TORNAR

Francesc Guisado: "Ens toca posar el sòl perquè el conjunt de la Conca i la comarca tirin endavant"

2 anys de mandat a Òdena

politica
Dijous, 25 juny 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Francesc Guisado porta sis anys al capdavant del consistori odenenc. Diu que des de ben jove la política ha estat sempre la seva passió i no s'imagina dedicant-se a cap altra cosa. L'alcalde d'Òdena afirma que des de l’ajuntament s'està essent valent per fer que el municipi i la comarca puguin superar la crisi amb millors oportunitats de futur. Guisado és optimista, i diu que Òdena realitza una política econòmica de primer nivell, impulsant projectes que tenen vocació supramunicipal com el polígon del Consorci de la Zona Franca, l'Outlet o l'aeròdrom corporatiu. Sobre el debat de la vegueria, Guisado ho té clar i opta per la Regió 1, l'àrea metropolitana. En relació a les últimes polèmiques amb l'oposició, l'alcalde reconeix que les diferències de model estan marcant una legislatura realment moguda.

Francesc Guisado, alcalde d'Òdena

Quines accions i projectes de l'equip de govern destacaria arribats a mig mandat?

- La millora al nucli pel Pla de Barris: pavelló en marxa, gespa artificial al camp de futbol (en marxa), centre de lectura (en estudi), centre de Dia + Casal de gent gran (en estudi), Acces a la Torre (en marxa), recuperació centralitat Plaça Major (en estudi)...;

- L'arranjament de carrers en el conjunt del municipi;

- La modificació a comercial del sector de Can Riba: Outlet , multicinemes, restauració, altre comercial, hotel i residencial (en estudi);

- La revisió del planejament (POUM): consolidació polígon CZF i nou model urbà;

- La proposta del Vol Corporatiu: amb millors oportunitats pel conjunt de la comarca, llocs de treball directes, generació de noves activitats en Parc Tecnològic, conveni amb CZF (Consorci Zona Franca) pel futur polígon de Can Morera, nova ubicació de FUNOSA, plataforma logística i polígon industrial de Catalunya a Europa;

- La segona llar d’Infants ubicada al Pla de La Masia: prop de 70 noves places, apropant un servei fonamental a un sector de futur creixement;

- L'ampliació de l’escola pel Departament d’Educació: cessió de sòl per part de l’Ajuntament per no perdre pati CEIP de dues línies, garantint el servei amb el creixement previst;

- La recuperació del Turó del Castell i el poble antic (en estudi): proposta d'arranjament feta, cerca d’antics propietaris feta, treballs previs arqueològics fets, estudi històric cronològic fet, creació d’equip de treball multidisciplinari (en estudi), adequació del sector al nou POUM, elaboració de propostes i coordinació de les accions.

- La Millora del camins: camí de L’Espelt a Jorba i Rubió, asfaltat del camí de L’Espelt a Rubió pel cementiri (en estudi), pavimentació camí de sota, camins ADF i prevenció contra incendis.

I de cara als propers mesos, quines són les prioritats actuals (projectes més importants a la vista)?

- En ocupació el programa Treball als Barris, depenent de la Llei de barris, que vol atendre a les persones amb mes dificultats des de la vessant de l’ocupació, avui dia totes.

- En ampliació Serveis Social, fomentar la visió de corresponsabilitat social i no beneficència, amb ajuts de menjador escolar a la llar d’Infants i l'escola, ajuts al Transport Escolar No Obligatori, atenció personalitzada de situacions lligades a la crisi;

- Millora del Transport públic;

- Posar les persones com a prioritat, de forma especial en aquests moments de crisi

Preveu, doncs, que al final de la legislatura la majoria d’objectius contemplats al vostre programa electoral s’hauran pogut complir?

Abastament, fins i tot, millorada la previsió amb l’aeròdrom, l’Outlet i el conveni del Consorci de la Zona Franca (CZF). Tres temes que no obeeixen a una voluntat exclusivament municipal.

Com valora la tasca de l’oposició política?

Si mirem les actes dels plens veurem que les coincidències han estat més que les diferències. Però les primeres han estat silenciades per les segones, ja que han estat diferències de model, que han marcat una legislatura realment moguda i complexa. No hem estat capaços de coincidir amb l’oposició, en la seva totalitat o parcialment, en temes com Pla Director Urbanístic, l'aeròdrom corporatiu, l'eix ferroviari, el polígon del Consorci de la Zona Franca (CZF), i altres temes de molt pes que han marcat més les diferencies, que han generat més pes mediàtic i més opinió.

