TORNAR

Jorba i Igualada tiraran endavant un Parc Tecnològic

Conveni amb el sector universitari, empresarial i de recerca

politica
Dijous, 18 desembre 2008. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els ajuntaments de Jorba i Igualada, han signat avui un conveni amb el Centre tecnològic AIICA, la Unió Empresarial (UEA) i el Consorci Escola Tècnica Industrial d'Igualada (CETII) que representa una declaració d'intencions de tots cinc organismes per tirar endavant un Parc Tecnlògic per formar part de la Xarxa tecnològica catalana que pretén impulsar la Generalitat. El Parc Tecnològic s'emplaçarà a la recta de la NII entre Igualada i Jorba.

Josep MªPalau i Jordi Aymamí

Tot i que encara falten mesos perquè aquest Parc tecnològic pugui veure la llum, totes cinc entitats començaran ja a treballar per tal de captar activitats de recerca, desenvolupament, innovació i creació que puguinubicar-se a l'espai. De fet, aquest parc ha de vestebrar-se en la construcció d'un espai per l'activitat empresarial, que permeti concentrar activitats intensives en coneixement i valor afegit, que utilitzin el talent com a principal recurs.

L'alcalde de Jorba, Josep Maria Palau, s'ha mostrat optimista perquè tot i que no està garantit que l'Anoia pugui disposar d'un parc tecnològic perquè és la Generalitat qui homologa aquests centres, la comarca disposa de molts punts forts, com el fet que tingui un teixit industrial potent i similar a comarques de la segona corona de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, un centre universitari i un dels set centres tecnològic homologats per l'Estat a Catalunya.

Les entitats

"La implicació del sector universitari és imprescindible en un àmbit de recerca i coneixement" ha assenyalat l'alcalde d'Igualada Jordi Aymamí, i evidentment la necessària vinculació amb el centre tecnològic AIICA, que haurà de lluitar per a mantenir-se com un Centre tecnològic Avançat, ampliant la capacitatd e gestió de projecets i la dimensió tecnològica ja que és en gran part sobre aquesta estructura que s'ha pensat per tibar del projecte.

El primer pas

La signatutra d'aquest conveni ha estat la primera pedra per avançar cap aquesta infrastructura, tot i que encara cal passar un seguit de tràmits urbanístics en matèria del sòl, que puguin permetre més endavant la transformació de l'espai.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.