TORNAR

ERC veu amb bons ulls l'edifici TIC però reclama un pla urbanístic

Creuen que no tenir actualitzat el POUM encareix els costos del projecte

politica
Dissabte, 22 abril 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

"És una bona decisió". Els republicans d'Igualada han saludat la iniciativa del nou edifici TIC a l'antiga ubicació de l'adoberia Minguet del Pérrica, a la dreta del Rec, però demanen al govern celeritat en actuar urbanísticament a la zona.

El grup municipal d'Esquerra veu "positiu" que TICAnoia vulgui crear un nou clúster tecnològic al barri del Rec, que veuen aquesta unió com "un binomi potent i singular". El partit comparteix que cal una aposta per les TIC com a "àmbit de creixement evident que pot repercutir molt positivament a la nostra ciutat". La proposta de TICAnoia, pels republicans, suposa també "començar a definir el barri del Rec", de manera real i amb projectes tangibles, malgrat que demanen al govern de la ciutat un "planejament urbanístic nou" ja que el vigent és el de 1986 "per tal de facilitar i construir una idea definida de com i què ha de ser el Rec".

Imatge virtual de la nova edificació, vora el riu AnoiaSobre l'edifici nou, consideren que "TICAnoia ha d'afrontar costos elevats, en part, perquè no tenim planejament urbanístic nou" i si hi hagués una idea, un projecte i un planejament definit seria pel barri del Rec i per Igualada "molt més fàcil trobar un edifici actual per acollir projectes com els de TICAnoia sense necessitat d'haver de construir res". Els espais "hi són, però amb la falta de planejament posat al dia, la mobilització i per tant la posada a mercat o a disposició d'ús de les construccions existents és molt difícil".

Acusen a l'Ajuntament de "perpetuar l'immobilisme del barri" i que ara "resulta urgent un nou planejament que doni resposta a una idea de ciutat i que ens doti d'eines, per a una bona gestió urbanística que permeti el desenvolupament del barri i la ciutat i la posada en ús de les edificacions existents". Asseguren que "amb un nou POUM dotaríem d'eines la ciutat per a poder captar més i millors empreses, definir espais per apostes tecnològiques i innovadores i crear un espai amable i agradable per atreure sectors punters".


2 Comentaris

J

Jordi Piera

Igualada

25 d'abril 2017.08:43h

Respondre

Sonyor Giner, quan diu que ”podríem invertir” es refereix a que vostè també ho paga?.
No sabia que tenia relació amb alguna empresa del sector TIC.
El que tinc entès és que són les... Llegir més empreses les que pagarien aquest edifici si és que es fa. Sobre un sòl públic, d’acord, però en el que es posa a disposició de la ciutat una bona part de l’espai.
Arreglar edificis antics és una aposta molt maca però molt idílica si no es fa amb diners públics.
Ara bé, segur que les empreses del sector li estaran molt agraïdes si els posa a disposició algun edifici del REC ja construit, amb milers de metres disponibles que que no superi el cost d’un edifici nou, perquè per fer-lo nou es pot fer al REC o a qualsevol altre lloc de la comarca.
Les alternatives han de ser viables, no només ideals i utòpiques.

J

Joan Giner ITV

Igualada

22 d'abril 2017.10:05h

Respondre

S’ha de construir de nou en un barri que hi ha més edificis buits que plens? no podríem invertir en els edificis que ja hi han i no construir-ne un? em sembla un desproposit tot plegat!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.