19 de juny 2011.21:39h

Respondre

Benvolgut Pau, em sap greu que relacionis la gimnasia amb la magnesia!
Evidentment que necessitem policia, em sembla fantàstic que tinguem policia de paisà! (com a tots els països... Llegir més occidentals).
Gràcies a déu no pateixo massa que em robin ja que em podrien prendre ben poques coses (espero que no et sàpiga greu que no hi pateixi)
Evidentment que no espero que els policies de paisà portin una identificació ben visible.
Només els demano que no tirin rocs a les seves propies furgones perquè haurem de ser nosaltres qui paguem els xapistes! Veurel’enllaç que t’he mostrat abans.
T’ho torno a repetir per si no m’he explicat bé, demano identificació ben visible als mossos que vagin vestits de mossos i s’hi s’han de posar xalecs antibales (com que el necessiten), que es brodin el seu numeret al xalec també. Et semblaria malament?

Una abraçada amic Pau.

p

pau

Anoia

19 de juny 2011.18:57h

Respondre

Oscar, ai ai ai, el dia que tinguis un problema o et robin, ai ai ai, espavila’t tu solet, ai ai ai, i no busquis a la policia, ai ai ai ...

La policia de paisà (com existeix en tots els països... Llegir més occidentals) també ha de portar una identificació ben visble, oi ?

O

Oscar

Igualada

19 de juny 2011.16:05h

Respondre

Quines ganes tenen alguns de relacionar la violència amb el moviment 15M!! Quines ganes, eh? Felip! Quines ganes!

Seria molt fàcil contestar a tots aquells que diuen que si els 4 gats que... Llegir més provoquen incidents representen el moviment 15M, perquè no podem dir que els 4 polítics malversadors representen a tots el polítics?
Jo no serè el que ho digui perquè sencillament no ho crec.

Ai, ai, ai que potser si que i comença a tenir alguna relació els videos de ”Qui son els violen?” amb segons quins fets violents!
Us passo enllaç :

http://www.planetatortuga.com/noticias.item.3891/ya-lo-tenemos,-el-mosso-infiltrado-provocando-esta-luego-entre-los-acorralados-#acampadabcn-#spanishrevolution.html

Ai, ai, ai que aquesta seria grossa!

Algunes preguntes al aire!

Com es permet que els mossos d’esquadra utilitzin porres il·legals?
Algú em pot aclarir el dubte?
Com pot ser que aquesta colla no vagin identificats? Com pot ser?
Felip! M’ho expliques? Potser soc curtet però es q no ho entenc...
Pot ser que d’aquesta manera puguin fotre ”porrassos” amb total impunitat? És el que em ve al cap a mi.

Tal com diu l’Arnau, anem i anirem molt i molt a poc a poc, de fet encara tenim la llavor embolicada en cotò i no ha germinat, però el camí és tant i tant llarg i ple d’obstacles que el repte es proporcional a aquestes dificultats i encisador i engrescador per ell mateix.

Tenim ganes de treure caretes, tenim ganes de fer germinar la llavor, fer-la crèixer encara sembla utopia....però ... ai si germina!

Força!!

m

maria

igualada

18 de juny 2011.23:18h

Respondre

Molt bé, sou vitalici no, un sou per la meitat del temps que han exercit, i una pensió als 65 anys. Que no tenim tots dos anys d’atur i pensió quan ens jubilem? I això només el president de la... Llegir més generalitat, és a dir, tres persones a Catalunya, de què estem parlant venen d’aquí els mals? pura demagògia, quan va robar el millet, quant ens deu l’estat espanyol? Una mica de dignitat, demanem que els nostres representants públics facin bé la feina i controlem-los, no fem demagògia.
Del docg:
”Les persones que han exercit el càrrec de president o presidenta de la Generalitat tenen dret a percebre, per un període equivalent a la meitat del temps que han estat en el càrrec i, com a mínim, per una legislatura, una assignació mensual equivalent al 80% de la retribució mensual que correspon a l’exercici del càrrec de president o presidenta de la Generalitat.

Pensió vitalícia

Els expresidents de la Generalitat, quan arriben a l’edat de seixanta-cinc anys, tenen dret a percebre una pensió de jubilació vitalícia consistent en una assignació mensual igual al 60% de la retribució mensual que correspon a l’exercici del càrrec de president o presidenta de la Generalitat. ”

P

Pau

18 de juny 2011.20:00h

Respondre

Molt bé Raphanus, llavors seguint el teu criteri fem un referèndum per veure si la població vol continuar pagant impostos.

A

Arnau

Igualada

18 de juny 2011.15:58h

Respondre

Raphanus, m’agrada veure com les dades objectives són irrefutables, moltes gràcies! repeteixo que això és l’embrió del qual tots i totes al final hi haurem d’anar a parar, a seure,... Llegir més escoltar , opinar,...

