TORNAR

Jorba atura els projectes durant un any d'energia elèctrica de més de 100 kW en sòl no urbanitzable

politica
Dijous, 26 octubre 2023. 17:44. Redacció AnoiaDiari.

L'Ajuntament de Jorba ha decidit suspendre durant un any els projectes d'instal·lació d'energia elèctrica, de més de 100 kW en sòl no urbanitzable, excepte els que es col·loquin a les cobertes dels edifcis.

Durant un any s'aturarà la tramitació de "plans urbanístics derivats, projectes i atorgament de llicències i/o autoritzacions d'edificació, instal·lació o ampliació relatius a activitats i usos de producció d'energia elèctrica (eòlica i fotovoltaica) i les seves instal·lacions".

El Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Jorba "no contemplava la gran demanda d'implantació de projectes d'energies renovables (eòlica i fotovoltaica), donat que eren inexistents. En conseqüència, el POUM no va preveure, analitzar ni planificar urbanísticament l'ordenació d'aquest tipus d'instal·lacions al municipi, ni va prevenir-se de possibles impactes negatius sobre el territori que poguessin originar".

En els darrers mesos l'Ajuntament de Jorba ha presentat tres recursos d'alçada davant del Departament d'Acció climàtica, Alimentació i Agenda rural per manifestar l'oposició als projectes d'energies renovables que afecten el municipi i també els municipis de Sant Martí de Tous, Rubió, Copons, Bellprat, Argençola, Pujalt. En concret ha presentat recursos d'alçada contra el projecte Aspillera Solar, Matacan Solar i Escribano Solar que preveuen el pas d'una línia d'evacuació i la construcció de diverses torres d'alta tensió pel terme municipal de Jorba.


1 Comentaris

J

JOSEPM

IGUALADA

27 d'octubre 2023.13:39h

Respondre

Amb ajuntaments com el de Jorba, estem condemnats a consumir energia d’Aragó, produïda per Forestalia (l’empresa de l’amic del rei!!) i que enriquirà a Madrid.
Amb l’agravant de que ens... Llegir més menjarem les autopistes elèctriques (visualment molt més desastroses, a banda de cancerígenes al seu entorn i que sovint estan vinculades a incendis foreatals).
I el que és més greu. No ser ”independents” en generació d’energia és IMPOSSIBLITAT QUALSEVOL TIPUS D’INDEPENDÈNCIA, obvi, a Madrid ho saben i per això han enviat botiflers a untar associacions de veïns a qui els molesta el soroll de molins o la vista de camps de plaques (i que no els molesta l’asfalt dels camins rurals...)
Que dificil es treballar amb minories amb capacitat de ”veto” com són els petits Ajuntaments sotmesos exclusivament a interessos particolars i de curt termini.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.