TORNAR

Forces de l'oposició qüestionen "el soroll" per l'arribada de Massimo Dutti a Igualada

Albert Mateu (CUP) retreu que ”no entenem l’enrenou si no és una empresa productiva”

politica
Divendres, 18 desembre 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Part de l'oposició igualadina s'ha mostrat crítica amb l'anunci de l'alcalde d'Igualada Marc Castells sobre l'arribada d'una gran firma comercial a la ciutat. Consideren que ha estat "fanfàrria" i que "no té res a veure amb l'economia productiva".

El govern d'Igualada ha anunciat aquest mes la implantació d'una gran firma comercial a la ciutat, que s'instal·larà a l'històric edifici de la família Franquesa, a Cal Barrab. Segons va poder saber Anoiadiari es tracta de la marca Massimo Dutti, que aquesta propera primavera obriria l'establiment en un format similar al que té a Llagostera, amb una desena de treballadors provinents de programes d'integració social. Diverses forces del consistori han intervingut, però, per criticar el to "de fanfàrria" i "el soroll" del batlle en l'anunci i el fet que "s'atribueixi haver portat a la ciutat una botiga de roba". Entenen també que "hi ha un greuge comparatiu amb altres establiments de la ciutat".

Josep Maria Palau: "potser vénen perquè hi ha oportunitat de negoci"

Cal Barrab serà la seu de Massimo DuttiEl primer en obrir foc va ser Josep Maria Palau (ERC) a la xarxa twitter, fa una setmana, que posava en qüestió "si Massimo Dutti" venia perquè "els ha portat l'equip de govern o perquè (el grup Inditex) hi veu una oportunitat de negoci". Després, afegia que desconfiava de "l'obra social" del grup Inditex. 

Albert Mateu: "no entenem tant d'enrenou per una botiga"

La CUP, per la seva part, qüestiona que "hi ha hagut un gran anunci, però pel que veiem no es tracta d'una empresa productiva, que doni feina a 50 o 60 persones, però aquest estil forma part de la política de l'Ajuntament". El seu portaveu al consistori, Albert Mateu, afirma que "no entenem quin és el criteri per anunciar en veu alta, el dia de l'arrencada de la campanya de Nadal que hi haurà una botiga en concret, com aquesta (Massimo Dutti), o anar a l'obertura d'una papereria (Bureau Vallée) i no pas una altra de les que s'obren".

Darío Castañé: "faran la competència a altres comerciants"

Molt crític també s'ha mostrat el grup municipal de Decidim. El seu portaveu, Darío Castañé, critica que l'Ajuntament "ha fet fanfàrria com si vinguessin a repartir bitllets". Apunta que "tota empresa pot anar on vulgui, però el govern no pot celebrar que sigui una botiga...". Per al membre del Partit Pirata, Inditex "no porta producció, farà la competència a altres comerciants que ja tenen el seu nínxol". Veu que "per al comerç d'Igualada és més competència i punt". Manifesta el temor que "ens encaminem a ciutat dormitori amb botigues que seran de grans multinacionals" tot i que matisa que "no totes les franquícies han de ser iguals".


10 Comentaris

m

maria

18 de desembre 2015.18:37h

Respondre

Desde la llunyania ideològica, felicito al Sr Palau, dons trobo, el seu comentari, totalment encertat, i ple de seny, cosa que en els temps, que vivim, es de agrair.

Com a comentari a la Sra... Llegir més aqualata, dir-li, que sobre lo dels gots mig plens o mig vuits, li he de dir, que jo particularment ni els veig, dons el FUM, m’ho impedeix..

a

aaqualata

21 de desembre 2015.14:10h

Maria: et veig prop ideològicament del Sr. Palau. Sinó perquè dius una cosa que ningú t’ha preguntat?. Per què has de dir si ets lluny o prop? . Cal entendre que s’analitza un tema i hom... Llegir més opina,lliurement, independentment d’aquesta ideologia.
Les persones a vegades poden coincidir i altres vegades no; es obvi, llevat de les dictadures on el pensament ha de ser ,obligatòriament, alineat.
Bones festes.

G

Gina

Igualada

18 de desembre 2015.10:56h

Respondre

Acollonida estic jo per l’alcade que tenim!! Crec que l’oposició ha dit el que molta gent pensem!!!

J

Joan Giner ITV "Gineret el Gris"

Igualada

18 de desembre 2015.10:03h

Respondre

Molts comentaria i molta crítica però tots plegat alhora d’anar a votar, tururut! val més boig conegut.... i Castells al canto!

t

tomàs

igualada

18 de desembre 2015.09:12h

Respondre

Doncs sí, hi ha empreses que es creen sense oportunitat de negoci, com molt bé vosté diu, només per rentar la cara. Estan disposades fins i tot a perdre-hi calés.