R

Raphanus brassica

Igualada

18 de juny 2011.11:21h

Respondre

A veure si llegim bé el que diem i ens informem encara més bé.

1. Pensió vitalícia (refaig el que deia de sou vitalici). Maria pots donar una ullada al DOGC núm. 3879 - 08/05/2003... Llegir més (http://www.gencat.cat/diari/3879/03105090.htm). Sou per a la meitat del temps que han estat al càrrec i pensió vitalícia.

2.Referent al comentari del percentatge que representen els vots de CiU sobre el total de la població vull significar que per a una decisió tan important com les retallades en el pressupost potser caldria un referèndum (com a mínim per a les retallades que no constaven o fins i tot van encontra d’alguns aspectes programàtics de CiU).

3. Una altra mala pràctica. Si el Parlament, que és el representant del poble tal com s’ha repetit/reiterat, aprova la continuïtat de la sisena hora a l’escola pública, per què la Consellera d’Educació s’ho salta alegrement?

Repeteixo, és una llàstima que tot això no sigui discutit a fons. I si voleu un exemple de bones pràctiques aneu avui dissabte, a les 9 del vespre a la Plaça Catalunya, on podreu sentir Hördur Torfason, capdavanter de la revolució Islandesa (un bon vídeo a ves.cat/aI2y).

t

tripartit

igualada

17 de juny 2011.16:02h

Respondre

La foto pot representar el pacte CiU-PP, un pacte perquè no es parli d’independència, us n’adoneu que ja no està d’actualitat el tema?

m

maria

igualada

17 de juny 2011.15:56h

Respondre

Quina mania amb els sous vitalicis dels polítics! No sé qui la promou però és una mentida, dita moltes vegades però no per això serà veritat. Algú que ho conegui bé ho pot explicar?

P

Pau

17 de juny 2011.13:42h

Respondre

Sense discutir si les coses es fan del tot bé o no; el govern ”només” representa el 28% de la població ?, doncs els indigants de totes les acampades i protestes no arribaven ni a l’1%.... Llegir més Alerta amb les dades que són fàcilment manipulables.

R

Raphanus brassica

Igualada

17 de juny 2011.12:47h

Respondre

Em sembla molt trist que la violència d’uns brètols serveixi per desviar el veritable debat.
- Està legitimat un govern que representa el 28% de la població a fer unes retallades tan... Llegir més dràstiques -algunes de les quals no estaven en el seu programa electoral, que tindran un impacte brutal en la recerca, la sanitat o la cultura?
- Com és que els diputats/diputades no han estat capaços de tenir una actitud tan unànime i tan contundent contra la corrupció?
- Com pot ser que ex-presidents tinguin sopus vitalicsi i despatxos al passeig de Gràcia pagats per tots?

I una fonamental: l’asimetria entre l’accés dels càrrecs electes a tots els medis (televisió, premsa, ràdio) i la dificultat de fer arribar les nostres opinions a ells. En tota la campanya electoral de les municipals només em va contestar els corresu electrònics una candidata. La resta em van omplit la bústica (física i de correu electrònic), però no es va dignar a contestar cap dels meus dubtes ni iddes.

d

daniel

igualada

16 de juny 2011.22:42h

Respondre

paraules molt sàvies Arnau, esperem que hagin estat només les ovelles negres d’aquest moviment doncs i que la vostre lluita que hauria de ser la de tothom continuï, si no ens hi fiquem tots no... Llegir més ho arreglarem.

l’helicòpter no deu formar part de les retallades, i tots els audis oficials que començaven amb matrìcula G tampoc, no poden anar amb seats exeos per exemple?

A

Arnau

Igualada

16 de juny 2011.17:58h

Respondre

Daniel, et covido a que vinguis o et conectis amb les plataformes del moviment dels acampats a nivell local, ens hem fet dir trobem-nos. l’arrel del problema, com tu dius, no n’és un i per això... Llegir més aquest moviment és tant heterogèni, ja que incorpora a moltíssimes militancies ja existents, com ja he dit a mi personalment també em va indignar l’actitud de uns quants, però no podem generalitzar.

Jordi,Pel que fa al tema de la llengua i de l’expoli fiscal per part d’Espanya vers Catalunya, jo personalment també ho veig així, però aquest moviment és tan profund que ja hi incorpora el dret a decidir dels pobles, així vull dir que és una lluita de tots per tots,em sap greu pensar que hi ha moltes persones que creuen que el dia que siguem independents i ens enboliquem amb la senyera els problemes de la sanitat, de l’educació, s’hauran acabat, havent-h una casta de grans empresaris a nivell català que no dubtaran a retallar l’estt del benestar.

