TORNAR

Jordi Badia està disposat a governar en minoria a Calaf

CiU fa autocrítica de la derrota després de 12 anys a l’Ajuntament

politica
Dimarts, 26 maig 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Tomb històric a Calaf després de 12 anys amb Maria Antònia Trullàs a l'alcaldia. El candidat de Junts per Calaf, Jordi Badia, ha assolit la victòria amb rotunditat. No es planteja pactes amb ningú, com va afirmar durant la campanya

La llista de Junts per Calaf-Acord Municipal, afí a Esquerra, ha irromput amb força al consistori aquest 2015. Després que l'opció d'ERC es quedés amb un representant el 2011, la candidatura encapçalada per Jordi Badia, ex cap de comunicació del Barça de Laporta, ha sumat cinc regidors. Queda a un sol representant de la majoria absoluta. Els calafins s'han tret de sobre PxC que de tres regidors passa a zero i han donat entrada també al GIC, que torna a aparèixer ara amb la marca Veïns amb Veu. L'alcaldessa vigent, Maria Antònia Trullàs, ha quedat relegada en un tercer lloc en els vots i aconsegueix tres regidors. Badia pot necessitar un o altre partit per aconseguir majories, però ha manifestat -com en la campanya electoral- que prefereix governar en minoria.

En declaracions a Anoiadiari, Jordi Badia expressa que "estem molt contents ja que és una victòria històrica". ERC, el partit afí a Junts per Calaf, mai havia passat a la capital de l'Alta Segarra "de dos regidors". La majoria de Calaf és en 11 regidors i Junts per Calaf en té cinc, però afirma que Tal i com vam dir, no pactarem amb ningú i governarem amb minoria perquè creiem que és prou sòlida". 

Les causes de la davallada de CiU i la victòria de Badia es deuen al fet que "Calaf tenia ganes de canvi i la nostra campanya ha convençut. Ha sigut una campanya pensant en la gent". La reculada de Maria Antònia Trullàs, de set a tres regidors, ha estat molt important i inesperada. L'home fort del govern de CiU, Joan Caballol, admet amb elegància la derrota i fa autocrítica: "hi ha un pols al carrer que demana canvi". Entre les causes, apunta  que "la crisi ha estat molt dura, especialment aquí on el sector de la construcció era molt important". "Ens hem trobat moltes coses i potser no hem pogut donar una resposta satisfactòria en tots els casos. Hem d'agrair la confiança als qui ens han recolzat i demanar disculpes a qui hem decebut" afegeix. Badia, renuent a pactar, no ha parlat amb ells. "Si hi ha algun moviment l'escoltarem, però ha dit que no voldria pactar" conclou Caballol.


1 Comentaris

m

miqel sandiumenge

calaf

26 de maig 2015.17:39h

Respondre

En primer lloc felicitats per la victoria a calaf , soc un jubilat , qe visca a calaf desde fa un any , sense gaire cosa a fer qe no sigui passejar la gosa , caminar pels voltans , i pasar tems al... Llegir més inertet .
Soc nasacut a penelles , un poblet entre tarrega i balaguer , i se de bona tinta qe als pobles no ja conciencia dels animals , be jo abans tampoco la tenia , pero desde q vaig trobar abandonada a la meba gosseta , i mes tart a la gateta , no n’hera concient , el seu sentir .
al meu poble de neixament , es terra de reguadiu , els animalets del carre o els ocells silvestres , no pasent pena per tenir set , o remullarsen una mica amb les calors del estiu , Calaf es terra de seca , els animalets , no no tenent o abeurar , costaria poc , tenirlos amb consideracio , i proporcionalos , abeuradors a les fons del poble ; fa uns mesos , vaig fer aqesta peticio al hajuntament de calaf i emb va contestar la noia ” qe ja pasaria , la peticio al departament corresponent ” ( deuria pensar , qe no hi tocaba) mentres , jo poso abeuradors de pastic al parc , darrere la betcinera , pero iha gen qe no l’hi agrada gaire i els destrueix o els fa desapareixe AH !!! JO TAMBE HE VOTATESQERRA REPUBLICANA !! no es per aixo qe faix aqesta peticio .
( la bondat dels mandataris d’un pais es coneix , per el tracte qe done als seus animals , MAHATMA GANDI)
GRACIES PER EL VOSTRE TEMS , MIQEL .

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.