TORNAR

Igualada dóna el tret de sortida pels actes de l'11 de setembre i hissa la senyera

L’ANC es concentrarà a Igualada el matí de divendres per marxar cap a la Meridiana

politica
Dijous, 10 setembre 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una crida a construir la independència des dels ajuntaments. El president de l'AMI i alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va ser el protagonista de l'acte oficial a Igualada de la Diada.

                                                                                                                                                                                                           Xènia Castillo Grado

El vespre d'aquest dimectes es donava el tret de sortida als actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya. Un total de tres actes que van començar amb la conferència 'La transició nacional des dels Ajuntaments' a càrrec de Carles Puigdemont, alcalde de Girona i president de l'AMI i que va cloure amb el simbòlic acte d'hissar la senyera a la Plaça de l'Ajuntament. El Teatre Municipal de l'Ateneu va acollir la conferència, que va comptar amb un bon nombre d'assistents, entre ells l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, que va presentar l'acte. Castells va començar el parlament destacant que "som una ciutat que pot presumir de celebrar la Diada Nacional de manera plena i completa" i, a més, va voler remarcar la importància de l'AMI com "entitat clau" que constitueix un "gran instrument del municipalisme per aconseguir la independència de Catalunya".

Puigdemont i Castells, agafant la senyera a la PlaçaEn la conferència, Carles Puigdemont va voler posar l'accent en la importància del paper dels ajuntaments en aquest procés, destacant que "el món local és i serà protagonista d'aquesta transició nacional". El compromís del món local —afegeix— "és fonamental per entendre el per què és un moviment profundament arrelat i transversal: sense als ajuntaments no hi hauria procés". El president de l'AMI també va posar de manifest les oportunitats que ens brinda el fet de construir un nou país: "hem d'aprofitar la oportunitat per situar-nos a l'avantguarda dels moviments polítics i socials dels estats més moderns. Hem de garantir que tot, absolutament tot, vagi millor". D'altra banda, va deixar ben clar que la independència només ens portarà beneficis: "coneixem els beneficis de la independència, perquè coneixem els costos de la dependència. No tingueu cap dubte que la independència ens portà a uns ajuntaments més forts i més capaços". Finalment, va afegir que ajuntaments i ciutadans no serem espectadors d'aquest procés sinó que "serem actors, 'serem', col·lectivament".

Un cop finalitzada la conferència es va donar pas a la comitiva, encapçalada pel regiment de Miquelets de Catalunya, que va desfilar pel nucli antic de la ciutat fins a arribar a la plaça de l'Ajuntament, on es va procedir a l'hissada de la senyera i, finalment, al cant de l'Himne Nacional de Catalunya, Els Segadors.

Més actes per celebrar la Diada

Carles Puigdemont, en el seu parlament a l'AteneuEls actes de la Diada continuen avui dijous, amb la 4a Marxa de Torxes per la Independència que organitza La Teixidora, el casal independentista d'Igualada. Es tracta d'un acte d'àmbit nacional que es celebra a un centenar de viles i ciutats de Catalunya. Just abans de la Marxa de Torxes, l'ANC Igualada escalfa motors amb l'acte "Aprenem de la història", on ens traslladarem fins a 1714 per poder entendre les dificultats que ha tingut el poble català per subsistir com a poble i arribar fins al punt que ens trobem en aquest moment.

De cara a divendres l'ANC Igualada organitza l'acte "Via Lliure a la República Catalana", que aposta per la trobada i concentració de tots els expedicionaris a la plaça de l'Ajuntament, on es farà el lliurament a l'alcalde, Marc Castells, d’una estelada per renovar la que ja està hissada a la rotonda de l'Avinguda Mestre Montaner. Tot seguit, i després d'haver llegit el manifest institucional, s'iniciarà el recorregut cap als autocars situats al carrer del Rec, per dirigir-se ja cap a la Meridiana.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.