TORNAR

Jordi Riba considera un "despropòsit" l'aplicació del 155

Des d’ICV Anoia es demana ”parar màquines i parlar”

politica
Divendres, 20 octubre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El govern estatal anunciava aquest dijous que el consell de ministres engegarà l'aplicació de l'article 155 de la constitució a Catalunya, que serviria per suprimir l'autonomia del Principat. Les reaccions no s'han fet esperar. El PSC a nivell nacional lamentava que el Govern hagi fet "inevitable" l'aplicació d'aquest article. Jordi Riba, portaveu del grup municipal de Socialistes d'Igualada, hi diu també la seva.

Les reaccions davant l'anunci de la imminència de l'aplicació de l'article 155 de la constitució, que podria fer-se efectiu abans de novembre i que els ministres espanyols començaran a tractar en breu, s'anaven produint aquest dijous, entre l'aplaudiment, l'estupor i la indignació. Les reaccions del món independentista de l'Anoia han quedat recollides en bona part a l'edició en paper d'Anoiadiari que sortia aquest divendres 20. Amb tot, la tensió de les darreres setmanes no s'ha limitat només en aquest àmbit, sinó també en altres sensibilitats polítiques. A nivell anoienc, el PSC s'ha arrenglerat amb les postures del secretari general Miquel Iceta, contrari al referèndum i que ha afirmat ara que "era inevitable" aplicar el 155. Jordi Riba, portaveu de Socialistes d'Igualada, considera per la seva part que "aquesta mesura és un despropòsit".

El portaveu de Socialistes, Jordi RibaSocialistes d'Igualada no va recolzar les votacions, però sí que va emetre un comunicat censurant la violència policial del dia 1. Alguns dels seus membres s'han mostrat crítics a les xarxes per l'actitud del PSOE de Pedro Sánchez. Riba creu que " aquesta decisió és un despropòsit majúscul que pagarà la gent". El socialista veu "una cadena de disbarats que s'arrossega des de fa temps".

El portaveu progressista és pessimista sobre els efectes que tindrà l'actual topada. Lamenta la "manca de diàleg" que ha portat al "disbarat actual" que "no serà fàcil resoldre. El millor continuaria sent un referèndum acordat". 

Els ecosocialistes demanen "aturar màquines"

Per la seva part, des d'ICV Anoia es considera que "tant DUI i 155 són una fugida endavant, ja que no sabem cap on ens portaran (possiblement a una situació pitjor que l'actual) i amb tota seguretat no es resoldrà el problema d'encaix entre Catalunya i Espanya. Per tant, ni 155 ni DUI. Ara el que cal és aturar màquines i seure a parlar. Per parlar sempre s'hi és a temps".


8 Comentaris

M

Maria

Igualada

22 d'octubre 2017.23:03h

Respondre

Escolteu a la gent! Són els ciutadans els que reclamen els seus drets, escolteu-los. Això també va per vosaltres, els d’Iniciativa. Deixeu de marejar la perdiu. Volem gestionar-nos nosaltres,... Llegir més volem decidir, volem els nostres impostos, volem ser poble sense imposicions, menyspreus ni maltractaments.

M

M.Carme

Igd

20 d'octubre 2017.17:26h

Respondre

Socialistes d’Igd, repasseu la història i la vostra gestió politica i veureu el perquè som aquí; en sou responsables.
Torneu als orígens, ara no sou ni socialista, ni obrer ni... Llegir més d’esquerra...
Prou mentides, incoherència i silenci!
Encara podeu fer alguna cosa per Catalunya: aturar el 155!

M

M. Carme

Igualada

20 d'octubre 2017.17:03h

Respondre

Socialistes d’Igd; he trobat a faltar la vostra denúncia i condemna als greus fets que estan passant a Catalunya. En sou còmplices pel vostre silenci, per la vostra gestió política, pel... Llegir més llenguatge incendiari i despectiu dels vostres líders, per la vostra ambigüitat, contradiccions, incoherència...Repasseu la història recent amb voluntad de fer política;entendreu perquè som ..aquí.
Encar podeu fer alguna cosa

J

Josep Anton

Igualada

20 d'octubre 2017.14:55h

Respondre

”Condemnem” la violència, és un ”despropòsit” el 155, ... si, si, però resulta que els que apliquen la violència i el 155 són els ”teus” pactant i donant el vistiplau des de... Llegir més Madrid.

Qui us ha vist i qui us veu, heu canviat la C per la Z, i així us va i així acabareu ... descanseu en pau, si podeu, com a força residual que ja sou a Catalunya.

T

TC

Igualada

20 d'octubre 2017.13:35h

Respondre

Inocentment, anys enrere, havia pensat que quan pertanys a un partit es que comparteixes el seu ideari i la seva pràctica; i que quan hi tens fortes diferències te’n vas. El Sr Riba fa temps que... Llegir més ve expressant ”discrepàncies” respecte el PSC. Si el 155, que suprimeix l’autogovern català, és un despropòsit i el Sr Riba segueix defensant els colors socialistes és que no deu estar al PSC per raons ideològiques. I qui diu el Sr Riba, diu qualsevol altra que es trobi en la mateixa situació.

J

JRE

20 d'octubre 2017.08:32h

Respondre

De PSC i ERC PSC no seria més adient?

A

Alfons

Igualada

20 d'octubre 2017.08:11h

Respondre

No hi a dret Jordi, quin despropòsit i quins pocavergonyes !!! No escoltar a la gent, al poble i quina propotencia.
Be, ja s’ho trobaran !.Tal faràs, tal trobaràs !

J

Joan Vellmany

Igualada

20 d'octubre 2017.07:19h

Respondre

Tot aixo te una part positiva.
Ara coneixem millor els del PSC-PSOE d’Igualada
Aixi dons crec que sel’s hi ha acabat el xollo, estan acabats per molt que digui aquest senyoret que sempre riu.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.