TORNAR

ERC considera "una nova cortina de fum" l'acord d'Airbnb amb l'Ajuntament d'Igualada

Els republicans acusen a l’Ajuntament de ”no donar sortida als 2.000 pisos buits” que hi ha a la ciutat

politica
Dimarts, 8 gener 2019. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El primer partit de l'oposició assegura que "en vuit anys no s'ha fet res en matèria d'habitatge". Davant l'acord amb Airbnb proposen "oferir pisos de lloguer social, apostar per la rehabilitació d'habitatges i forçar als bancs a oferir els pisos buits que tenen".

El grup municipal d'ERC a Igualada entén que "el govern empra l'arribada d'Airbnb com a cortina de fum" per tapar les mancances en habitatge a Igualada que "el govern no ha afrontat". Els republicans asseguren que el preu de lloguer a la ciutat s'ha encarit un 20% en 2 anys i que cada cop és "més difícil i més car" trobar pisos de lloguer. Consideren que sobretot "els joves i els ciutadans amb més dificultats econòmiques" tenen problemes tant per emancipar-se com per accedir a pisos en unes condicions "dignes".

Afegeixen que el govern d'Igualada "no ha generat pisos de lloguer social durant el seu mandat, i només ha destinat 25.000 euros a l'any per a rehabilitació d'habitatges, que representa el 0'041% del total del pressupost de l'Ajuntament de la ciutat", alhora que recorden que "el govern es va gastar 35.000 euros al 2016 en una sola inauguració de 3 hores, més diners que en les polítiques d'habitatge de tot un any".

L'espai Airbnb a Cal FontEsmenten que a la vila "hi ha uns 2.000 habitatges desocupats i sense cap mena d'ús, molts en mans d'entitats bancàries i de granstenidors. Falten pisos de lloguer a Igualada però està ple de pisos buits a la ciutat" i recorden que la llei del dret a l'habitatge permet sancionar als bancs i granstenidors que tenen pisos buits, tal i com ha fet Terrassa, obtenint prop de 100 pisos amb lloguer social, Manresa, augmentant en més de 50 habitatges de lloguer social, Cornellà, sancionant amb 60.000 euros a grans tenidors de pisos, Barcelona, miultant als bancs amb 315.000 euros, Sabadell, amb multes de 21.000 i aconseguint 28 habitatges de lloguer social més, o Reus, amb sancions de 4.500 als bancs per pisos buits.

Lamenten que "només hi ha 37 habitatges de lloguer social municipals a la ciutat, una xifra totalment insuficient" pels republicans, que es pregunten "a què espera el govern per afrontar un problema tan important com el de l'habitatge". Sospitem de "manca de voluntat política". Els republicans apunten que cal "augmentar de manera significativa el número d'habitatges de lloguer social a la ciutat, passant de 37 a 150 en els propers anys" i asseguren que "aquest compromís és absolutament necessari per solucionar l'actual problema que tenim i sobretot per no tenir-ne més en el futur".

Proposen "una aposta per la rehabilitació ja que serveix per evitar la degradació dels habitatges ja existents i també per augmentar el parc de pisos de lloguer social". Esquerra també assegura que "s'ha de sancionar aquells bancs que tinguin pisos buits" ja que "és inadmissible" que hi hagi gent sense habitatge i "en canvi que els bancs en tinguin de buits. És un contrasentit que si els bancs no entenen, l'ajuntament els ha de forçar a entendre-ho".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.