TORNAR

Ernest Maragall i Joan Tardà convoquen més de 250 persones a Igualada

L'acte central d'Esquerra a l'Anoia per a la campanya de les eleccions europees es va celebrar ahir a la plaça de Pius XII

politica
Dilluns, 12 maig 2014. 15:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La coalició l’Esquerra pel Dret a Decidir, -formada per ERC, Nova Esquerra Catalana i Catalunya Sí-, va celebrar ahir diumenge l’acte central de la campanya per les eleccions europees a l'Anoia. Davant de més de 250 persones, Ernest Maragall (NEC) i Joan Tardà (ERC) van desgranar els arguments per votar a la candidatura independentista.

El diputat a Madrid Joan Tardà va exhortar als presents a viure el moment polític amb intensitat, tot recordant a les generacions que ens han precedit i que han lluitat per aquests objectius de justícia social i llibertat. Tardà va voler posar l’èmfasi en que per damunt dels interessos de partit hi ha el país, i que aquest s’està esfilagarsant. Segons les seves paraules “no es tracta de canviar una bandera per una altra. Es tracta de construir alternatives per crear una República exemplar. I això només depèn de nosaltres. Guanyem o guanyem”.

Al seu torn Marie Kapretz, candidata d’ERC per la Catalunya central, va demanar als assistents que calia anar a votar massivament el 25 de maig “perquè Europa ens vegi, i per demostrar-los que volem fer un nou país en una Europa nova”, i sobretot votar a forces independentistes.

Ernest Maragall, candidat de NEC a la coalició electoral, va explicar el perquè de la coalició electoral, posant en valor la capacitat d’aglutinar esforços en la direcció d’una coherència històrica per fer una gran força d’esquerres. Va definir a la coalició com a l’alternativa amb voluntat de crear un nou país en una nova Europa, una Europa amiga. Maragall va recordar que els ciutadans tenen més poder del que es pensen, i que cal posar-lo al servei del país.

Amb aquesta premissa va demanar als presents que signessin un contracte amb el país, que multipliquessin els vots per demostrar que es vol un nou país. “Hem de traslladar la Via Catalana a la urnes i els partits catalans hem de guanyar. Expressem de manera fefaent el compromís amb la consulta i el país. I reclamem una Europa de drets, valors, treball, justícia i dignitat”. Finalment es va acomiadar dels presents amb un “visca Catalunya lliure i visca Igualada".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.