TORNAR

Les entitats sobiranistes de l'Anoia només contemplen l'escenari de Puigdemont com a president

Les sectorials anoienques d’ANC i Òmnium lamenten que es juga ”amb una part fent d’àrbitre”

politica
Dimarts, 30 gener 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Amb moltes incògnites per resoldre, aquesta tarda de dimarts hi ha prevista la celebració del ple d'investidura del president de la Generalitat. ANC i Òmnium demanen que "s'apliquin els resultats" del 21 de desembre que atorgaven la majoria sobiranista i que els diputats no es pleguin a les interferències de l'Estat.

La legislatura sorgida de les eleccions del 21 de desembre comença amb una anoienca a la Mesa del Parlament, Alba Vergés, i amb la incògnita de com es desplegarà -i si es podrà- el mandat de la República Catalana, ja que l'Estat espanyol està decidit a bloquejar la investidura de Carles Puigdemont, el candidat de consens de la majoria independentista. La sessió prevista per a les 3 d'aquesta tarda de dimarts, si no s'anul·la, estarà condicionada per la presència o no presència del candidat: el TC espanyol posa en mans del jutge Pablo Llarena que el gironí tingui la possibilitat de ser-hi. Els representants de les entitats sobiranistes a l'Anoia, en declaracions a Anoiadiari, manifesten que no conceben una altra opció que no sigui la de Carles Puigdemont, però lamenten que "les regles del joc s'estan marcant des de fora".

La Mesa actual del Parlament, en la jornada de la seva constitucióL'Assemblea ha cridat en un comunicat a "manifestar-se massivament, de forma no violenta, aquest dimarts al costat del Parlament. Fer respectar el vot dels catalans és un dret inalienable del poble de Catalunya, representat en el Parlament. Defensar el dret de Carles Puigdemont a ser investit president és defensar la democràcia, a Catalunya i arreu del món. Cridem els companys dels comitès de defensa de la República (CDR) i de les assemblees de treballadors en defensa de les institucions catalanes (ADIC) a estar atents per treballar plegats en aquest moment decisiu". El coordinador anoienc, Jordi Serrat, afegeix que "no ens plantegem que surti cap president que no sigui Puigdemont, però fa l'efecte que estem jugant en un joc en el que un dels equips té també els àrbitres comprats".

La sectorial anoienca de l'ANC crida per això a "fer visible el suport a la majoria parlamentària, que el poble ha escollit. No voldria que repetíssim escenaris com el del 27 d'octubre. Cal ser valents i no tornar a pantalles passades, perquè només tenim la força de la gent". Joan Requesens, el president d'Òmnium Cultural a l'Anoia, recorda que ara Puigdemont té la legitimitat "d'haver guanyat unes eleccions que es van convocar amb les regles dels altres. Espanya ha d'acceptar els resultats i és el que caldria aplicar ara". Amb tot, considera que "el primer pas és recuperar les institucions" tot recordant que "tenim diputats empresonats". 

Requesens insta a que "en primer lloc, l'Estat espanyol s'apliqui ell mateix una mica de sensatesa i es restableixi la normalitat, perquè no es pot interferir d'aquesta manera". L'igualadí matisa que "el nostre paper és d'acompanyar al Govern, a Òmnium no prenem les decisions, perquè som part de la societat civil. Els partits han de dialogar entre ells, nosaltres només podem contribuir a buscar grans consensos". Requesens també opina que "no crec que sigui bo posar terminis que ens encotillin".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.