TORNAR
PUBLICITAT

Jordi Madrid valora si governar Piera amb les esquerres o CiU

No descarta cap de les dues opcions possibles

politica
Dimarts, 26 maig 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

A Piera guanyava aquest diumenge per primer cop en el període democràtic Esquerra Republicana. Tant Josep Llopart, cap de llista de CiU, amb 4 regidors, com Jordi Madrid (ERC) i vencedor amb 5, admeten que poden pactar com en el darrer mandat, però els republicans no descarten un govern d'esquerres

Canvi de factors a Piera, on l'escenari està més obert que mai. Un govern haurà de passar per Esquerra, com fa quatre anys depenia de Jaume Guixà. Els republicans han conquerit la victòria per primer cop. Amb els mateixos regidors que el 2007, però amb un panorama electoral molt més fragmentat i on la resta de forces (CiU, PSC, Guanyem, ICV-Ara és demà o PP) difícilment podran bastir una alternativa conjunta. El guanyador, Jordi Madrid, alcalde ja del 2009 al 2011, podrà triar soci. Del 2007 al 2011 van fer equip amb el PSC de Fina Altarriba; del 2011 al 2015, amb la CiU de Jaume Guixà. Madrid avança que "avui farem la primera reunió de l'equip d'Esquerra on estudiarem la situació i els diferents programes dels partits. Estem oberts a tot".

Oberts a tot implica, confessa Madrid, triar soci. El que van tenir de 2007 a 2011, amb la possible inclusió de Guanyem o ICV, o el que van tenir de 2011 a 2015. El vencedor confessa que "estem molt contents. Era difícil la victòria en un poble amb tants barris. Això és fruit que el partit va bé, que estem en un bon moment, que hem fet bé la feina". Jordi Madrid pot ara triar si seguir amb CiU canviant els factors, ara els republicans són majoritaris, o tornar a la fórmula antiga de PSC i ERC. Destaca que "hi ha les dues possibilitats, un govern d'esquerres també, que podria ser amb  PSC, Guanyem o ICV-Ara és demà". El PSC que s'ha mantingut amb tres regidors té com a líder Javier Perellón, antic company de govern. 

A aquest govern d'esquerres "li podríem donar nosaltres un caire independentista. També podem pactar amb CiU i donar un component d'esquerres a un govern independentista. Quan vam pactar amb CiU el 2011 ens van dir que ens 'dretanitzàvem', si ara ells pacten amb nosaltres es podrà dir que CiU s''esquerranitza'".  El guanyador de les eleccions veu com innegociables dues coses: "polítiques d'esquerres i mirar d'alliberar el país".

Josep Llopart, a l'espera

Un decebut Josep Llopart, candidat de CiU, manifesta que "han sigut uns resultats molt ajustats, però el descontentament de la gent, sumat al provocat pel tema del 27-S, ens ha passat factura". Considera que "potser la gent no creu ni en nosaltres ni en el procés, però seguirem treballant. Nosaltres creiem en la gent". Sobre reeditar el pacte amb els republicans, avança que "els últims quatre anys hem treballat molt bé amb ERC. Ens asseurem a parlar amb ells. Volem treballar pel procés i la unió ERC-CIU és dels qui lluiten per aconseguir-ho".

 


1 Comentaris

p

piera made in odena

4 de juny 2015.07:47h

Respondre

Una vegada més quedem esperverats del que passa a la política. El repartiment de poder està per sobre de tot.
Això de jo seré Alcalde 3 anys i tu 1 sembla el que va passar al Poble d’Odena.... Llegir més No es pensa en el Poble sinó en un mateix.
Sr. Madrid, deixis de romansos. Si tenen programa, saben el que han de fer, a per la feina; i anar per feina no es fer el ridícul de repartiment del pastís.
Si això és política, anem ben servits.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.