TORNAR

Jordi Riba arrenca la seva primera cursa per l'alcaldia d'Igualada

”Se’m dóna més bé estar al govern que a l’oposició; per a d’altres és al revés”

politica
Diumenge, 8 març 2015. 03:00. Jordi Còdol Montagut.
D'un cop d'ull

En un acte a l'Espai Cívic Centre, Jordi Riba arrencava ahir la seva cursa per les municipals del 24 de maig a Igualada. Encapçalarà per primera vegada la llista del PSC a la capital de l'Anoia, després d'haver format part dels governs de l'Entesa i d'haver estat els últims quatre anys a l'oposició. Sota la marca "Socialistes d'Igualada", Riba es presenta com l'alternativa "d'un govern conservador que ha debilitat els serveis dels ciutadans".

Jordi Riba, acompanyat d'Aymamí, Rafael Jorba i Pilar SalatJordi Riba va començar recordant que es va estrenar de militant al PSC en un moment en què el partit estava a l'oposició, tant a la ciutat com al país, i vint anys després assegura que manté ferma la militància amb la formació. L'actual portaveu socialista a l'Ajuntament d'Igualada, que va acompanyar Jordi Aymamí durant els anys de govern progressista, va afegeir, però, que ho vol fer amb obertura política: "com amb l'Entesa per Igualada", explicava, ara la intenció és "agrupar altres sensibilitats que comparteixin prioritats". I Riba basa el seu projecte en tres eixos: disminuir la desigualtat (amb l'ampliació de les places d'escoles bressol, millorant l'accés a la universitat i fent front a la problemàtica de l'habitatge), la competitivitat (crear les condicions perquè hi hagi més riquesa per redistribuir) i transformar la relació entre el govern de la ciutat i la ciutadania. Riba no va entrar en el discurs nacional.

Socialistes d'Igualada es presenta com l'alternativa de govern que genera "una expectativa millor, després que s'hagin debilitat els serveis educatius i sanitaris". Conscient de la situació que viu el PSC, Riba argumenta que "no és qüestió de tenir-ho més o menys difícil, és el moment de tenir clares les idees i les prioritats". Jordi Riba va apuntar que passar quatre anys a l'oposició ha estat un exercici positiu, però va admetre que " porto més bé estar al govern". N'hi ha que no, afegia, "n'hi ha alguns als quals se'ls dóna més bé estar a l'oposició", en referència a CiU i ERC. Riba no va avançar cap nom dels que l'acompanyaran a la llista, es detallaran durant les properes setmanes; algunes fonts socialistes asseguren, però, que hi haurà novetats.

Rafael Jorba trenca "l'abstinència política"

Teo Romero saluda al candidat igualadí després de l'acteLa presentació va començar amb una xerrada del periodista de La Vanguardia Rafael Jorba, que va admetre trencar "quaranta anys d'abstinència política". Jorba va parlar del paper que la socialdemocràcia ha jugat per bastir l'Europa d'avui i va argumentar que el difícil repte que té ara és "foragitar les pors i administrar les esperances". També va tenir paraules per a Aymamí: "avui aquí hi ha un alcalde que va fer centres cívics, quan d'altres volien aixecar murs". De fet l'exalcalde Jordi Aymamí va fer costat a Riba durant l'acte, així com els seus companys de grup a l'Ajuntament. Diversos representants del PSC a la comarca van ser igualment a la presentació de Jordi Riba (qui ha assistit a algunes reunions del moviment Avancem). Hi havia el primer secretari del PSC a l'Anoia, Teo Romero, o la candidata del PSC a Vilanvoa del Camí, Noemí Trucharte. 


8 Comentaris

J

Joan

Les Comes

10 de març 2015.12:58h

Respondre

Abans de votar al Riba voto al mateix Diable

a

aaqualata: Sempre cal escoltar, sempre cal reflexionar

10 de març 2015.07:56h

Respondre

Totalment d’acord en que sempre cal reflexionar.
Cal reflexionar en tots els àmbits de la vida.
Les persones reflexionen des de l’àmbit de l’interès personal, familiar, de la comunitat... Llegir més d’escala, ...; es natural i entenedor.
El que ja no es natural i entenedor es quant els Polítics segueixen els mateixos passos de reflexió: interès personal, interès familiar, interès del partit.
Al meu entendre aquest és el primer i bàsic punt de reflexió de l’interès polític, que es base en l’interès .
general.
El independentisme es un camí per a millorar el interès general dels Catalans, però també pot ser un camí per millorar l’interès personal o de la familia o del partit; i exemples, a Catalunya, també en tenim.
Es per això que no ens hem de deixar influenciar per persones o partits que utilitzin frases o noves administracions per a seguir mantenint els seus privilegis.
Com ve diu l’article del diari el que calen són Persones Valentes, que siguin realment polítics que cerquin l’interès general, i que els agradi més administrar les espérances que no pas les pors.
Cal administrar les espérances de que Igualada - Conca -, pugui ser millor. Que els polítics ajudin ( no tot depèn d’ells) a ser un millor lloc, per tots; Com va dir algú una vegada un Millor lloc per viure, per treballar i per estimar.