A

Albert Mateu

18 de desembre 2015.08:36h

Respondre

Bon dia aaqualata,

quan dius que ”La crítica encertada es que hi ha molts Igualadins que creen noves empreses, o amplien les seves, i el Sr. Castell ni en parla”, imagino que no queda molt... Llegir més lluny del què vam denunciar al darrer ple i hem dit en aquesta notícia: que ”no entenem quin és el criteri per anunciar en veu alta que hi haurà una botiga en concret, com aquesta (Massimo Dutti), o anar a l’obertura d’una papereria (Bureau Vallée), i no pas una altra de les que s’obren”.

Aquesta és una qüestió que ja vam treure al torn de preguntes del darrer ple, perquè hi ha molta gent, entre ells comerciants, evidentment, que no entenem quin és el criteri ni el procediment pel qual uns reben tanta atenció i altres tan poca. I no sé si hem de tolerar que una figura com l’alcalde de la ciutat, com dius en el teu comentari, estigui ”en Campanya permanent de 4 anys”, si ho hem d’entendre com un període en el que es pot dir el que es vulgui, sempre amb més pa que formatge, i fer veure el què no és a la ciutadania.

Salut i bon dia

j

joan

18 de desembre 2015.10:15h

Albert, contestan a la teva pregunta!
EL CASTELLS NO TE CRITERI!!!!
Aquest noi, viu del Fum, i la faràndula.
VERGONYÓS!!!!

a

aaqualata

18 de desembre 2015.05:09h

Respondre

Acollonit de l’oposició que tenim.
Anem a pams: el de ERC, el Sr. Palau, que la única gestió empresarial que coneix es viure del diner públic. Per cert no era assessor en temes empresarials en... Llegir més l’Ajuntament d’Igualada, cobrant un bon sou, amb en Marc Castells?. Quant era treballador tot bé, quan eren al govern cobrant tot correcte , ara a criticar coses que havien apoyar i coneixien.
Per cert Sr. Palau, ha vist gaires empreses que es creïn sens veure oportunitat de negoci?. Es nota que vostè viu del diner de tots. Ha pagat vostè mai un autònom, un impost de societats, ha arriscat mai el seu patrimoni?..
Al Sr. Mateu dir-li que ha d’anar aprenent que la majoria de polítics, i volent veure el got mig ple, miren pel bé global i el particular. CDC, o sigui Castells, està en Campanya permanent de 4 anys. O no queda clar?
Al Sr. Dario dir-li que empreses com el grup Inditex o Mercadona juguen sempre amb doble moral. Busquen els costos més baixos de producció amb mètodes que moltes vegades freguen la legalitat , i juguen amb el polítics en dir que creen llocs de treball de caire social. I els polítics piquen. Juguen amb presumptes sentiments, on sols hi ha interès econòmic, per sobre de masses coses.

La crítica encertada es que hi ha molts Igualadins que creen noves empreses, o àmplies les seves, i el Sr. Castell ni en parla.
Tenim empreses tecnològiques de primer nivell en el món Mundial, i d’aquestes la Regidora ni en sap ni se l’espera.
Des de la gratitud per la feina d’aquest empresaris igualadins : Felicitats.

J

Jalber

Igualada

18 de desembre 2015.09:09h

Habemus iluminati.
Psc potser?

J

Josep Maria Palau

Igualada

18 de desembre 2015.17:19h

Benvolgut aaqualata,

Vostè, des de l’anonimat, li diu i li repeteix a una persona que ha desenvolupat una una tasca i una trajectòria professional com a funcionari de... Llegir més l’Administració Pública que ”viu del diner de tots”, amb un to intencionadament desqualificador.

Li demano que respecti la idea de que el treball a l’Administració Pública, fet amb rigor, professionalitat i esforç, és tant digne i valorable com qualsevol altre.

A la pregunta, de si ha pagat vostè mai un autònom, un impost de societats o ha arriscat mai el seu patrimoni ? li responc que sí, que sé per experiència pròpia el que representa tot això.

També li aclareixo que el comentari fet al perfil de Twitter deia que, segons el meu parer, Massimo Dutti, com qualsevol nou projecte empresarial, obrirà a Igualada bàsicament perquè hi veu una oportunitat de negoci o de mercat, i no tant, probablement, per les gestions que fa la sensació que es vol atribuir l’alcalde. És una bona notícia, ens en alegrem de que s’hagi produït, de la mateixa forma que ho és l’obertura de qualsevol altre establiment. Cada lloc de treball és important, però nosaltres, vista la situació general, ho tractaríem amb més humilitat.

I per últim, comparteixo amb vostè la idea de que on tenim com a ciutat un enorme potencial és en alguns àmbits tecnològics, com el de la programació informàtica, amb empreses molt competitives i amb un gran potencial de creixement i de creació de llocs de treball, algunes de les quals conec amb un cert detall. Per això, des d’ERC vam portar al Ple del 29 de setembre una proposta en la qual plantejàvem que es destinessin més recursos a la potenciació d’aquest sector.

Cordialment, amb la voluntat de que els aclariments ajudin.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.