Llàstima que aquest clima de cercar el pacte entre diferents s’ha vist estroncat per les falses i greus acusacions d’en Carles Casanova com a portaveu d’ERC – Òdena. Acusacions que de forma molt tímida ja estan matisant, i que pensem que són petites passes en el sentit adequat, tot i que les rectificacions hauran de ser de la mateixa força que els titulars que ens acusaven. Per tant, la valoració és la d’un segon mandat marcat per canvis substancials de planejament en principi no previstos, que han condicionat la relació del govern amb l’oposició. Per les coincidències en molts temes mes ordinaris la relació hauria de ser molt bona, deixant els últims fets protagonitzats per ERC, que valorem tristíssims.

D’altra banda, com està afectant al municipi l’actual crisi econòmica?

Com a la resta de la Conca i la comarca. Tenim un prop d'un 20% d'atur i no són dades massa bones. Fem política econòmica de primer nivell, com el polígon CZF, l'Outlet o l'aeròdrom corporatiu, que té clarament un àmbit supramunicipal, però els resultats són a mig i llarg termini. I fem política econòmica de proximitat, amb tallers i plans d’ocupació, ajuts per l’arranjament dels habitatges de la gent gran, o properament el projecte Treball als Barris.

Totes aquestes iniciatives ho fem amb la col·laboració del Servei d’Ocupació Català (SOC) i la Diputació de Barcelona. Mesures d’impacte que amb el fons estatal d’inversió local (FEIL) intenten contenir l’atur, cercar noves oportunitats i repartir de la millor manera un bé escàs en aquest moment com és la feina. I per últim, aprofitem el Pla de Barris i el baix endeutament del municipi per fer les inversions municipals més importants dels 30 anys de democràcia generant ocupació, moviment econòmic (proveïdors de materials, empreses locals auxiliars, restaurants, bars, etc) i confiança en la gent per fer front a aquest moments de crisi dura i global.

S’han beneficiat d’algunes ajudes econòmiques d’altres administracions superiors?

Naturalment, del Pla E o fons estatals d’inversió (FEIL), amb uns 460.000 euros; del Pla de Barris de la Generalitat, amb un 4,5 milions de la Generalitat, d'una inversió total de 9 milions; la participació a la Xarxa Barcelona Municipis de Qualitat, de la Diputació de Barcelona, que ens han correspost uns 250.000 euros, sense contar ajuts tècnics específics tant per administració general com per a la redacció dels treballs per a la recuperació del Turó del Castell i el poble antic; i finalment, la participació en els Plans Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya, que ens han correspost pels projectes presentats uns 412.000 euros.

Quin és el missatge que l'Ajuntament transmet als veïns i veïnes en plena crisi econòmica?

Que hem de treure conclusions i que hi ha errors que no els podem tornar a repetir. Que el mercat tot sol no es bo, i necessita de la política per a corregir l’especulació i la creació de bombolles que esclaten sempre als nassos dels més febles. Que ens en sortirem, com sempre ho hem fet, amb rigor, austeritat, valorant el sacrifici i el treball. Que des de l’ajuntament s’està fent el correcte en el sentit de ser valents. Ens toca a Òdena, i a altres, però, en primer grau a Òdena, posar el sòl per fer que el conjunt de la Conca i la comarca tirin endavant, i sortim enfortits de la crisi i amb els deures fets per cercar millors i més oportunitats de futur.

I el futur econòmic del poble, per on passa, després d’aquesta crisi?

Per l'Outlet, el polígon del CZF (Consorci Zona Franca), la Zona Logística, l'Aeròdrom Corporatiu i en el seu defecte d’aviació general, nous sector industrials encerclant l’aeròdrom i Les Gavarreres; per la recuperació del turó cercant visitants; per les formes tradicionals de pagesia i ramaderia, potenciant productes de valor afegit, oli, vi, carn de qualitat i altres; per les noves formes de dinamitzar el món rural, la restauració, les cases de turisme rural i de colònies, el turisme cultural i natural, el cultiu de flors, els productes d'horta, de cria i cura de mascotes (grups zoològics; per potenciar l’espai natural per l’esport: trial, senderisme, 4x4, quads, equitació, bici de muntanya i altres complements.

