TORNAR

Les joventuts del PSC clausuren la X Escola Ernest Lluch

La Censada

politica
Dilluns, 14 desembre 2009. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La Censada ha acollit aquest cap de setmana la X Escola de Formació Ernest Lluch, organitzada per les JSC de l’Hospitalet, en col·laboració amb les de l’Anoia. Diferents polítics com Josep M. Sala, Eulàlia Lluch, Vicent Soler i Caterina Mieras, van ser els encarregats d’oferir les ponències a una cinquantena de joves, bona part de la comarca. Justament fa uns dies aquesta casa de colònies també va acollir una jornada similar, aquesta vegada de joves vinculats a Convergència.

La Censada

Eulàlia Lluch

Aquest cap de setmana una cinquantena de joves van realitzar a la Casa de Colònies La Censada la X Escola de Formació Ernest Lluch. Entre els ponents, hi van assistir Josep M. Sala, secretari de Formació del partit, Eulàlia Lluch, filla de l’homenatjat, Vicent Soler, fundador del PSPV, o Ramon Extxezarreta, vice-conseller del govern basc.

Aquesta trobada formativa havia de comptar amb una conferència de la Ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, que finalment no hi va assistir i va ser substituïda per Caterina Mieras, exconsellera de Cultura de la Generalitat.

Una de les xerrades va anar a càrrec d’Eulàlia Lluch, qui va explicar dissabte al migdia un resum de l’agitada biografia del seu pare, amb algunes intimitats i detalls. Entre els més curiosos, un rumor que situava Ernest Lluch com amant de la reina, o bé aspectes de la inesperada victòria socialista en les eleccions generals de 1982 i una arribada sobtada al poder de l’estat, encara amb pantalons de pana i dinàmiques més pròpies de la clandestinitat que de la política professional.

Una casa de colònies de les de sempre

Tot i que La Censada ha acollit amb pocs dies de diferència dues jornades formatives per a joves, la de Nous Catalans i l'Escola Ernest Lluch, aquest no sol ser el perfil d'usuaris que acull la casa de colònies. Reformada però amb la mateixa filosofia de les cases de colònies de tota la vida, La Censada acull normalment grups d'esplais, grups de joves, famílies...

Un dels treballadors de la casa de colònies, el Dani, explica que si bé aquesta zona de la Censada té atractius paisatgístics i naturals, l'oferta no es veu aconseguida per manca de senyalització de camins, mapes amb rutes,... 'A l'Alta Anoia sembla que la cosa està més organitzada, aquí no hi ha tal desplegament de cases rurals'.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.