TORNAR
PUBLICITAT

Junts per Igualada proposa refer l'antiga piscina coberta del Molí Nou com a equipament juvenil i cultural

Serà el Molí Jove i s’hi podran celebrar esdeveniments de gran format

politica
Dimecres, 8 maig 2019. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La candidatura de Marc Castells compareixia aquest dimarts davant l'antic equipament del Molí Nou. Proposen un rentat de cara al vell edifici i que passi a ser un equipament cultural.

Flanquejat per tres de les cares noves de la seva candidatura -Marisa Vila, Carlota Carner i Elagi Deitg-, a més de Pere Camps, Marc Castells apuntava els seus plans en matèria cultural si surt reelegit. La peça clau del projecte serà reconvertir l'antic pavelló del Molí Nou d'Igualada on hi havia la piscina coberta, i ara en desús, "en gran equipament juvenil per acollir esdeveniments culturals i festius de gran format".

L'antiga piscina coberta del Molí Nou serà el Molí Jove. Aquest seria un espai a disposició de les entitats i joves de la ciutat que els permetria celebrar esdeveniments de gran format que necessiten un gran aforament. Podrà funcionar com un lloc de creació artística, escenari de concerts, espai d'exhibició o punt de trobada i també recinte per a la celebració de vetllades festives com Cap d'Any o la Revetlla de Sant Joan. A més, per a Castells, "això suposarà recuperar també un edifici molt emblemàtic de la nostra ciutat, que els adults recordem amb nostàlgia, que els més joves probablement ni sàpiguen que existeix, però que tots plegats descobrirem que té unes enormes possibilitats".

La candidatura s'obre a estudiar propostes que facin dels parcs uns espais atractius per als adolescents i els joves, amb propostes com el gran Skate Park i els jocs de gran format a l'aire lliure que es projecten dins de la futura ampliació del Parc Central. Es treballarà, també, "per ampliar la cobertura de Wi-fi públic i gratuït als parcs i places. Aquestes polítiques es reforçaran amb la redacció d'un nou Pla Local de Joventut que posarà molta atenció a les polítiques d'habitatge per als joves, i també amb el manteniment de les línies d'ajuts per als estudiants que destaquen en diferents camps, entre d'altres propostes".

Potenciar el Consell dels Infants

En l'àmbit de la Infància, els junters volen potenciar el Consell d'Infants com a eina bàsica de participació dels més petits en les polítiques públiques, convertir Igualada en una 'Ciutat Jugable' amb espais de joc accessibles, atractius, diversos, inclusius i segurs, i en tots els casos, treballar polítiques per a la màxima integració dels infants i els joves.

La candidatura de Marc Castells també parla com a objectiu bàsic "seguir ampliant l'oferta d'estudis públics de grau i postgrau de la Universitat de Lleida a la ciutat i fer realitat el nou Campus d'Estudis de la Salut, amb una residència per estudiants, a l'antic Hospital del Passeig Verdaguer". S'apostarà "també per seguir ampliant els estudis de formació professional, per potenciar l'Escola d'Adults, i per impulsar encara més l'escola d'Arts Gaspar Camps. Però també es posarà l'accent en la reorientació i la inserció laboral dels joves d'entre 16 i 25 anys, per nous programes de prevenció del fracàs escolar i l'absentisme entre els adolescents, per l'acompanyament de les famílies al llarg de totes les etapes de l'educació i per l'estímul de les vocacions femenines en professions científico-tecnològiques".

En l'àmbit esportiu parlen de "màxima col·laboració amb els clubs i els esportistes, foment de l'esport en totes les franges d'edat com a element d'inclusió i de foment dels hàbits saludables, inversió sense precedents en la millora de les instal·lacions esportives municipals i el màxim dinamisme pel que fa a l'organització d'esdeveniments".

Seguint amb la línia d'inversions per la Ciutat Europea de l'esport "se seguirà intervenint en totes les instal·lacions de Les Comes per finalitzar la seva remodelació i convertir-la en una ciutat esportiva referent entre les ciutats mitjanes del nostre país". Aquí, per exemple, es vol remodelar els vestidors de la piscina coberta, crear un nou Espai Bike per entrenaments i competicions, estudiar noves pistes a disposició dels clubs de patins, valorar la creació d'un camp específic per l'entrenament dels porters de futbol i crear una àrea d'estada per autocaravanes. Es proposa també seguir acostant la pràctica regular de l'esport als barris, amb noves pistes multiesportives en places i parcs, una nova pista oberta a tothom on hi havia les piscines del Recasens i incrementar, a més a més, l'estímul de la pràctica esportiva en totes les franges d'edat, especialment l'escolar, promocionant la pràctica de l'esport femení i celebrant esdeveniments poliesportius referents i destacats. També es donarà continuïtat als programes d'ajudes als esportistes que aconsegueixen resultats destacats en les seves disciplines.


6 Comentaris

T

Teresa

Igualada

10 de maig 2019.15:01h

Respondre

Igualada ciutat Europea de l’ esport? Quina planificació! edificis en desús i manca d’infraestructures esportives !

A

Alba

Igualada

10 de maig 2019.12:44h

Respondre

Ja no és terreny inundable? Tenia entés que no s’hi podia construir....

I

ISABEL QUILEZ SALILLAS

IGUALADA

9 de maig 2019.14:56h

Respondre

Suposo que dona més vots aquesta proposta que la de recuperar la piscina! Es la única explicació que hi trobo. A Igualada mai s’ha apostat pels esports d’aigua. Tenim les instal·lacions de... Llegir més Les Comes: la pista d’hoquei, basquet, camp de futbol que son pels clubs que practiquen aquests esports, cosa que trobo lògica i en canvi la piscina que es a compartir entre els esportistes que practiquen els esports d’aigua + les escoles + els cursets + ciutadans en general... resultat: està totalment col·lapsada. Es va deixar perdre la piscina del Requesens. La del Molí Nou (la de la noticia) es va tancar per aluminosi... es va construir Infinit (que NO es municipal)... Reflexionem??

M

Marisol

Igualada

9 de maig 2019.13:34h

Respondre

Perfecte srs/es integrants de la candidatura. Dues puntualitzacions:
1. abans de crear grans infraestructures (com la recta de l’estadi, quasi un any per contruir-la), proposo VALORAR I RENOVAR... Llegir més les que ja existeixen, com el GIMNÀS DE LES COMES, en situació completament obsoleta i , el que és més, instal·lacions perilloses que qualsevol dia ocasionaran un accident. És allí on haurien d’entrenar les habilitats de força i resistència els nostres esportistes en esports d’equip... com bé sabreu, alguns NO HO PODEN FER per manca de seguretat de les instal·lacions.
2. vol dir que ”molts joves no saben que existeix el Molí Nou”? si s’hi passa algun dia d’estiu, observarà que de nens/es i joves n’està ple (també, a més dels adults i gent més gran habitual)

J

Joan Giner ITV

Igualada

9 de maig 2019.08:46h

Respondre

A mi m’agradaria que refessin Igualada després de tants anys de “qui dia passa any empeny” sense projecte de ciutat.

M

Marc

8 de maig 2019.17:20h

Respondre

I per què no recuperar l’Escorxador? La proposta de Poble Actiu és més responsable, possible i econòmica!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.