//Plugins sense CDN ?>
Així, s’ha arribat a un acord amb la Diputació perquè es faci càrrec d’aquesta revisió, amb la col·laboració dels serveis tècnics municipals. Antoni Pàmies va recordar que, un cop redactat el pla, ‘hi haurà les exposicions públiques pertinents perquè s’hi puguin fer al·legacions’. Segons el regidor, encara que no es pugui tornar a parlar de POUM fins d’aquí a tres anys, ‘sí que es poden avançar qüestions, i en aquest sentit el pla de protecció es pot replantejar’.
'El Rec ja està protegit'
Tot i que el pla estudiarà els elements patrimonials de tota la ciutat, és en l’àmbit del Rec on s’ha demanat reiteradament una revisió del document, sobretot durant els mesos de tramitació del POUM. En aquest sentit, Antoni Pàmies va recordar que el patrimoni del Rec ‘ja està protegit per diverses actuacions’, com el Pla especial de viabilitat de les adoberies —que en salvaguarda les façanes—, el conveni entre Ajuntament i propietaris, l’any 1993, en què es va frenar el soterrament del canal, o el mateix Pla de conservació del patrimoni.
El regidor d’Urbanisme també va fer referència a l’estudi presentat per l’Associació d’Afectats pel POUM en l’àmbit de les adoberies, i va qüestionar les dades que s’hi presentaven relatives a l’activitat econòmica del barri. Segons Pàmies, ‘les dades de l’informe implicarien que el 94% del sostre edificat del Rec està dedicat a activitats en funcionament, de manera que no estaríem parlant d’un barri desocupat ni amb necessitats de reconversió’. Antoni Pàmies va afirmar que, segons les llicències de l’Ajuntament, només un 34% d’aquesta activitat és del sector adober, ‘de manera que llavors tampoc parlaríem d’un barri ‘adober’, perquè el 60% de l’activitat seria d’altres tipus’.
Josep
IGD
22 de juliol 2010.11:20h
Aquells que amb el seu POUM es volien carregar tot el patrimoni històrico-industrial del barri del Rec ens volen tornar a enganyar ? N’estem farts que ens prenguin per imbècils.