TORNAR

L'INCASÒL treu a la venda les parcel·les de Can Parera al preu base

Tancat el període de concurrència sense sol·licituds

politica
Dimecres, 9 desembre 2009. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'Institut Català del Sòl (INCASOL) manté a la venda les parcel·les del polígon industrial Can Parera de Castellolí, al preu base, 170€/m2. El període de concurrència per les parcel·les es va tancar el passat 6 de novembre sense cap oferta per part d'inversors privats, tot i que des de l'INCASOL reiteren que una dotzena d'empreses van mostrar-se interessades. Tancada la concurrència, les relacions de l'ens de la Generalitat amb els privats es reprèn ara amb el preu base, un preu que segons l'Institut, és un bon preu de mercat.

Can Parera - imatge: INCASOL

El procés de comercialització de les parcel·les del polígon de Can Parera a través de concurrència no ha rebut cap oferta. Després de dos mesos ni l'INCASOL ni l'ajuntament de Castellolí han rebut cap proposta en ferm de les empreses tot i que des de l'INCASOL asseguren que una dotzena de privats van mostrar el seu interès. 'No és el millor moment per a què les empreses facin aquest pas, la gent s'espera', han afirmat des de l'ens públic.

L'alcalde de Castellolí, Jesús Brugués, remarcava mesos enrere la importància d'aquest polígon pel futur econòmic del poble juntament amb el futur polígon d'equipaments del sector terciari 'Els ninots' encallat pel retard del POUM.

Ara les parcel·les de Can Parera es vendran al preu base 170€/m2, un preu que des de l'INCASOL han qualificat de 'bo' en relació al mercat actual.

Recordar que el polígon de Can Parera va estar encallat per problemes de sumbinistrament elèctric, ja que no es va poder posar en funcionament perquè tot i que està urbanitzat des de finals del 2006, no hi arribava electricitat. El passat mes de juny FECSA ENDESA va fer arribar la xarxa elèctrica fins al sector amb potència provisional, que passà a ser definitiva amb la construcció de la subestació elèctrica de l'Anoia.

El PP reclama responsabilitats a INCASOL i a la Generalitat

Pere Calbó, Portaveu del Grup Municipal del Partit Popular a l’Ajuntament d’Igualada, ha manifestat que “davant de la dolenta gestió de l’INCASOL i la Generalitat envers el polígon de Can Parera cal demanar responsabilitats als gestors de l’INCASOL i de la Generalitat de Catalunya. La construcció i entrada en funcionament d’aquest polígon industrial, i d’altres que l’INCASOL esta promovent en l’Anoia, s’ha caracteritzat pels continus retards.”

El regidor popular ha explicat que “l’INCASOL i la Generalitat no poden posar com excusa el retard en el subministrament elèctric ja que quan es promou un polígon industrial des de l’inici és té coneixement que serà necessari aquest subministrament.”


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.