TORNAR

ERC de Vilanova critica al PSC que voti en contra de les consultes populars

Els socialistes van votar negativament a la proposta de donar suport a una eventual consulta popular municipal

politica
Dimecres, 3 març 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La setmana anterior, durant la celebració del darrer Ple Ordinari a Vilanova del Camí, el grup municipal d’Esquerra va presentar a consideració la moció de suport a les consultes populars municipals per la independència; la proposta presentada pels regidors republicans al consistori, Xavier Bermúdez i Josep Martí, va rebre el suport del grup de CIU, però fou declinada pels 7 vots en contra del PSC i l’abstenció dels dos regidors d’Iniciativa, dels tres membres d’Independents per Vilanova, i de la ex-representant de Ciutadans-Partido de la Ciudadania.

Finalitzat el ple, el regidor d’ERC Xavier Bermúdez objectava ‘el poc valor i consideració que l’alcalde Joan Vich i el seu grup municipal mostren envers la societat vilanovina en negar-se, una vegada més, a que el poble pugui opinar, jutjar i demandar a través de les urnes’.

Crític amb el posicionament polític del PSC, Xavier Bermúdez argumentà que ‘expressant el tarannà democràtic d’ERC, varem proposar que el projecte FEIL 2010 fos elaborat per tots els grups municipals, entitats, associacions, però sobretot amb la col·laboració de la ciutadania en general mitjançant la celebració d’un procés participatiu, i se’ns va negar, plantegem la celebració d’una consulta popular sobre la independència i se’ns rebutja; on és el caràcter socialista i democràtic del que fa bandera el PSC?’.


13 Comentaris

V

Vilanoví!

Vilanova del Camí

6 de març 2010.14:14h

Respondre

Bé , soc de Vilanova i em sento prou indignat , quan en els pobles d’arreu de la comarca s’aprofundeix en la democràcia participativa preguntant si estan d’acord amb un estat català , i en... Llegir més canvi naltres a Vilanova no podem decidir ni donar veu a tot plegat...
És prou evident que a les consultes mai és demana el SI o el NO , és demana que és participi , i en qualsevol cas sempre és bo que en una societat qe aspira a tenir bona salut democratica s’aprofundeixi en la participació de la ciutadania en els afers que ens afecten...També s’hauria de remarcar que això pot ser un bon precedent per a poder fer consultes i referendums per altres coses que també ens afecten.

e

eRIC

Igualada

6 de març 2010.00:36h

Respondre

Aquests que escriuen en castellà almenys podrien fer l’esforç, si en saben, d’escriure’l correctament.
Molt agraït.

C

Charras Descarnado

Anoia

5 de març 2010.22:39h

Respondre

Blender, mi lengua habitual es el castellano y lo hablo y lo escribo con mas comodidad. ¿que parte no has entendido? cuando hablo de sumar me refiero a más de una lengua, cultura, etc...sin ninguna... Llegir més mas que otra.
¿Verdad que no hay ningún problema y nos estamos entendiendo?, porque si no ¿como me contestas o te contesto yo.?
La diferencia es que yo no te he pedido que hables castellano y tú en cambios tratas de imponerme el catalán. ¿te das cuenta?
En cuanto que lo de que el catalán es la lengua del país que me acogió, ¿das por hecho que soy inmigrante? Pues te equivocas, simplemente me mudé de pido en el mismo país. Así que de momento no me ha acogido otro país.
Mira la cosas no sólo son como te las han contado, todo tiene matices. Si tu crees que todos los que usamos el español como lengua habitual en su día machacamos al catalán te equivocas.
¿a caso tu has corrido delante de la policía recibiendo porrazos por la vía Laietana defendiendo el catalán para que tú hoy puedas hablarlo? Yo si, al igual que he visto ayuntamientos franquistas escribiendo en catalán y utilizándolo con la mayor normalidad. (consulta archivos)
Y si digo que sois de la ultra derecha es porque yo soy de izquierdas y primero la izquierda no tiene frontera y después que los de izquierdas no creemos que no opinan igual que nosotros son nuestros enemigos.
Joaquin, totalmente de acuerdo contigo, nuestros políticos ahora no tienen que estar para estas cosas. Si para la situación que estamos viviendo.