Passa per propostes agosarades per ubicar espais súper especialitzats aprofitant les comunicacions actuals i sobretot futures, en els camps del coneixement, la tecnologia, l'empresa, la universitat, la industria de l’art (teatre, cinema, etc), els serveis públics (seguretat, emergències, etc). Com han fet altres municipis i ho han aconseguit, i com en el territori han fet emprenedors locals amb el projecte NBOWM.

Com vostè ha explicat, Òdena ha estat part implicada en alguns dels projectes comarcals més actuals com són l’aeroport corporatiu, l’outlet...

Nosaltres hem estat del tot imprescindibles en l’aeroport corporatiu, tot i que sense una ciutat com Igualada, que aporta la massa crítica suficient, seria del tot impossible. Igualada és a més capital de comarca i forma amb Òdena el consorci de l’aeròdrom. En relació a l’Outlet, tot i la història del procés a la que no faré esment, per ubicació i comunicació no és un projecte de Conca sinó de comarca i, amb el seu valor afegit de la proximitat a Igualada, referent arreu del país.

A quina vegueria creu que hauria de pertànyer el seu municipi? Per què?

A la Regió 1, l’àrea metropolitana. Així es va manifestar Òdena en el Consell d’alcaldes del Consell Comarcal de l’Anoia fet a Calaf en el seu moment. I Òdena es va manifestar així perquè en seu de Ple va aprovar el mandat passat aquesta voluntat, per deu dels onze regidors; una regidora de CiU en una votació on es va donar la llibertat de vot, va votar per la Regió 7, Catalunya Central.

Òdena te un front amb Vilanova del Camí i Igualada que es el pla de les Gavarreres, que està creuat per l’antiga NII. Es el motor econòmic del municipi, tot i que també té un pulmó verd a tocar del Bages. Òdena es un municipi frontissa en aquest sentit, però la relació amb La Conca es estreta. També amb la seva capital, Igualada, que històricament va rebre el títol de carrer de Barcelona: nosaltres tenim una façana important en aquest carrer. El que sí que entenc que no som és Penedès. Hi podria haver el dubte de la Regió 7, on tenim tibada cultural (pubillatge) o de defensa de medi natural (ADFs), però no amb el Penedès.

Molts pobles estan apostant per la participació política, en accions com la renovació del POUM o la Llei de Barris. En el cas del seu municipi han incorporat aquest àmbit a la seves polítiques?

Segurament es deu referir a la participació ciutadana, la participació política està del tot garantida. Tan en el POUM com en la Llei de Barris nosaltres tenim tenim engegada i en marxa aquesta participació ciutadana. El de POUM va congregar a prop de 150 veïns i veïnes en la seva presentació a la participació, però cal veure quins han donat el pas de la inscripció; en les properes setmanes es resoldrà la participació pròpiament, restant períodes de suggeriments i d’al·legacions, que també es poden entendre com a participació.

En el projecte del Pla de Barris es va començar amb participació ciutadana sota el nom Taller de Barri a l'hora de definir el projecte a presentar. Acordant la recuperació de la plaça major com a centralitat municipal, invertint la prioritat vial dels carrers que donen a la plaça i fer itineraris per als escolars, entre d’altres actuacions. Ara comencem el segon Taller de Barris per a definir quins serien els criteris de treball pels tècnics, en un concurs de idees en la transformació de la plaça, a fi de recuperar la centralitat, no ja perduda perquè no la va tenir mai, ja que sempre ha estat un lloc de pas i no d’estada.

I en relació a les TIC, quines accions fetes i mancances a corregir destacaria?

Sobre noves tecnologies també hi ha projectes importants i no definits encara en aquesta entrevista al Pla de Barris. S’ha fomentar l’aprenentatge o alfabetització informàtica a col•lectius d'adults en general i de gent gran en particular. S’han creats espais Wifi al municipi per fer que la gent pugui fer ús d'Internet sense fils i de franc. Aquests espais seran la Plaça Major i el parc de La Font. També hi ha el projecte Wimax, per a garantir a l’administració un servei de qualitat i alhora oferir a bon preu aquest servei del municipi a qui tingui dificultats per accedir a Internet, per treballar amb qualitat suficient.