P

Pep

Anoia

9 de març 2015.10:25h

Respondre

Doncs jo entre els que presenten un equip amb gent de solvència contrastada, idees i programa clar, i els que no ens saben dir a aquestes alçades ni qui anirà a la llista, em quedo amb els... Llegir més primers. N’estic fart de personalismes!

T

Toca escoltar i reflexionar.

Igualada

8 de març 2015.17:07h

Respondre

En les eleccions municipals és més fàcil deslligar la marca de la persona. La marca PSC no la tornaré a votar si no recuperen el compromís inequivoc amb Catalunya, cosa que veig més que... Llegir més complicada. Però reconec que estic temptat -només temptat- de votar-los a Igualada exclusivament pel cap de llista i els noms heredats de l’Entesa. En guardo un bon record i crec que la modernitat d’Igualada els hi debem gairebé de forma exclusiva. També m’influeix el fet de la irrellevància esforçada, obsesiva i militant d’ICV, l’incògnita de la CUP i de cap manera penso votar el populisme televisiu i espanyolista de Podemos.
Toca escoltar i reflexionar.

j

joan

08700

8 de març 2015.13:10h

Respondre

Totalment da-cord amb tu aaqualata.
Les bones i nobles persones, es coneixen en els moment difícils, els que es canvien de camisa, ( Entenguis Dalmau i cia. ) perdent la dignitat, en el moment que... Llegir més reneguen els seus origens.
Son simples vividors, sense cap ètica , sols pensen amb poder , seguir vivint de la mamella.
Ànims Jordi, som mols que estem amb tu. No ho dubtis.

P

Pep

Anoia

9 de març 2015.10:38h

”La definitiva solución del problema de las nacionalidades que integran el Estado español parte indefectiblemente del pleno reconocimiento del derecho de autodeterminación de las mismas que... Llegir més comporta la facultad de que cada nacionalidad pueda determinar libremente las relaciones que va a mantener con el resto de los pueblos que integran el Estado español.” Et sona? XIII Congres del PSOE celebrat a Suresnes l’any 1974. Ara torna’ns a parlar d’això de renegar dels origens!

j

juan

B Montserrat

11 de març 2015.10:49h

Pep, como buen manipulador te has dejado una parte importante de las resoluciones del Congreso de Suresnes, el mimo en que salio elegido como secretario General, Felipe Gonzalez, el cual despues... Llegir més eligio a Alfonso Guerra como vicepresiente del gobierno, el Alfonso Guerra, que en su dia , dijo, que el ya se encargaria de pasar el cepillo, al nuevo Estut de Automia.
PEP con toda confianza, no digas verdades a medias, pues se te ve el plumero.

3) El PSOE se pronuncia por la constitución de una República Federal de las nacionalidades que integran el Estado español por considerar que este estructura estatal permite el pleno reconocimiento de las peculiaridades de cada nacionalidad y su autogobierno a la vez que salvaguarda la unidad de la clase trabajadora de los diversos pueblos que integran el Estado español.

4) El PSOE reconoce igualmente la existencia de otras regiones diferenciadas que por sus especiales características podrán establecer órganos e instituciones adecuadas a sus peculiaridades.

El Joan cuando dice que algunos reniegan de sus origenes, dice una verdad, como un templo.

a

aaqualata

8 de març 2015.09:57h

Respondre

A la vida calen algunes actituds que et puguin fer feliç a tu mateix, si més no.
Sembla que no es pas un bon moment pels Socialistes; però és d’admirar com gent es manté fidel al servei als... Llegir més altres, a la cohesió social i com bé és diu en l’article a administrar les esperances.
Ens agrada veure que encara hi ha gent que té lleialtat a uns principis, i a una manera de fer de la vida.
El que ja NO ens va agradar gens, va ser fa uns dies a l’Ateneu amb ERC, en veure con membres ”honorables” de la ” Gauche Divine ” Igualadina es van pujar a un carro per a veure si en la possible repartició de menjadores els hi toca quelcom: ” Algun lloc al Palau, o al Liceu, o.. ves a saber on. Al final el llautó se li veu a qui el porta.
En la vida cal, en cada moment, omplir-la de contingut, i quin millor mitjar que la Justícia Social?.
Benvinguts a la contesa electoral tots els que de la política en volen fer un servei al ciutadà i no a ells mateixos.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.