J

Joquin

Vilanova del Cami

5 de març 2010.19:33h

Respondre

Enteraros ya Vilanova es española y catalana y a mucho orgullo.
Solo piensan tonterias de independencia aquellos jovencitos , niños de casa bien enmascarados en independentistas(7 o 8 nada más)... Llegir més que por haver estudiado en Igualada y juntarse con cuatro independentistas nos miran a todos por encima del hombro .Que se ocupen los politicos más del paro que sufre nesra población y no tanto de consultas idependentistas que en vilanova no llegarian a nada.

B

Blender

Igualada

5 de març 2010.09:39h

Respondre

Aquest Charras no s’entera, oi ? Si tant parles de sumar i no restar, perquè no parles en català, si dius que els saps ? Recorda que es l’idioma del teu pais d’acollida. I si, ningú es... Llegir més millor ni pitjor per ser d’un lloc o altre, però si diferent, t’agradi o no t’agradi.
Ara resulta que per voler conservar la meva pròpia llengua (i la dels meus avantpassats de fa segles, soc un independentista de ultra derecha)
Vaja, vaja, i vosaltres españols quééé´? Ens heu matxacat el català sempre que heu pogut i ens parleu de ultra-derecha ?
Au, vinga...Llegeix a Joan Amades, t’anirà bé

M

Marta

Capellades

4 de març 2010.20:01h

Respondre

Charras, li recomano que si no ha entés el que realment s’expressa en el meu comentari el torni a rellegir les vegades que li faci falta, llegir no li farà cap mal i és molt bo. Una petita... Llegir més apreciació, si tingués suficient comprensió en el que llegeix hauria vist, tal i com indico, que no l’he escrit jo. Gràcies i visca la comprensió lectora !

P.D.: Dir que les dades són desfasades sense aportar les que, segons vostè, són veritables, no serveix absolutament de res.

C

Charras Descarnado

Anoia

4 de març 2010.18:30h

Respondre

Marta, deberías incluir a Catalunya entre las zonas de España que hablan español, primero porque una de las lenguas oficiales y segundo porque te guste o no, es la más hablada en catalunya. Y no... Llegir més hablo de imposiciones ni nada de eso, hablo de la realidad.
Hortera es pensar que alguna lengua es mejor que otra. Hortera es decir que tienes miñona y empleados cuando ni tienes miñona ni empleados y el desprecio que muestras deberías reprimirlo puesto que tú y tu familia sois empleados y seguro que entre estos empleados alguna miñona habrá.
Pero bueno, dejas claro como sois en general los independentistas de la extrema derecha de catalunya.

Espanto no da ninguna la pronunciación de ninguna lengua, ninguna. Te aseguro que conozco el castellano, el catalán y el inglés y me estoy iniciando en el árabe y que me gustaría conocer alguna lengua más y estoy seguro que en Vilanova hay muchísimas personas que conocen muchos idiomas, no insultéis a un pueblo que desde hace 40 años vive en armonía alejados de discursos estériles como los vuestros.

Solo los independentistas tenéis la manía de ir cerrando fronteras en vez de ir abriéndolas e ir sumando y no restando.

Los datos en los que te basas cuando hablas de que las zonas con lengua diferente son las más ricas, están muy desfasadas. Se trata del penoso discurso nazionalista que os llena la cabeza de pájaros. Date una vuelta por España y verás que ninguna zona tiene nada que envidiar a Catalunya. La Rioja, Canarias, etc…

E

Eduard

Igualada

4 de març 2010.12:28h

Respondre

Marta, a Vilanova també funciona, oi ?

