TORNAR

Lluís Llach reivindica a Argençola els avenços cap a la independència que es fan des del Parlament

El diputat de Junts pel Sí va congregar un centenar de persones a la plaça del poble

politica
Dilluns, 13 juny 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El cantautor Lluís Llach, diputat de Junts pel Sí al Parlament per Girona, va ser aquest diumenge a Argençola en una xerrada per explicar la tasca parlamentària per completar el procés independentista. La van seguir unes cent persones des de la plaça del poble.

Al Parlament s'hi fa molta feina i s'hi treballa activament la independència. És un dels missatges que el diptuat de Junts pel Sí Lluís Llach ha volgut deixar clar al centenar de persones que aquest diumenge a la tarda l'han escoltat des de la plaça de l'Ajuntament d'Argençola. Llach va assegurar que s'està progressant en les tres lleis de desconnexió (procés constituent, seguretat social i hisenda catalana) però que els passos definitius, la desobediència, es farà "quan convingui als catalans i no quan convingui a l'Estat espanyol". 

La frustrada aprovació dels pressupostos també va ocupar bona part del discurs de Llach, que es va reconèixer indignat "va ser una patacada molt forta pensar que gent que es diu d'esquerres renuncia a 800 milions d'euros destinats a qüestions socials, és inimaginable" i va elogiar la reacció de Carles Puigdemont com un gest de "fermesa democràtica" amb l'anunci d'una moció de confiança. Tot i criticar la dinàmica parlamentària de Catalunya Sí que es Pot "que estan més interessats a dir que la nostra opció fracassa que no pas a debatre" el cantant també va mostrar-se optimista amb el paper que li pot tocar si es demostra inviable l'opció d'un referèndum, com defensa la coalició a l'Estat. "Durant els propers 7 - 10 mesos tindrem molts menys dubtes dels que tenim avui". La xerrada de Llach, la van seguir les dues diputades anoienques del Parlament, Alba Vergès i Maria Senserrich, així com d'altres representants municipals i comarcals.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.