TORNAR

Jordi Cuadras és el nou president del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

politica
Dimarts, 24 octubre 2023. 20:57. Redacció AnoiaDiari.

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) té nou president, el cap de l'oposició de l'Ajuntament d'Igualada, Jordi Cuadras.

Cuadras encapçalava una única candidatura de consens de Junta Executiva que integra totes les sensibilitats polítiques amb alcaldes i regidors de tot Catalunya i que ha estat aprovada per unanimitat.

El Fons Català va fundar-se l'any 1986 i és una institució dedicada a realitzar projectes de cooperació i solidaritat als països més desfavorits. Està format per més de 300 ajuntaments, les quatre diputacions provincials, consells comarcals i altres organitzacions. La seva Junta, on ni el president ni cap dels seus membres percep cap mena de retribució, està formada sempre pels representants de les forces polítiques dels diferents municipis catalans. El grau de representació de cada partit polític a la Junta Executiva varia segons els resultats de les darreres eleccions municipals. En aquesta legislatura, el PSC és el partit amb més representació, seguit d'ERC, Junts, grups independents, CUP i En Comú.

En la seva intervenció davant del plenari, el nou president Jordi Cuadras ha incidit sobre les creixents desigualtats i incerteses al món, "incerteses provocades pels efectes del canvi climàtic, dels desastres naturals, de les guerres i de les pandèmies. Unes incerteses a les quals el Fons Català s'ha adaptat per canalitzar la solidaritat de la ciutadania de Catalunya a través dels seus municipis." Cuadras ha destacat que "el Fons Català acumula 37 anys de compromís amb la cooperació al desenvolupament dels països més empobrits, en la defensa dels drets humans, i en la promoció de la pau i la solidaritat internacional que sempre ha caracteritzat el municipalisme català. "Reforçar la tasca de fidelització dels socis que s'han quedat enrere, i de captació de nous socis".

El nou president del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament també ha reflexionat que "vivim en el que diuen una societat líquida, una societat on tot va molt ràpid i on la sensibilització de la ciutadania davant una guerra, un desastre natural o un fet tràgic també va molt ràpid. Quan un fet tapa l'altre, quan la guerra d'Ucraïna queda tapada pel terratrèmol del Marroc i quan aquest queda en un segon pla quan esclata la guerra a la franja de Gaza. Davant d'això és quan és més necessari que mai una institució com el Fons Català de Cooperació que coneix el terreny, que treballa al costat dels ajuntaments i les entitats i que, sobretot, està allà on és necessari quan els focus deixen d'enfocar desplegant projectes al servei de la gent. Aquells que estimem la política municipal i la política de proximitat sabem com és de necessària aquesta tasca".


4 Comentaris

C

Ciutadà

Igualada

25 d'octubre 2023.15:16h

Respondre

Un altre botifler… tranquils, tranquil·les, que poc dura

I

Igualadí

Igualada

24 d'octubre 2023.21:17h

Respondre

Tanta pagueta al final sempre acaba als jutjats

M

Marta

Igualada

25 d'octubre 2023.13:48h

Quan dius que cobrarà ?

N

Nuria

Igualada

25 d'octubre 2023.15:27h

Tu no saps llegir oi? L’article deixa clar que és un carrec sense cap retribució. Llegeix abans d’opinar

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.