//Plugins sense CDN ?>
Encara que amb dissensions en el discurs (Junts, per una banda, i ERC i Poble Actiu per l'altra, van intercanviar retrets), els 16 representants independentistes del ple van aprovar una moció en base al manifest d'entitats sobiranistes que condemnava la violència policial del darrer mes i mig després de la sentència contra els presos polítics.
En un ple marcat per la creació de la Comissió d'Estudi que ha d'elaborar l'informe sobre la gestió de l'aigua, també hi va haver debat sobre la qüestió nacional. La segona moció de la part no resolutiva presentada pels tres grups independentistes (Junts per Igualada, ERC i Poble Actiu) era de suport al manifest presentat per diverses entitats sobiranistes d'Igualada contra la violència policial exercida durant les protestes en contra de les sentències del Suprem, emeses el 14 d'octubre. El punt es va aprovar amb l'abstenció d'Igualada Som-hi, quatre regidors, i el vot en contra de la regidora de Ciutadans, Carmen Manchón.
El manifest en qüestió, firmat per La Coll@nada, ANC Anoia, Gent Gran per la República, Súmate, Picnic per la República, el Casal Popular el Foment, el CDR i Òmnium, exposava "el rebuig més absolut per la violència injustificada i desmesurada de les forces policials, especialment la brutalitat policial exercida en contra del jovent independentista" després de les mobilitzacions contra les sentències als responsables del referèndum" i s'animava a "joves i grans a continuar amb la mobilització pacífica i no violenta al carrer en contra de les sentències del Suprem i per la independència. De la unió dels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional n'ha sorgit una violència desproporcionada i que atempta amb els drets humans". També s'afegia condemanr la violència "que va exercir la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra el passat 16 d'octubre quan va carregar contra estudiants igualadins que estaven protestant de forma pacífica i no violenta en contra de les sentències a l'A-2".
El mes passat no s'havia aprovat una moció reprovatòria però Marc Castells matisava que "aquesta moció és manifestament diferent. Felicito a les entitats que l'han redactat. L'anterior no tenia capacitat d'acord i criminalitzava a tot el cos dels Mossos. Hi ha 74 Mossos incriminats per l'1-O. Aquests són dolents? La càrrega a l'A-2 se la podrien haver estalviat? Que hi ha coses que s'han de depurar i castigar? Sí. Però hom té dret a audiència i a defensar-se, qualsevol treballador públic té dret a un procediment garantista. El conseller Buch està fent la feina. S'han obert els procediments disciplinaris. Requerirà l'audiència dels afectats i la demostració que en alguns casos són evidents a través dels vídeos. Més de 500 Mossos han estat castigats els darrers anys per males praxis. Però vostès (en la moció anterior) demanaven la dimissió del conseller Buch i nosaltres som lleials al Govern: això era una absoluta deslleialtat. Vostès van trencar una baralla (en referència a ERC), no defensar el seu Govern, i obren la carta que nosaltres manifestem el nostre descontent amb la Generalitat. Ens veiem amb l'obligació que quan es presenti una proposta defensem la ciutat d'Igualada per sobre del Govern. Som una força de centre, no volem anar cap al l'excés o cap al defecte. Aquesta moció és més moderada i la creiem positiva. La moció sí que reflecteix el que havia de reflectir".
David Prat, d'ERC, replicava que "nosaltres, els deslleials, vam votar la moció que vostès van presentar fa un mes que parlava de violència. Quan parla de la lleialtat, no som nosaltres els que vam organitzar una recollida de signatures en contra de la conselleria d'Economia (en el període que Oriol Junqueras portava l'àrea, fa tres anys)". Per la seva part, Neus Carles, portaveu de Poble Actiu, afirmava que "ens acusa que vam criminalitzar tots els Mossos i no és veritat. Fins i tot assenyalàvem que alguns Mossos van ajudar als joves durant la càrrega de la BRIMO. Creiem que cal depurar responsabilitats polítiques i un problema que hi ha en aquest país no hi ha dimissions. Si vostè considera que el partit va per davant del país, endavant".
Castells va intervenir de nou per recordar el cas de l'Oficina Liquidadora: "vostès se la volien emportar (en referència a ERC de nou) i vam fer una batalla que vam guanyar. Vaig assistir a una reunió on Igualada desapareixia del mapa de les oficines i se l'emportaven -la que hi havia a l'Anoia- a Vilafranca. Estic orgullós d'allò".