TORNAR

Junts per Igualada s'obre a reprovar la càrrega del 16 d'octubre a l'A-2

En el proper ple, el partit del govern igualadí condemnarà la violència policial

politica
Dijous, 7 novembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Junts per Igualada votarà a favor del manifest que signen diversos col·lectius sobiranistes de la comarca, crític amb la violència policial d'aquests dies. El manifest el signen  La Coll@nada, ANC Anoia, Gent Gran per la República, Súmate, el Casal Popular El Foment, el CDR, Picnic per la República i Òmnium Cultural Anoia. 

En el ple del mes d'octubre, el partit que governa a Igualada va aprovar una moció "de suport a les protestes pacífiques" i que demanava investigar algunes accions dels Mossos, tot i que no va votar favorablement a una moció d'ERC i Poble Actiu crítica amb la càrrega de la BRIMO del 16 d'octubre i que demanava la dimissió de Miquel Buch i que l'alcalde Marc Castells rectifiqués les seves paraules sobre els fets. Ara, Junts per Igualada, en un comunicat, obre la porta a la condemna dels fets que van tenir lloc a l'autovia i se suma al manifest de diverses entitats sobiranistes de la comarca en el que que "insta al ple d'Igualada a reprovar la repressió policial". 

El comunicat exposa que donen "suport al manifest de les entitats sobiranistes d'Igualada i comarca en què expressen el seu rebuig a la violència dels cossos policials des de la sentència del procés i demanen mantenir la mobilització pacífica i no violenta al carrer en contra de la decisió del Tribunal Suprem. La moció insta l'Ajuntament a reprovar l'actuació de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra quan el dia 16 d'octubre va carregar contra els estudiants que protestaven de forma pacífica a l'A-2. Per expressar aquest suport, el grup municipal de Junts per Igualada anuncia que votarà a favor del contingut d'aquest manifest en la propera sessió del Ple Municipal, que ha estat consensuat per La Coll@nada, ANC Anoia, Gent Gran per la República, Súmate, el Casal Popular El Foment, el CDR i Òmnium Cultural Anoia. Junts per Igualada remarca que en l'anterior ple municipal ja va presentar una moció sobre aquesta mateixa qüestió, que va ser aprovada, i que donava suport a les protestes pacífiques, posava en valor el comportament cívic, i solꞏlicitava al Govern de la Generalitat la investigació i aclariment de qualsevol possible cas d'actuacions abusives i desproporcionades". 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.