TORNAR

Igualada Som-hi pressionarà per aconseguir una nova escola bressol municipal

La formació denuncia ”la passivitat” de la Generalitat amb les mancances de la Hispano

politica
Dimecres, 4 setembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) ha fixat les seves prioritats durant aquest curs polític a l'Ajuntament: "fer realitat una nova escola bressol pública, construir habitatge públic i impulsar polítiques d'energia per a lluitar contra el canvi climàtic, a més d'inversions als barris". La formació que encapçala Jordi Cuadras apunta que volen fer valer que el govern de Castells és en minoria per assolir punts del seu programa electoral. En matèria d'habitatge, volen la reactivació de PHIMA per avançar en la creació de nous habitatges.

Aquest dimarts, en roda de premsa, l'equip d'Igualada Som-hi va afirmar que "davant un govern en minoria com el de Junts per Igualada, nosaltres estem treballant des del primer dia per aprofitar-ho per aplicar part del nostre programa electoral i maximitzar el suport electoral que vam tenir de gairebé 4.000 igualadins i igualadines. Vam dir que veníem a fer política i no a estar en política, i això és el que estem fent". El portaveu dels progressistes, Jordi Cuadras, explica que "vam acabar el curs amb les contundents declaracions del senyor Castells dient que pel seu govern no era una prioritat crear una nova escola bressol municipal a Igualada. Doncs li recordem que, estan en minoria, no pot decidir en solitari el que és o no una prioritat pel seu govern. I per nosaltres sí que és una mesura necessària per la ciutat augmentar l'educació pública de 0 a 3 anys amb la creació de la quarta escola bressol, tal i com portàvem al nostre programa. Per tant lluitarem perquè sigui una realitat aquesta nova escola bressol al centre de la ciutat i que hi hagi una aposta clara per a facilitar l'accés a tothom a l'educació de 0 a 3 anys i a lluitar contra la segregació escolar en tots els trams educatius".

La llar d'infants de l'Ateneu FOTO: AteneuSom-hi remarca que "fa vuit anys que no es construeix cap habitatge públic i fa vuit anys que el problema de l'habitatge a la ciutat no ha parat de créixer. Tothom qui vulgui viure a Igualada, ha de poder viure a Igualada. Nou habitatge públic i rehabilitació de pisos buits són dues polítiques imprescindibles. Per això farem pressió perquè la promotora municipal d'habitatge públic PHIMA es reactivi”.

La coalició de PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta es compromet a "prioritzar polítiques d'eficiència energètica" que permetin lluitar, des de la ciutat, contra el canvi climàtic. Asseguren que "cal que els equipaments municipals siguin autosuficients i donin exemple, el que vol dir que deixin de comprar energia contaminant i la generin a través de plaques solars".

Cuadras situa com un dels reptes de la ciutat el reciclatge: "reciclar malament, a l'Ajuntament li costa més de mig milió d'euros cada any, que és el càstig que marca la normativa catalana i europea. Cal trobar els mecanismes per augmentar la taxa de recollida selectiva de manera urgent". Una altra de les prioritats d'actuació d'Igualada Som-hi és l'actuació als barris: "moltes zones d'Igualada es troben degradades. Falta de manteniment, de neteja i de vigilància policial. Això no pot ser i cal que el govern es posi les piles per dignificar totes les zones de la ciutat sense excepcions".

El conflicte de la Hispano

La formació explica que "hem treballat de manera intensa per a fer valer el suport electoral i la representació obtinguda a l'Ajuntament davant un govern en minoria". La regidora Montse Montaña ha recordat que "hem obtingut diferents rèdits com la reducció de 208.000 euros en càrrecs de confiança per aquest mandat a petició nostra, l'ampliació de les ajudes per pagar l'IBI a les persones aturades de llarga durada majors de 55 anys o el primer acord de ciutat del mandat per donar suport a l'Ateneu Igualadí per a esdevenir la sisena escola pública de la ciutat".

La número dos del grup municipal crec que "durant aquests dos primers mesos de mandat hem denunciat la passivitat de la Generalitat per a resoldre les aglomeracions de cada estiu a la Hispano Igualadina i també el tancament del Casal del Passeig durant tot l'agost, cosa que creiem que no es pot tornar a repetir". La regidora de la coalició d'esquerres i progressista ha detalla que el grup d'Igualada Som-hi "hem entrat una quinzena de preguntes al govern en les comissions informatives, moltes de les quals tenen l'origen en diferents ciutadanes i ciutadanes que ens les han fet arribar".


2 Comentaris

P

Pau

Igualada

5 de setembre 2019.15:45h

Respondre

Doncs ja et dic que sí que és una sort. Soc empresari i ja li dic que el senyor Cuadras és una persona que coneix el teixit empresarial de la comarca perque sempre s’ha preocupat d’estar-hi en... Llegir més contacte i d’intercanviar impressions

M

Marc

Igualada

4 de setembre 2019.09:15h

Respondre

Sort en tenim que al capdavant de l’Àrea de Promoció Econòmica, Infraestructures i Comerç del Consell Comarcal tenim una persona tant preparada per al càrrec com Jordi Cuadras. El seu... Llegir més curriculum l’avala.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.