TORNAR

Marc Castells, indignat pel discurs de CDC sobre els vots favorables al PP al Congrés

L’alcalde igualadí: ”no es pot tractar a la gent d’idiota”

politica
Dijous, 21 juliol 2016. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La cessió de vots dels representants convergents a Madrid perquè el PP obtingués una vice-presidència al Congrés i com s'ha gestionat porta cua. El batlle igualadí ha fet explícit aquest dijous la seva contrarietat amb el procediment que va seguir el grup català.

El batlle d'Igualada Marc Castells, en declaracions a Catalunya Ràdio aquest dijous, ha plantat cara al discurs oficial sobre si -i com- els vots dels convergents al Congrés van fer contribuir a fer Rosa Romero (PP) vice-presidenta del Congrés. Als micròfons de l'emissora nacional, l'igualadí -que està integrat a la candidatura de Marta Pascal i David Bonvehí per presidir el nou PDC- ha criticat la cessió dels vots que el grup a Madrid va fer als conservadors espanyols. "No es pot tractar la gent d'idiota" deia, mentre Quico Homs no confirmava encara si els alguns vots havien sortit de les files de CDC adduint el secret de vot. 

Tant l'alcalde anoienc com Ignasi Planas, d'una altra candidatura aspirant a dirigir el Partit Demòcrata de Catalunya, criticaven com es va produir el procés de votacions i el discurs posterior dels representants a Madrid. Castells ha afirmat que "es necessita que se'ls digui les coses pel seu nom. No hauria costat res, ho hem fet molt malament" i avisa que la candidatura Pascal-Bonvehí vol canviar aquesta manera de fer.

"Això que ha passat no ens agrada. No ha agradat a la gent, no tan sols a la ciutadania, sinó fins i tot a la militància" reblava, "és contraposat al que ens ha estimulat aquests dies de campanya". Sobre la nova direcció del recentment nascut PDC, el batlle igualadí assegura que "canviarem radicalment aquesta manera de fer" perquè "vivim en un món que s'ha d'anar de cara". 


5 Comentaris

a

aaqualata

23 de juliol 2016.16:56h

Respondre

El to insultant del Sr. Castells es ja conegut per a molts Igualadins que i tenen tracte, quotidià . Sempre és pot dir tot però sens faltar al respecte de la persona en cada moment; aquesta és... Llegir més una assignatura pendent.

J

Joan Giner ITV

Igualada

22 de juliol 2016.12:27h

Respondre

La mediocritat es disfressa i hi ha qui la compra. La mediocritat arriba al poder perquè els votem. després no ens queixem... ai las!

j

josep m. torras payerol

Igualada

22 de juliol 2016.08:22h

Respondre

Ara fa uns pocs anys, quan encara manaven els socialistes a igualada, l’ajuntament pagava proporcionalment uns càrrecs de confiança al servei de cada partit i proporcionalment als regidors que... Llegir més tenien cadascun.

L’Entesa en tenia dret a dos 10 regidors, convergència a 1 6 regidors, Esquerra a 0,75 3 regidors i PPC a 0,50 2 regidors.

El càrrec estava remunerat amb prop de € 22.000 anuals per quatre anys y no comportava necessàriament la presència física al lloc de treball!

Entesa ho va dividir en mitges jornades amb el qual premiava a 4 dels seus amb aquest regal, particularment en recordo un amb el que hi vaig tenir ”algunes” trifulgues, en Carles Cuerva.

Esquerra va acceptar el seu.

L’inefable PPC va col·locar la dona d’en Pera Calbó, en aquest lloc de tanta responsabilitat.

En Marc Castells va renunciar a aquest càrrec, que suposava uns € 88.000 en quatre anys, no sense contestació interna, els diners són un bon esquer, dient que els dediquessin a un@ ajudant per la síndica de greuges.

Ho explico axis perquè jo hi era present, en Marc va imposar el seu criteri per sobre les opinions d’alguns d’acceptar-ho, dient que si es volia demostrar coherència demanant menys càrrecs de confiança (en aquella legislatura n’hi havia molts), no podia acceptar aquest, que era únicament per ajudar al partit en tasques administratives, res a veure amb el servei a la ciutat i així ho va fer.

Per tant entenc molt bé la postura i la indignació del Marc en aquest tema.

Si tens un preu, no tens principis.

Tant se val la retòrica o la demagògia que facis servir per explicar-ho, en el fons en les negociacions tan sols estàs discutint el teu preu.

A tal senyor tal honor.

Josep M.

p

pep

24 de juliol 2016.17:52h

Pobre noi, no se com pot arribar a final de mes, amb 8.000 Euros.
Quina llàstima amb fa!!!!!!

J

Juan

21 de juliol 2016.16:11h

Respondre

Sr. Castells aixo ho va inventar el Pujol.*peix el coba* Es aixi. i la politica del enfrontament ha demostrat que no arriva en lloc.
I hem aixo del canvi que anuncia arribarà a Igualada?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.