TORNAR

El govern vilanoví aprova unes ordenances que es congelen de cara al 2021

politica
Divendres, 6 novembre 2020. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El govern dels socialistes i Junts per Vilanova ha tirat endavant les ordenances fiscals del 2021. La majoria que conformen els nou regidors va tenir el suport d'ERC i les abstencions de VA! i V365.

Els vilanovins i vilanovines no veuran incrementats els seus impostos i taxes municipals el 2021. Un dels principals punts de l'ordre del darrer ple era l'aprovació de les ordenances fiscals. El regidor d'Hisenda, Jordi Barón va ser l'encarregat d'exposar la proposta del govern "ajustada a la realitat". Va destacar la congelació generalitzada de les taxes i va destacar especialment la de l'IBI que, malgrat l'acord assolit l'any passat amb PSC; Junts i ERC, d'actualitzar-lo a l'1,27 anual, aquest any –atenent les circumstàncies derivades de la COVID-19, no patirà cap increment.

Una imatge del ple de la setmana passada a Vilanova del CamíEl neoconvergent va subratllar també "la introducció de diferents mesures perquè Vilanova del Camí pugui ser un municipi energèticament més eficient i alhora més respectuós amb el medi ambient". Tenint en compte els objectius ODS 2030, l'ajuntament ha introduït bonificacions de fins el 75% en les llicències d'obres per a la instal·lació d'energies renovables i altres mesures per a millorar l'eficiència energètica dels habitatges. També s'ha augmentat del 10 fins al 25% les bonificacions en la taxa de recollida d'escombraries als comerços que s'acullin a la recollida porta a porta de paper i cartró i així mateix s'ofereix una bonificació del 10% en la taxa de recollida d'escombraries a les famílies que facin ús de la deixalleria sobretot per deixar-hi els voluminosos.

En les intervencions de l'oposició, Francisco Palacios de Vilanova Alternativa! va assegurar que trobava la proposta "addient i ajustada a la realitat que ens toca viure. Haguéssim volgut que, a banda de no pujar els impostos es pogués hagut proposar una rebaixa però som conscients que cal fer front a moltes necessitats". El portaveu de VA! va anunciar una abstenció al punt per coherència a la votació del 2020, i el rebuig del seu partit en la pujada de l'IBI.

El republicà Marc Bernáldez va argumentar el vot a favor del seu grup tot destacant especialment "les mesures per incentivar la instal·lació d'elements d'eficiència energètica, un punt que va plantejar el grup d'ERC en una moció a principis de mandat". Bernáldez també va anunciar que estan treballant en una proposta per introduir una bonificació en l'IBI, a les famílies que facin instal·lacions fotovoltaiques per a estimular l'autoconsum elèctric. L'alcaldessa Noemí Trucharte va fer un reconeixement a ERC que ha estat l'únic que s'ha reunit amb el govern, per acostar posicions i aprovar el tema de les taxes. El punt es va aprovar amb els vots a favor de PSC, Junts i ERC i les abstencions de VA! i V365.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.