Pau, el famós video jo també el veig desafortunat, en quant a comentaris, però cal fer-ne una lectura interessant, ningú els va atacar, tansols els van deixar en evidència, tampoc faré interpretacions infundades,

Fa anys vaig llegir un llibre que m’aporta una manera d’anar per la vida i concreta l’actitud en 4 conceptes:
- Sigues impecable amb les teves paraules.
- no et prenguis res personalment.
- NO FACIS SUPOSICIONS.
- Fes sempre el màxim que puguis.

no podem generalitzar un moviment que està en fase embrionària, que s’ha de començar a definir, i que hi aporta tantes ideologies diverses. Donem temps a que tot s’organitzi a poc a poc, com diuen:” anem lents perquè anem lluny.

Una abraçada a tots, i que sapigueu que són importants aquests punts de debat, que suposo que ja ho sabeu, però a partir d’aqui n’ha de sortir una democràcia més participativa, un referèndum per votar les retallades (que no venien al programa de cap partit polític), i això tan sols ho farem si anem tots junts, d’aqui i d’allà, perquè tots ens escoltem.

I

Indignado? Pues si, bastante ...

Igualada

16 de juny 2011.17:31h

Respondre

La imagen ”curiosa”, es ver llegar en helicoptero a quienes van a recortar libertades, si, he dicho libertades, fondos economicos y pedir ”austeridad” al pueblo. Aunque lo de pedir, esta... Llegir més claro que es para el resto de mortales, ya que, esta mas que claro que esto de los recortes y la crisis no va con ellos.

P

Pau

16 de juny 2011.14:36h

Respondre

Arnau, et referiexes al famós vídeo dels mossos de paisà ? Doncs en aquest vídeo no s’hi veu res d’anormal, en cap moment es veu que provoquin aldarulls. Ens hem de creure uns subtítols que... Llegir més no tenen res a veure amb les imatges ? Estem ben arreglats.

J

Jordi

Igualada

16 de juny 2011.14:26h

Respondre

Arnau,
El que no podeu fer els indignats, és reclamar que no es retalli sense demanar que no tinguem l’espoli fiscal més gran de tot Europa per part dels Espanyols.
Tot el problema econòmic de... Llegir més Catalunya, és Espanya! Sense Espanya, l’estat del benestar dels Catalans seria dels millors d’Europa.
Si algú encara no ho ha vist, que s’ho faci mirar.
L’indignament s’ha de traslladar contra els Espanyols que ens estan ofegant dia rera dia economicament.

d

daniel

igualada

16 de juny 2011.13:03h

Respondre

i no ens podries fer cinc cèntims del que penseu la majoria de militants en aquest moviment?

jo fins fa poc em semblava perfecte, des d’ahir ja no tant, m’indigna molt més veure el governador... Llegir més del banc d’espanya o el president de la caixa dient a la vanguardia que no es pot crear ocupació, que no pas el parlament de catalunya fent la seva feina.

si voleu ser pràctics aneu a l’origen del problema.

una cosa que no em queda gens clara, la llengua habitual dels indignats, sobretot dels de barcelona i més en concret els d’ahir que es dedicaven a impedir per la força l’accés al parlament, quina és, la del nostre país o la dels companys veïns que fa quasi 300 anys que ens indignen diàriament??

A

Arnau

Igualada

16 de juny 2011.12:57h

Respondre

Per cert, voldria expressar el meu sincer suport a aquells que han patit la violència d’uns quants ”””manifestants”””, i repetir que n’erem molts que varem procurar impedir-ho, però... Llegir més la violència guanya les batalles, sort que la PAU guanyarà la guerra.

A

Arnau

Igualada

16 de juny 2011.12:50h

Respondre

Bon dia,
Convido a tothom a unir-se al grup dels acampats d’Igualada ”Trobem-nos” a través de les xarxes socials o també de manera presencial, d’aquesta manera podreu veure els comentaris... Llegir més i opinions que molts dels acampats de l’Anoia que varem participar de l’acció al parlament ahir mateix.

Convido a tothom a que no es quedi tan sols amb la informació dels mitjans de comunicació habituals, sino que cerquin arreu i participin d’aquest moviment, tal i com molts anoiencs varem fer ahir procurant calmar els ànims a companys més exaltats, paliant desperfectes ocasionats pels ”manifestants” més violents, etc...

Personalment em considero una persona molt freda davant de les càrregues policials, això vol dir que ni insulto ni responc amb violència a la seva violència. Però també hem de fer un esforç per entendre a les persones pacífiques que sent agredides es posen nervioses i responen als atacs amb nerviosisme.

El que realment em preocupa és que amb les retallades ens morirem abans d’haver pogut ser operats després de 2 anys en llistes d’espera, personalment no tinc problemes de salut, però o jo sóc molt ”raru” o realment fem poc l’exercici de posar-nos a la pell dels altres essers humans, com tu i com jo!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.