M

Marta

Capellades

4 de març 2010.00:10h

Respondre

” A Barcelona fa molt hortera parlar espanyol, jo només el parlo amb la minyona i amb alguns empleats. És de pobres i d’horteres, d’analfabets i de gent de poc nivell parlar un idioma que fa... Llegir més aquest soroll tan espantós per pronunciar la jota. Aquests que no parlen en català sovint tampoc no saben anglès, ni francès, ni qui és monsieur Paccaud. Però no només a Catalunya l’espanyol és un símptoma de classe baixa. L’amic Riera em facilita aquestes dades de l’ONU del 2002. Renda per càpita de Noruega, 36.600 dòlars; Dinamarca, 30.940; Islàndia, 29.750. Tots tres països riquíssims, amb economies internacionalitzades i llengües més petites que la nostra però que les parlen sense complex.

Contra aquesta absurda creença que el català ens tanca portes, aquestes dades prou eloqüents de si serveix o no serveix una llengua minoritària. En canvi en el meravellós món hispànic la pobresa és l’única dada.

La mitjana dels 13 principals països americans que tenen l’espanyol com a llengua, comptat des de l’Argentina, Xile i Mèxic fins a Nicaragua, Hondures i l’Equador, és de 6.209 atrotinats dòlars de renda per càpita. Catalunya parlant català i malgrat l’espoli fiscal infligit per una Espanya que no té ni la decència de publicar les xifres del robatori, té una renda de 26.420 dòlars.

Hem de triar model: Noruega o afegir-nos a la caravana de la misèria. Només cal veure com les zones més riques de l’Estat tenen una altra llengua pròpia: i és evident que l’Estat el mantenim, pagant molt i molt, els que no parlem en tercermundista.

És veritat que en espanyol s’han escrit pàgines d’una bellesa emocionant, però el destí dels països que el parlen ha estat històricament d’una fatalitat irrevocable. Parlar espanyol sí que tanca portes, i destins: mira. L’independentisme a Catalunya està absolutament justificat encara que només sigui per fugir de la caspa i de la pols, de la tristesa de ser espanyol ”.


Salvador S.T.

C

Charrad Descarnado

Anoia

3 de març 2010.23:11h

Respondre

Veo que no conocen Vilanova. Es pura casualidad que ERC tenga 2 regidores. A lo mejor les votaron por votar a algo de izquierdas que no fuese el PSC y a ICV si en Vilanova les votan es por Viera y no... Llegir més por un partido catalanista.
Vilanova nunca ha sido cateta ni ha tenido esa imagen, sólo la ven así los que os creeis superiores a los demás por creer ser los catalanes algo superior. Pues no señores, los catalanes sois igual que el resto de los españoles.

P

Pau

3 de març 2010.21:41h

Respondre

Charras, amb aquesta mentalitat no m’extranya que estiguin com estan al seu poble ... suposo que la majoria no deuen pensar com vostè.

c

clara

Vilanova del Cami

3 de març 2010.21:15h

Respondre

Sr. charras decarnado, no faci demagògia vostè, li recordo que ERC té dos regidors, CIU 1, Iniciativa els Verds 2; per tant 5 d’ideals catalanistes tenen lloc a Vilanova, o hem de seguir amb el... Llegir més tòpic de que Vilanova és una barraquetes, on se senten els chchos i camela.
Gent com vostè dóna una imatge de Vilanova cateta. Em sembla patètica la postura del PSOE.

c

charras descarnado

anoia

3 de març 2010.20:30h

Respondre

Sr. Bermúdez y compañía, no sean demagogos. Ya tienen lo que querían, un pleno en el que la mayoría vota en contra y así ustedes pueden decir que no les dejan hacer la consulta y llorar en la... Llegir més prensa diciendo que estáis oprimidos.
Conocen muy bien la realidad de Vilanova y sabe perfectamente que esa consulta no va con los vilanovinos. Que además de ser un pueblo que se siente catalán y español y que vive a gusto de esa forma, tiene otros problemas como por ejemplo el desempleo.
Venga ya tenéis lo que queríais, un artículo en la prensa y sin tener que hacer la consulta.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.