TORNAR

Govern i oposició s'enfronten a La Pobla per una situació laboral a la llar d'infants

Segons l’Ajuntament, un informe de riscos laborals desaconsellava que la treballadora comencés el setembre

politica
Dimecres, 21 setembre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El darrer ple de la Pobla de Claramunt va estar marcat pel conflicte entre el govern de CiU i l'oposició, especialment Participa, per la "no renovació" d'una treballadora de la llar d'infants embarassada. El govern respon que simplement se li reserva la plaça per començar a treballar el 2017, ja que "en el seu estat no la podíem contractar sense que corri riscos". 

La situació laboral d'una treballadora del servei de llars d'infants municipal de la Pobla de Claramunt ha enfrontat al govern de CiU, que va decidir no renovar-li el contracte en aquest inici de curs i "li reservem la plaça", amb l'oposició. El grup de Participa #volemunapoblamillor carrega contra l'Ajuntament perquè "atempta contra els drets de la dona treballadora". L'educadora es troba en el cinquè mes del seu embaràs i el govern poblatà afirma que "comptem amb un informe de riscos laborals" de la MUPA on "desaconsella" que aquesta persona executi feines que comportin l'aixecament de pesos. L'Ajuntament afegeix que s'ha cenyit a aquest document i que el contracte d'aquesta persona expirava el juny i "l'educadora estaria activa només quinze dies, perquè ja no podrà treballar aquest mateix setembre".

Fotografia d'arxiu de la llar Sol SoletEl regidor de l'àrea d'Ensenyament, Lluís Pérez, assegura que "la plaça d'aquesta treballadora no s'atorgarà a ningú. Quan es pugui reincorporar, recuperarà la seva plaça. Però la noia faria cinc mesos a finals de setembre i tenim un informe de riscos prou clar. Ens han desaconsellat que treballi. L'única feina que podria desenvolupar a la llar d'infants sense aixecar pesos era de directora, que ja està ocupada".

El grup municipal de Participa va ser molt crític amb aquesta decisió al ple: "ens vam quedar sense paraules quan el mateix regidor d'Educació va defensar aquesta decisió dient que la normativa no permet a l'Ajuntament tenir  treballadores a la llar d'infants quan aquestes estan de cinc mesos d'embaràs". Opinen que "és un fet molt greu que atempta directament als drets de la dona treballadora, i encara pitjor venint aquestes declaracions d'un responsable polític de l'equip de govern".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.