TORNAR

Junts per Catalunya va debatre el full de ruta del 2023 a Igualada

El Teatre Municipal l’Ateneu va ser dissabte l’escenari del Consell Nacional de la formació, amb les intervencions de Laura Borràs, Jordi Turull i del batlle d’Igualada, Marc Castells

politica
Dilluns, 16 gener 2023. 18:07. Redacció AnoiaDiari.

Marc CastellsEl batlle d'Igualada, Marc Castells, va obrir l'acte i va donar la benvinguda als assistents. Castells es dirigia a la direcció i als consellers de Junts per Catalunya tres dies després d'anunciar que es presentava a la reelecció amb la marca Junts per Igualada i obrint la porta a "espais polítics que vulguin sumar-se a un projecte guanyador", fent una picada d'ull a l'espai postconvergent. En aquesta línia, i en la seva intervenció, el batlle Igualadí va afirmar que "tenim tres objectius de futur: sumar, sumar i sumar perquè quan sumes guanyes per a la gent i pel país".

Laura Borràs i Marc CastellsEn el marc del Consell Nacional celebrat a Igualada es va debatre el pla estratègic per aquest 2023, any electoral i un curs en què les relacions amb l'Estat espanyol també marcaran l'agenda. En aquest sentit, la presidenta del Parlament i presidenta de la formació, Laura Borràs, va assenyalar que "la independència necessita que Junts per Catalunya sigui un partit fort. I perquè Junts per Catalunya sigui un partit fort, hem de ser presents a tots els municipis del país."

En aquesta "agenda" hi ha una data molt propera: aquest dijous 19 de gener, quan hi ha convocada una manifestació contra la cimera Espanya-França amb Sánchez i Macron. Una manifestació a què el secretari general, Jordi Turull, va animar els afiliats a Junts a participar-hi: "des de Junts no serem còmplices ni del desànim ni de la resignació. Per això, ens sumem i fem una crida a manifestar-nos el pròxim 19 de gener. Els motius per reclamar la independència el 2023, encara en són més que el 2017". Turull va afirmar que cal aprofitar "la calamitat" del govern espanyol de voler fer veure que "el procés s'ha acabat", per "reactivar grans actius de l'independentisme", remarcant que ens trobem davant" una gran oportunitat per dir que aquí no s'ha acabat res i que el procés el donarem per acabat nosaltres quan fem efectiu el que vam votar i decidir l'1-O, que és la independència de Catalunya". "Malgrat que alguns ho han volgut blanquejar, l'actuació sistèmica de l'estat espanyol contra Catalunya persisteix. La pastanaga del 'reencuentro' i el diàleg s'ha evaporat i el bastó de la repressió s'ha tornat a intensificar", va reblar Turull.

Jordi TurullEn la seva intervenció, Turull va defensar l'estratègia de "confrontació" davant la cúpula judicial espanyola que seguiran, després de la reforma del Codi Penal, amb la derogació del delicte de sedició, els processats per l'1-O de Junts per Catalunya. "Ens veurem a Europa", va afirmar el secretari general. "Els presos polítics de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, Quim Forn, Josep Rull i un servidor també diem a aquesta mena de cúpula judicial que ens veiem a Europa. Cap causa ni càlcul personal sinó tot al servei de la causa de l'independentisme", va manifestar Turull.

L'actual agenda política parlamentària està marcada pels pressupostos de la Generalitat. En aquest camp, Turull va assenyalar que "el president Pere Aragonès ha d'assumir la responsabilitat que li pertoca. És impossible, amb aquesta forma de negociar, arribar a qualsevol acord per als pressupostos. Crec que ara ja s'han adonat que el seu és el govern del 21%, no del 80%."

Una altra data destacada de l'agenda arribarà el mes de maig, amb les eleccions municipals. Turull, en aquest punt, va assenyalar que "Junts és un partit municipalista" destacant que "a Barcelona alguns se les prometien molt felices i fins i tot ens menystenien, però ara Xavier Trias ha canviat el guió i guanyarem".

 


1 Comentaris

b

berto

18 de gener 2023.13:05h

Respondre

Quien mal anda, mal acaba.
Castells ” la cagaste”

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.