Finalment, a nivell personal, quants anys fa que es dedica a la política, quants en fa que és alcalde, i quines expectatives té de cara a futur?

Me he dedicat sempre a la política, a la política de partit. Des que anava a l'institut, la política ha estat sempre la meva passió. La meva dedicació a la política està per damunt del fet que ara sigui alcalde i abans hagués estat regidor. Deixaré de ser alcalde però no m’imagino no fent política. Ni que no mes sigui com a militant del meu partit de sempre, l'ideari del qual continua essent viu, i amb molta feina a fer. Un ideari de justícia social, llibertat i solidaritat entre els pobles. Les velles idees republicanes. Un partit del homes i dones treballadores, no nacionalista, federal i amb vocació internacional.

Porto com alcalde aquest mandat i l'anterior; per tant sis anys. Tot i que vaig estar anteriorment a l’ajuntament per un període de vuit anys, al govern i amb l’Albert Mensa com alcalde; una experiència molt enriquidora. El futur sempre és incert. Jo tinc excedència i incorporar-me a la meva feina, recuperant als meus companys i amics en millors condicions que les actuals, no estaria pas malament.


8 Comentaris

e

elmongeta

òdena

26 de juny 2009.12:42h

Respondre

Estimat Pedro H,

Vosté el satisfà veure Òdena en el mapa. Entre altres coses, jo explicava que és el mapa de pobles que és llencen al creixement pel creixement, que ja s’ha demostrat que és... Llegir més desequilibrat, no es sosté i causa crisis que peten als morros dels més febles. Al meu entendre, no saber veure que Òdena ja estava en un altre mapa i no entendre la rellevància de l’agricultura en la societat futura és tenir una visió de futur restringida i suïcida (no estic dient que no calgui cap polígon industrial). Visqui vostè molts anys feliç en el seu mapa i amb el seu alcalde però expliqui sisplau als nostres fills on s’agafaran quan aquest mapa els caigui a sobre i als odenencs directament afectats pel retolador que taca el mapa qui els fa d’alcade.

a

anedo

ÒDENA

26 de juny 2009.09:30h

Respondre

Hola Pedro H.

Trobo perfecte que vinguessis de la perifèria de Barcelona per venir a viure a un lloc tan bonic, ple de natura i tranquil•litat com Òdena, on encara avui s’hi pot viure i... Llegir més treballar...(doncs com podem...com a tota Catalunya en aquests moments de
crisi.

Trobo encertada la teva decisió. I la trobo encertada perquè, com tu, valoro molt l’entorn d’Òdena.

També t’informo que jo no tinc ni un pam de terra però que he nascut, visc i penso viure molts anys a Òdena.

La teva visió de futur (jo tinc 56 anys) també la tinc i no és per viure del camp com comprendràs.

Però que m’estàs dient ¿?
Que vas venir a viure aquí i vols que això es converteixi en la perifèria de Barcelona ¿?

Doncs t’hagués recomanat que et quedéssis a viure allà on estaves. El que no pot ser és que vinguis a desitjar que Òdena es converteixi en un (amb tots els respectes) Bellvitge 2.

El que no podem permetre els odenencs ni tan sols, els nous odenencs com tu, amb tot el respecte, és que vulgueu que el nostre municipi es converteixi en allò del que tu vas fugir!

Diga’m egoísta però et demano respecte per la gent del territori que l’ha vetllat i que intenta mantenir la qualitat de vida que sempre hem tingut i de la qual tu també en gaudeixes, o no?

La transformació brutal de la que parles, jo no la veig per enlloc....de moment....solament paraules i plans directors i de trens que vindran d’aquí 25 anys...Potser ni tu ni jo els veurem....I això, aquest tipus de progrés i mala qualitat de treball i vida és la que desitges pels teus fills i nets ??

També parles de la coherència de l’alcalde...doncs jo la trobo a faltar , per exemple en el tema de l’aeròdrom....que primer no el defensava...potser per fer contents els veïns del barri de sant pere i pla de la masia...i que després, sorprenentment....va defensar a capa i espasa juntament amb l’alcalde d’igualada. I que consti que quan vingui, segurament serà bó pel poble...si és que l’alcalde el sap defensar com, per exemple, fan els mandataris d’igualada, que se l’atribueixen a ells i solament ells.

