TORNAR

Jordi Aymamí presenta la biografia d'Ernest Lluch a Igualada

L’acte comptarà amb la presència de l’autor Joan Esculies

politica
Dilluns, 1 abril 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Gairebé 20 anys després del seu assassinat per ETA, surt a la llum una biografia d'Ernest Lluch, una de les figures polítiques més emblemàtiques del darrer quart de segle passat. L'obra, escrita per  Joan Esculies i editada per La Magrana, serà presentada aquest dimarts 2 d'abril, a les 8 del vespre, a la Sala de socis de l'Ateneu Igualadí, en un acte organitzat per la llibreria Aqualata, i comptarà amb la participació de l'exalcalde d'Igualada, el socialista Jordi Aymamí, i de l'autor.

La biografia permet al lector conèixer de més a prop alguns aspectes de les múltiples facetes d'Ernest Lluch: economista, historiador, diputat en els anys de la Transició, ministre de Sanitat i Consum del primer govern socialista, rector de la Universitat Menéndez y Pelayo, melòman, atleta, apassionat del futbol, del Barça i de la Reial Societat, columnista, tertulià, professor d'universitat i, sobretot, pare de tres filles.

Des de l'editorial La Magrana, assenyalen que Lluch, "una de les figures més estimades i recordades de la nostra història contemporània", va ser "una persona oberta al coneixement, la curiositat, la tolerància i la vida, mai no va renunciar a cap debat, ja que entenia la controvèrsia com l'oportunitat d'entendre les raons de l'altre. Les successives i variades vides d'aquest intel·lectual a qui agradava agitar, conversar, i debatre per convèncer i deixar-se convèncer, el van dur per quatre grans geografies peninsulars, Catalunya, el País Valencià, Madrid i el Nord (Santander i Sant Sebastià). Totes elles es recorren en aquesta biografia, minuciosa en els detalls i alhora de visió panoràmica, resultat d'un llarg i rigorós treball de documentació i de més de seixanta entrevistes a personatges que van compartir molts moments de la vida d'Ernest Lluch". L'editorial afegeix que "la seva lectura ens permet també aprofundir en la història d'unes Espanyes que Lluch va imaginar en les quals tothom, des de la diversitat i respecte mutu, s'hi podria sentir còmode".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.