TORNAR

L'equip de govern redueix l'endeutament de Capellades a la meitat en tres anys

El deute ha evolucionat d’estar per sobre el 127% l’any 2010 a un actual 67%

politica
Dimecres, 18 juny 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Després de dos anys el dimecres passat es va celebrar una nova sessió del "PARLEM AMB L’ALCALDE", acte obert a tota la ciutadania en el qual l’Alcalde explica un conjunt de temes i al finalitzar s’obre un torn obert de preguntes, respostes i diàleg.

L'alcalde de Capellades, Marcel·lí Martorell

En aquesta ocasió, l’alcalde Marcel·lí Martorell va fer una exposició basada en tres grans blocs; la situació financera actual de l’Ajuntament, la política fiscal a Capellades i, en tercer lloc, el projectes i obres acabades i projectades a realitzar en els propers mesos.

Respecte a la situació de les finances locals, l’Alcalde va ressaltar l’esforç que s’ha fet en els darrers anys gràcies al qual s’ha reduït el deute de l’Ajuntament a la meitat i s’ha guanyat la confiança dels proveïdors pel fet de pagar per sota dels seixanta dies.

En aquest sentit, el deute ha evolucionat d’estar per sobre el 127% l’any 2010 a un actual 67% i preveient que a finals de 2014 serà poc més d’un 61%. I després de demorar els pagaments a mesos o anys, s’ha aconseguit pagar per sobre dels 30 dies.

Al llarg de l’exposició es va fer un repàs dels principals impostos i taxes, posant de relleu que a Capellades no hi ha una pressió fiscal alta; doncs exemples com l’IBI, l’aigua o l’escola bressol estant per sota la mitjana de les tarifes del país.

I per altra banda, va posar de relleu els bons resultats d’aplicar de manera justa i sense incrementar el preu de la taxa del gual. En aquest sentit, Martorell va manifestar la voluntat de seguir en la mateixa línia.

Finalment, es van explicar els projectes i obres realitzades i per realitzar les quals suposen un volum considerable d’inversió en el període 2010 – 2014 tenint en compte les dificultats de recursos.

Va destacar els ja fets; cementiri, bar piscina, teulada Ajuntament, residència, nous lavabos de les escoles, edifici serveis parc prehistòric, passos elevats o d’altres immediats com el sobreeixidor de la Ronda Capelló que evitarà les inundacions a un bon nombre d’habitatges, la teulada de l’escola o els nous accessos al Camp d’Esports.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.