Per últim penso que també som molts els que no admirem l’alcalde i que no veiem per enlloc aquest “tesón” i treball que tu dius....i molt menys la “sencillez”....
Més aviat veiem ineficàcia, que el dia a dia el supera i que gasta una prepotència bestial tot fent servir el “si no estàs amb mi,...estàs contra mi” tot matxacant tothom qui el contradiu fent servir l’apisonadora de la majoria absolutista que gasta...

Bé doncs, ja ho anirem veient. Torno a felicitar-te per triar un poblet tant bonic com Òdena per venir a viure...però això, per venir a viure amb la qualitat de vida que hem tingut sempre!

Sort i endavant!!

m

metropolità

Hospitalet/Òdena

26 de juny 2009.09:23h

Respondre

Fa 11 anys que visc a Òdena procedent de la perifèria de Barcelona i em vaig instal•lar a Òdena per raons familiars. A Òdena vaig trobar una dona com cal.
La meva primera visió d’Òdena va... Llegir més ser que era un poble rural, autèntic, on hi ha una gent arrelada als costums i les tradicions. Que treballa la terra que puc gaudir durant els caps de setmana. Lluny dels fums de la metròpoli que malmetien la meva salut.
Venia de l’automoció, però vaig trobar lloc de treball en el sector de les noves tecnologies aquí a Igualada. Un sector no contaminant, poc consumidor de recursos i amb gran valor afegit.
Vaig trobar a Òdena gent compromesa amb el territori. Amb ganes de tirar endavant sectors tradicionals reconvertits a noves maneres de treballar i comercialitzar. Sectors, que juntament amb un territori esplèndid que cal conservar, lluita per obrir nous sectors que complementin els anteriors que tan benestar ens van donar i juntament amb sectors nous de serveis i turisme ens poden ajudar a mantenir el que en el fons és la font de vida. Sector emergent que segueixin mantenint el territori com hi havien fet força bé els tradicionals.
He viscut uns anys de plenitud i de coneixement del territori que ara estimo. I ara veig un alcalde que s’ha enquestat a la cadira i que vol acabar amb tot allò que em va portar aquí. Malament si dura massa temps. Acabarà amb tot el municipi i el meus fills no el coneixeran per que simplement serà un camp de formigó. És un alcalde coherent, on la seva coherència consisteix en servir als alcaldes veïns lliurant-los en safata el patrimoni de generacions.
Aquest alcalde ha deixar clara la coherència en destruir tot el que tenim i també demostra els principis que te de fer desaparèixer tot el que durant dècades no s’ha destruït.
Està clar que el Guisado és un home de partit i que defensa els ideals de partit. Res més lluny de defensar els ideals dels ciutadans, de Catalunya, la justícia social, la democràcia i el respecte al territori.
Tampoc es nacionalista, d’aquí deu venir la manca de respecte al territori que demostra.
Només em queda desitjar-li a ell i al seu equip que plegui aviat i que algú li faci veure que el ciment no ho és tot i que hi ha altres maneres de viure i de governar, que som molts els que admirem i respectem el nostre territori, tradicions i maneres de viure. Que no volem ser el magatzem de merda d’Igualada ni de l’Area Metropolitana de BCN. Esperem que segueixi amb la veritat per davant per que finalment la gent d’Òdena s’adoni que hi altres maners de viure, amb harmonia amb el territori i la seva gent.
Sort als odenencs i a veure si plega aviat.

P

Pedro H.

