TORNAR

El govern igualadí es reconfigura amb Illa a Ensenyament, Carner a Urbanisme i Montserrat Duch a Hisenda

Castells elogia la regidora dimitida que ”ha desenvolupat la seva feina en uns moments molt complicats

politica
Dimarts, 10 novembre 2020. 15:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Junts per Igualada exposava, en roda de premsa, la nova configuració del govern després de la renúncia de Marisa Vila. Al llarg del ple que es donava compte de la renúncia de Marisa Vila, ERC i Poble Actiu atacaven durament al govern de Marc Castells i entraven en una pugna dialèctica amb el batlle en preguntar els motius de la dimissió.

Canvis a fons al govern igualadí per suplir una baixa de pes com la de Marisa Vila. Divendres es feia pública la renúncia per "motius personals" de la fins aleshores segona tinent de batlle. La reconfiguració de l'equip que encapçala Marc Castells s'ha fet situant a la novetat, Montserrat Duch, en una àrea que ja va tenir de 2015 a 2019, Hisenda. Duch, que assumirà el càrrec oficialment en el proper ple, passa a ser quarta tinent de batlle. Carlota Carner cedeix Hisenda a Duch i entoma com a tercer tinent de batlle Urbanisme (fins ara responsabilitat de Castells), Governació i Talent, que inclou Joventut. Patrícia Illa passa a segona tinent de batlle i torna a Ensenyament, que ja va tenir l'anterior mandat, que se suma a l'àrea d'Esports.

La reordenació fa que Duch agafi també Règim Interior i Coordinació. Miquel Vives afegeix Promoció de la Ciutat a la seva cartera de Mobilitat i Sostenibilitat, mentre que Pere Camps -edil de l'apartat cultural- rep de les àrees que gestionava Marisa Vila la responsabilitat de la Biblioteca i l'Arxiu Històric. Castells donava a conèixer la remodelació després d'una sessió plenària en la qual donava compte de la renúncia de Vila. Només tres regidors, Carme Riera, Fermí Capdevila i Jordi Marcé, no veuen alterades les seves competències. 

El batlle Marc Castells apuntava, durant el ple, que "és el tercer cop que té lloc aquest fet. Marisa Vila ha tingut una implicació molt gran, ja des de la seva trajectòria professional. Ha assumit i desenvolupat la seva feina en uns moments molt complicats. Va fer un inici de curs extraordinari. Durant la pandèmia ella mateixa portava els aplicatius a les escoles. Ha avançat amb l'equipament juvenil de Cal Badia, que ja està a punt de ser inaugurat". Enumerava també "el reforç d'anglès gratuït, la reducció de ràtios en la matrícula viva, un munt de projectes que mirarem d'assumir". Castells desitjava "tota la sort del món" en l'etapa que ara comença Marisa Vila.

El portaveu d'ERC, Enric Conill, refermava el seu elogi a Marisa Vila, ja expressat pels republicans en un comunicat anterior. Afegia, però, "la perplexitat perquè la regidora dimiteix. Voldríem explicacions en l'àmbit polític per part de l'alcalde, ja que si les polítiques eren positives, caldria saber per què. També creiem que se'ns ha tardat a notificar. És una manca de transparència". Jordi Cuadras, d'Igualada Som-hi, mostrava "respecte per la decisió de Marisa Vila. Som escrupolosos i no farem suposicions. Agraïm que Vila sempre hagi estat oberta al diàleg amb els regidors de l'oposició. Valorem la quarta escola bressol municipal i la Comissió per l'Equitat Educativa".

Neus Carles, portaveu de Poble Actiu, desitjava "sort a la regidora Vila en la seva nova etapa. És un any molt difícil. Calia que els centres educatius tinguessin més neteja, més espais, a vegades s'ha fet bé, però a vegades massa tard. Que ara es canviï d'interlocutor per a les escoles és una complicació afegida". Criticava que "si la dimissió es va anunciar el 16 d'octubre, és una manca de respecte que la resta de regidors no ho sabéssim fins a la setmana passada. Aquesta dimissió és una mostra més que el projecte fa aigües". Carmen Manchón, de C's, feia un agraïment "a la tasca de Marisa Vila i la seva dedicació. Sort en la nova etapa".

Al seu torn, Castells retreia a Conill i Neus Carles que "han trencat la tradició durant quaranta anys d'agrair la dedicació als que se'n van. Marisa Vila ens va demanar per confidencialitat i per respecte a la seva decisió, si vol renunciar, no ho poden voler utilitzar políticament. És un error entrar en dinàmiques d'aquesta mena"


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.