TORNAR

La Teixidora demana "que ningú veti a ningú" en la construcció de la independència

Es recorda que el dret a decidir ha permès eixamplar la base social

politica
Divendres, 18 desembre 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El casal independentista igualadí ha emès un comunicat aquesta setmana on demana que s'assoleixi un acord d'investidura. Subratllen la importància d'un pacte inclusiu: "la tasca és i ha estat sumar esforços, amb l'objectiu d'eixamplar el gruix de gent partidària d'aquests objectius estratègics".

En un comunicat que s'ha donat a conèixer aquesta setmana, el Casal La Teixidora un document en què es posiciona entorn la situació en què es troba Catalunya. En el comunicat es manifsta que com a principis tenen "tres punts irrenunciables i indestriables: la independència política del poble català; el conjunt dels Països Catalans com a marc de referència i actuació, i la justícia social com a política a desenvolupar". A partir d'aquí consideren que es tracta de "sumar esforços" i ampliar la base social de l'independentista ja que anys enrere "aquests principis no eren ni majoritaris ni obvis" i que han crescut pel fet d'anar mes enllà de la dinàmica institucional establerta d'escollir cada quatre anys". La majoria social s'ha bastit sobre "el dret a decidir" i "a la nostra revolució, la de tothom, tothom té dret i on ningú és ningú per vetar ningú".

Una assemblea de La Teixidora, a l'Ateneu IgualadíLa proclama és que "el nou país neix sobre el dret a decidir: entre tots decidirem cada dia com volem que sigui el nostre país". La tasca inclusiva ha creat "noves realitats arreu del país ha fet aflorar amb força l'absència de democràcia a l'estat espanyol i el pensament únic i uniformitzador, que s'ha traduït en la destrucció de drets socials per a benefici privat i en la negació de drets polítics. Aquesta confrontació s'ha cristal·litzat en el dret a decidir i, recollint aquesta demanda, les últimes eleccions autonòmiques han esdevingut plebiscitàries". Es considera que "el dret a decidir ha de ser el pal de paller per a construir aquest nou país". Conclouen amb la frase que "Allò que val és la consciència de no ser res si no s'és poble".


7 Comentaris

M

Marià

Igualada

20 de desembre 2015.11:11h

Respondre

Aquí molt parlar d’independència pro anem a pams; qui tenim al davant un MAS que “sense jo no sou res, jo soc el magnífic (Jaume, l’hereu)” el mateix que a format part de la família més... Llegir més corrupta dels últims anys.
Per motivar als indecisos san de posar números reals sobre la taula per que paraules les podem posar tots i els politics que ens proposen la independència son els mateixos que ens han posat els impostos autonòmics més elevats del estat espanyol i malgasten els diners en coses supèrflues per crear una imatge irreal internacionalment.
Artur Mas es el president autonòmic que més guanya del estat espanyol amb 136.834 euros a l’any, més d’un 40% superior al del segon president autonòmic de la llista, el basc Iñigo Urkullu, que guanya 97.518 euros. En tercer lloc apareix el president d’Aragó, el socialista Javier Lambán (80.974 euros) i immediatament després la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes (78.378 euros). Quin morro, pro axó si, de dia i de nit ens roba Madrid.
Algú pot posar números sobre la taula on van a parar els milers de € que es recapten per les nits de pernoctació a catalunya .........; algú pot posar números sobre la taula on van a parar els milers de € que es recapten mensualment pel cànon d’aigua ..............; etc. etc
Aquest MAS que a estat durant 5 anys al davant de la generalitat pot fer un resum dels avanços i millores que a fet per els catalans ...........
Poder les millores han segut augmentar els preus dels medicaments posat 1 € per recepta, pujar el % dels medicaments als jubilats, augmentar la llista d’espera per les intervencions hospitalàries, que totes les gestions passin per el centralisme de Barcelona (sanitat, administració, etc. etc.).
Si jo com a independentista he de poder decidir comencem ja:
Auditoria de totes les administracions al inici i fi del curs polític, en cas que els números siguin vermells, passar comptes als jutjats i en cas de malversació a la garjola amb la obligació de tornar els diners amb al seu patrimoni.
Res de assessors personals o de la “presidència” que ens costen una pasta, la persona que es presenta a un càrrec que tingui la capacitat de gestionar perquè de inútils que ens han arruïnat ja en tenim pro.
La independència es un somni molt bonic al país de Alicia, pro toquem de peus a terra anem cap un mont global eliminat barreres i no ha crear més barreres.
Jo viatjo per tot el mon per la meva feina i el meu document identificatiu es el passaport EUROPEU, ni espanyol, ni català.
(per cer viatjo per l’estranger des de any 90 i les ambaixades no serveixen per ser “perdó serveixen pels amics del partit”)

a

antoni

igualada

19 de desembre 2015.06:55h

Respondre

ara falta que tot això els de la teixidora vagin diumenge vinent a esparreguera i ho manifestin votant 2 de les 4 opcions que proposen Mas president.... ho faran? els perdrà la eufòria d’allà?... Llegir més vindrà la Gabriel amb la seva simpatía i els hi farà veure que no, que és més divertit portar sempre la contrària??

J

Joan

Igualada

18 de desembre 2015.19:23h

Respondre

M’ha agradat llegir el text pero podrieu parlar mes clar i assenyalar els culpables. Pero potser els teniu a casa. Salut

R

Ramon Valls

18 de desembre 2015.10:01h

Respondre

mi no entender

J

Josep

igualada

18 de desembre 2015.09:55h

Respondre

Un pas molt ferm ha fet la Teixidora ha compres que tots i fan falta per conseguir l’independencia, volen fer comprenda a la CUP que vetar a una persona no ens porta enlloc i a mes una persona que... Llegir més ascoltat al tot un poble i ha decidit no tirar enrera en aquet proces,pot esser un gra d’arena aquet manifest pro un gra que pot fes vesar el sac dels de la CUP.

M

Mohamed Vidal

18 de desembre 2015.15:00h

Hola Josep, tota negociació implica que les dues partc cedeixin. Segurament que el teu relat es basa amb tot el què han dit els mitjans de comunicació de Junts pel Sí (TV3, Catalunya Ràdia,... Llegir més Ara...), però si fem un anàlisi més profund del què diu la Pilar Rahola i la resta de tertulians cal reflexionar que:

-La CUP no està imposant condicions innassumibles, sinó coses tant bàsiques com que no es tanquin CAP’s o no es facin projectes insostenibles com BCNWorld
-Que cal ampliar la majoria social de l’independentisme i això passa no per repetir vells models polítics vinculats a les retallades i coorupció, sinó gent nova i neta
-Que el millor que es pot fer pel procés és vincular-lo indestriablement a un canvi social que afavoreixi les majories d’aquest país.

i

independentista

Igualada

20 de desembre 2015.16:35h

Mohamed, penso que el relat del Josep es molt clar i es basa en que per aconseguir alguna cosa s’ha de saber sumar, i la Teixidora ho ha entès perfectament, per tant si no hi som tots en el... Llegir més procés, no tirarà endavant. Així de fàcil

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.