Odena

25 de juny 2009.21:48h

Respondre

Llevo viviendo en Odena cerca de 11 años, vine de la periféria de Barcelona para casarme y me instalé aquí por razones familiares.
Mi primera visión de Odena fué que era un pueblo que dependía... Llegir més prácticamente del campo, cual fué mi sorpresa cuando descubrí que de la tierra viven un porcentaje ínfimo de famílias en comparación con las famílias que vivimos de las empresas: construcción, pieles, téxtil, de servicios y las vinculadas a estas.
Yo venía de la automoción y aquí tuve que dedicarme a los servicios vinculados con las papeleras (mantenimiento).
Probablemente mi visión de este pueblo no es la misma que la que tienen las personas cuyas famílias llevan generaciones aquí, pero lo que si que creo que tengo es visión de futuro y no es precisamente del campo de dónde la mayoría de famílias van a vivir.
He vivido dos maneras de gobernar Odena muy diferentes; la primera (CiU), no se hizo absolutamente nada por mejorar el pueblo y la segunda con PSC, la verdad es que no tiene nada que ver, Francisco Guisado ha situado el nombre de Odena en el mapa, el pueblo está sufriendo una transformación brutal y en mi opinión a mejor. Lo siento por aquellos que discrepan de sus actuaciones y sus decisiones, pero creo que tenemos alcalde para rato. Además de coheréncia lo mas importate es tener principios, y Guisado los tiene, ha dejado clarísimo cual es su posición delante del Pla Director, del aeropuerto corporativo, del Outlet, de la Zona Franca, etc.
Además me parece admirable que diga abiertamente que es un hombre de partido, que defiende los ideales del partido: justícia social, libertad y solidaritad y que no es nacionalista (esto puede ser una espada de Damócles) pero lo dice firmemente!
En fin, solo me queda desearle lo mejor a él y a su equipo, y decirle que no desfallezca, que somos muchos los que admiramos su trabajo, tesón y sencillez y que si va siempre con la verdad por delante llegará donde se proponga.
Sort i endavant!!

e

elmongeta

òdena

25 de juny 2009.18:37h

Respondre

Alguns punts per a la reflexió que em venen al cap:

1.- Els grans projectes, no són part d’aquesta bombolla que peten a la cara dels més febles?. Només un exemple il·lustratiu, la ZF no porta... Llegir més empreses concretes sinó que construeix naus. Abans construíem pisos fins que va petar, ara construim naus com a negoci. No serà aquest un dels errors que no podem tornar a repetir?. (a part, llocs de treball amb la logística??)
2.- Quina mena d’aturats tenim a Òdena?. Quins dels projectes resolen les causes de l’atur al nostre poble?
3.- Quan diu que Òdena ha de posar el sòl pel creixement de la comarca, ja ho ha consensuat amb els que fa generacions que s’estan esllomant treien pedres del camp i llaurant, a base d’aplicar aquesta recepte per sortir de la crisi:treball i esforç?. Aquestes persones i el que aporten no mereixen també ser posades com a prioritat?
4.- Com s’entén participació ciutadana en un POUM que es fa amb un objectiu molt concret i definit? Si recollíssin el que va sortir en els grups de treball molt majoritàriament: sòl industrial compactat al costat de l’A2, no té sentit tirar endavant el POUM. Participació ciutadana en aquest cas és igual a pantomima i a desfaecció ciutadana per la política.
5.- Posar les persones com a prioritat i CADASTRE a Òdena són conceptes oposats. La situació del valor cadastral a Òdena no deu ser rellevant si jutgem per la referència que en fa: nul·la.
6.- Quina mena de confiança genera un discurs sense sombra d’autocrítica? Sembla impossible tenir tant d’atur amb aquesta brillant gestió que es presenta. La realitat és tossuda i sincera...

L’excés de maquillatge empitjora la imatge enlloc d’embellir-la!

(abstenir-se els de ”si no estás amb mi, estàs contra mi”)

S

Seguim igual

L'Espelt

25 de juny 2009.15:38h

Respondre

Joan, l’única referència que veig és l’arranjament del camí de L’Espelt a Rubió i a Jorba. Si no vaig errat és una inversió de la Diputació i que interessa a la gent de Rubió,... Llegir més acceptant que la millora de les comunicacions sempre és bona sobretot per pagesia. Encara que jo no asfaltaria els camins rurals per que si bé d’entrada sembla una millora, com que la qualitat d’asfaltat és per un baix ús quan s’espatlla els forats que es fan encara dificulten més el transit.
Potser això que diu del “cultiu de les flors” és una inversió que qui sap si vindrà a L’Espelt!!!! Ooooooh!!!.
Altra cosa no veig.
Em pot posar llum al que no he sabut veure?

J

Joan

Òdena

25 de juny 2009.13:37h

Respondre

”Seguim igual”, potser hauríes de tornar a lleguir l’entrevista una tercera vegada i segur que trobes el que busques.

S

Seguim igual

L'Espelt

25 de juny 2009.11:18h

Respondre

Després de llegir dues vegades l’entrevista no he trobat cap proposta d’inversió o millora pel poble de L’Espelt.
El nostre alcalde?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.