TORNAR

Laura Borràs, a Igualada, afirma que "aquesta ciutat és casa meva: vau demostrar ser extraordinaris"

Els junters reclamen aconseguir l’estat propi per ”poder gestionar millor emergències sanitàries com aquesta”

politica
Dilluns, 8 febrer 2021. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els homes i dones forts de la candidatura juntera desembarcaven aquest cap de setmana a l'Anoia, en diversos actes de campanya. La candidata Laura Borràs, presidenciable, va protagonitzar l'acte principal, al Teatre Municipal l'Ateneu.

Antoni Castellà, Aurora Madaula, Josep Rull, Jordi Turull i la presidenciable Laura Borràs van els exponents de la candidatura de Junts en el 'tour' anoienc de la formació, aquest cap de setmana. Els membres de la llista van ser a diversos punts de la comarca, amb actes als Prats de Rei, el Mercat de la Masuca, Òdena i, sobretot, l'acte central de dissabte a la tarda al Teatre Municipal l'Ateneu. Un acte que també va comptar amb les paraules del President Carles Puigdemont, per via telemàtica. Laura Borràs feia el parlament final, esmentant a la candidata anoienca, Judit Guàrdia, la penedesenca Ester Vallès, i els consellers i el Carles Puigdemont: "són persones extraordinàries". La candidata arrencava dient que "Igualada per mi és casa. I després de veure la lona que heu penjat (la lona penjada al Passeig de les Cabres), pot ser imitada però no igualada". Borràs, casada amb l'igualadí Xavier Botet, lloava el paper de la ciutadania durant el confinament: "sou extraordinaris".

Afegia que "la pancarta és molt gran", però "aquesta gent que tenim a Igualada és molt més" amb relació al fet que la candidatura no havia aconseguit espais electorals a la ciutat. Recordava com en la cursa electoral de fa tres anys i dos mesos, "vam començar la campanya també aquí a l'Ateneu". Recordava el seu patiment "pel confinament perimetral que hi va haver a Igualada" on "tinc família i amics". Elogiava les decisions de Torra davant els primers embats de la pandèmia: "ara, proposem una agència integrada de salut que tingui cura de la nostra gent gran". Proclamava que "la ciutadania va saber respondre bé, ara podeu exigir als polítics que responguem. Però amb l'autonomia, la capacitat és limitada i aquesta és una raó més per necessitar un estat propi per poder estar al costat de la gent".

També hi va haver les intervencions dels presos polítics Rull i Turull. Turull esmentava que "què hauria estat d'aquest país si Carrasco i Formiguera, Companys, Macià o Prat de la Riba haguessin 'girat full'... us parlaria jo en aquesta llengua? Tindríem eleccions al Parlament? Hi hauria una candidata a la Presidència? Sap greu que forces amb aquests fundadors o creadors demanin ara que 'toquem de peus a terra'. No podem girar full". El terrassenc Josep Rull comentava, dins el recinte que, "ens volien emmordassats, però aquí estem. No ens han tret el somriure". Rull afegia que "tot el que fem ho fem pels nostres fills, per deixar una Catalunya lliure, on ningú pugui ser empresonat pels seus ideals".

Puigdemont, categòric

Des de Brussel·les intervenia Carles Puigdemont, que expressava la seva emoció "per sentir al Jordi i al Josep. Quan us impedeixen fer política, saben perquè ho fan. Volen guanyar als despatxos el que no guanyen a les urnes. JxCat aporta l'única dona amb possibilitats de ser presidenta. I hi ha la campanya de tots junts contra Junts". Recordava "l'èxit del referèndum i intenten anar sempre contra els votants". El President remarcava que "els hem guanyat sempre, als tribunals també, a Escòcia, a Bèlgica i Alemanya".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.