TORNAR

L’igualadí Javier Recio és el candidat dels Comuns per la vegueria del Penedès, a les eleccions al Parlament de Catalunya

politica
Dissabte, 13 abril 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

Una dotzena de candidats i candidates del Penedès, set dones i cinc homes, s’integren a les candidatures de Comuns Sumar a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig per les circumscripcions de Barcelona i Tarragona. Es tracta d’un conjunt de persones molt arrelades al territori, moltes d’elles amb experiència de gestió, vinculades a moviments associatius i sindicals, i altres molt joves que demostren que l’edat no és cap impediment per a la participació política, sinó tot el contrari.

En l’acte que va tenir lloc aquest dimecres a l’Estació d’Autobusos d’Igualada, el coordinador territorial de Comuns al Penedès, Ramon Arnabat, ha recordat el maltractament que el Penedès ha patit reiteradament pel que fa a les inversions del Govern de la Generalitat, ja que rep la meitat del que li correspondria pel pes econòmic i poblacional del territori. En aquest sentit, ha destacat que els Comuns treballaran per revertir aquesta situació en un futur govern progressista de Catalunya després del 12-M.

Javier Recio, candidat dels Comuns per l’Anoia i nº38 en la llista per Barcelona, ha intervingut per parlar de connexions i mobilitat. Argumenta que estudiants i treballadors que fan el trajecte diari Igualada-Barcelona mereixen un transport públic de qualitat, i la Hispano i el Carrilet són serveis antiquats que no estan adaptats als objectius de mobilitat sostenible i eficient que requereixen el context actual. També, ha posat en valor «l’empoderar a les persones perquè siguin decisives en el debat públic. Les persones no han de ser meres receptores d'unes polítiques públiques decidides des de dalt, sinó que han de tenir veu i ser al centre d'aquestes polítiques». Pel candidat jove d'Igualada, les i els Comuns lluitaran «pels serveis públics, l’habitatge digne, les pensions, la transició ecològica, la igualtat real entre homes i dones, i les societats obertes, diverses i tolerants. En suma, Javier Recio està convençut que ningú ha de quedar enrere, perquè «la militància per les causes justes són una filosofia de vida i de fer vida».

Lucas Estruch, membre de Joves Ecosocialistes, va assegurar que des de Comuns Sumar «tenim un equip jove per teixir aquesta Catalunya futura valenta que ens inclogui en les seves polítiques», i es va referir al dret a l'habitatge, a una oferta formativa mitjana i superior clara i accessible i a la millora de les connexions entre les quatre comarques del Penedès, especialment, amb Barcelona.

Xio Gutiérrez, de Vilanova i la Geltrú, va explicar que «volem un model econòmic diferent del que representen projectes com el Hard Rock, un model on la capacitat de producció de les empreses sigui mediambientalment sostenible i socialment justa».
Els candidats i candidates electes creuen en la Catalunya que ve. Javier Recio agraeix la confiança depositada en ell per representar als Comuns de l’Anoia i donarà veu a les problemàtiques i demandes reals de la comarca, en particular les d’Igualada, des de la mirada del jovent.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.