TORNAR

Ernest Benach recorda l'aposta d'ERC per l'Anoia malgrat la situació econòmica

La formació farà costat al govern si es treballa pel concert econòmic però adverteix que si no s'aconsegueix només hi ha la via del referèndum

politica
Divendres, 19 novembre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Segons Ernest Benach, 'en aquestes eleccions ens juguem qui decidirà el futur de Catalunya'. El número dos d'ERC en les eleccions catalanes va reunir-se dijous amb els representants comarcals, i va explicar que l'objectiu que s'imposa la formació de cara als comicis és ser 'decisius'.

Josep M. Palau, Jordi Calpe, Ernest Benach i Joan Torras

El candidat anoienc Jordi Calpe va obrir la roda de premsa recordant que, a la comarca, 'ha de ser prioritari trobar mesures per sortir de la crisi'. En aquest sentit, Calpe va dir que 'tenim infraestructures que ens hi poden ajudar, com el Parcmotor, i d'altres de previstes com l'aeroport corporatiu o el centre paleontològic dels Hostalets de Pierola que, juntament amb el jaciment de Capellades, pot ser un focus de turisme cultural'. De totes maneres, el republicà opina que a tot això hi tindrà molta influència 'la capacitat econòmica i d'autogestió que pugui tenir Catalaunya'.

Concert econòmic i referèndum

Reprenent aquest fil, Ernest Benach va dir que 'si Catalunya no té concert econòmic, no és viable. Ens cal per les infraestructures, per internacionalitzar les empreses'. Així doncs, Benach va dir que 'ERC serà al costat del govern si es demana el concert econòmic; ara bé, si no ens el donen llavors tocarà decidir. I no hi ha via més democràtica que un referèndum'. El republicà va afirmar que el paper d'ERC sempre ha estat el 'd'estirar endavant', i que 'aquesta vegada no només es tracta dels drets nacionals, sinó també dels socials. I aquí s'hi apunta encara més gent'.

Benach no va voler entrar en polèmica amb altres formacions independentistes, però va recordar la solidesa i història d'ERC, de la qual va dir que 'ha estat una fàbrica d'independentistes'.

Pel que fa a la comarca, Ernest Benach va dir que 'malauradament és un dels exemples de la situació econòmica que es viu avui a Catalunya', però va reivindicar l'aposta d'ERC per aquest territori: 'El 2003 la inversió A l'Anoia era de 283 €/habitant, mentre que actualment és de 432 €/habitant, cosa que demostra que hi ha una ferma voluntat'.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.