TORNAR

Poble Actiu proposa al Parlament de Catalunya una nova línia de bus que connecti Igualada i Lleida

politica
Dimarts, 17 octubre 2023. 18:03. Redacció AnoiaDiari.

Poble Actiu presenta al Parlament de Catalunya una proposta de resolució per demanar l'allargament de la línia de bus Exprés E1 entre Lleida i Cervera fins a Igualada. La proposta, presentada per mitjà del grup parlamentari de la CUP, té com a objectiu instar el govern a garantir un transport públic eficient i ràpid entre Igualada i Lleida, ciutats que ara mateix no tenen connexió. Pau Ortínez, regidor de Poble Actiu, ha exposat que "Igualada no pot continuar sent una ciutat amb sensació de final de línia", on acaba el transport públic, i ha de tenir bones connexions amb ciutats del seu entorn com Lleida, Manresa, Vilafranca o Cervera.

La candidatura municipalista assegura que "cada dia de la setmana -però especialment els diumenges- davant de l'Hotel Amèrica, centenars d'estudiants de l'Anoia es troben per compartir vehicle privat per anar fins a Lleida a causa de la manca de transport públic".

La línia de bus proposada començaria a l'estació d'autobusos d'Igualada i tindria parades a Cervera, Tàrrega, Bellpuig, Mollerussa i acabaria a l'estació d'autobusos de Lleida. Hi hauria una freqüència de pas de set autobusos diaris amb sortides des de les 7 del matí fins a les 9 del vespre. La regidora Elisabet Farrés ha reclamat que "el transport públic ha de ser una eina ràpida i accessible per totes les igualadines i igualadins que treballen a les terres de Ponent i no tenen o no poden permetre's l'ús del cotxe".

A més, la CUP també denuncia que la generalitat està seguint un model centralista obsolet. "La Generalitat està desplegant una xarxa de transport públic Exprés.cat i que parteixen únicament de les quatre capitals de província, tot seguint un model territorial centralista". La paradoxa segons Poble Actiu és que "Igualada, que té un Campus de la Universitat de Lleida, no disposa de transport públic per moure's de la capital de la comarca fins a Lleida". Rosa Perelló, regidora de Poble Actiu, considera que "en un context d'emergència climàtica com el que vivim no té sentit que centenars de persones hagin d'agafar el vehicle privat fins a Lleida perquè no hi ha transport públic. El mapa de les línies de transport públic Exprés.cat no té una lògica de les necessitats de la gent que vol moure's amb transport públic, sinó de les províncies espanyoles".

"Volem saltar la visió centralista i radial en què sempre s'ha pensat el transport públic col·lectiu", ha exposat la diputada Montserrat Vinyets, tot afegint que "és una constatació que en termes de mobilitat en comptes d'anar endavant anem enrere".

A banda de la proposta per Lleida i Igualada, també es demana que la línia exprés e3, que connecta Alcanar amb Tortosa, arribi fins a Lleida. A més també es proposa que es revisin noves línies al Vallès i tots els mapes de les relacions entre municipis de províncies diferents quan no hi hagi oferta ferroviària.

D'altra banda, Ortínez també ha criticat que fa cinc mesos van presentar una proposta de resolució al Parlament per unir les comarques d'Osona, el Bages i l'Anoia amb Barcelona amb un bus nocturn i la resposta que han rebut és que "s'està estudiant". "Pensem que és un temps molt llarg i reclamem que ens donin una resposta ja", ha demanat Ortínez, que ha recordat que entre les 10 de la nit i les 6 del matí aquestes comarques no tenen cap connexió amb Barcelona.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.