TORNAR

Marc Castells inicia un nou mandat, ara amb majoria absoluta

En el seu discurs d’investidura, l’alcalde d’Igualada es compromet a tenir damunt la taula un nou POUM en dos anys

politica
Dissabte, 13 juny 2015. 15:46. Toni Cortès Minguet.
D'un cop d'ull

Marc Castells ha estat reelegit alcalde d'Igualada gràcies a la majoria absoluta dels regidors de la seva formació al Ple de constitució del nou consistori municipal, celebrat aquest dissabte al migdia a l'Ajuntament d'Igualada. Una sessió plenària marcada pel record, per part de totes les formacions polítiques, per l'exregidor Josep Miserachs, que morí el passat dilluns.

El candidat de CiU, Marc Castells, ha estat reelegit alcalde d'Igualada gràcies als 11 vots dels nous càrrecs electes del seu partit. Josep Maria Palau, candidat d'ERC-AM obtingué el suport de 3 regidors, el mateix suport que Jordi Riba, candidat de Socialistes d'Igualada-PSC Candidatura de Progrés. Els han seguit Albert Mateu, candidat de la Candidatura d'Unitat Popular (2 vots); Joan Agramunt, candidat del PP (1 vot) i Dario Castañé, candidat de Decidim (1 vot). Després de les votacions, els portaveus de les diverses forces representades al nou consistori igualadí han fet palès el seu posicionament.

Joan Agramunt (PP) demana a Castells "que aposti per fer d'Igualada una ciutat d'oportunitats"
Agramunt, que s'ha estrenat com a portaveu popular rellevant  Pere Calbó, ha demanat a Marc Castells "que sigui l'alcalde de tots els igualadins, d'una ciutat que no resti ni divideixi, que no sigui rupturista". El líder del PP s'ha compromès a exercir una oposició constructiva però sobretot fiscalitzadora, reclamant a l'alcalde que se centri en polítiques econòmiques, socials, urbanístiques, i de forma especial, en l'objectiu "de la creació d'ocupació, per generar benestar social, fent d'Igualada una ciutat d'oportunitats, on es generi riquesa"

Dario Castañé (Decidim Igualada): "Arriba a l'Ajuntament una nova onada, una nova manera de fer política que vol combatre les desigualtats"
Dario Castañé és una de les noves veus a l'Ajuntament d'Igualada. El regidor de Decidim Igualada ha començat el seu discurs demanant "voluntat d'entesa" al reelegit alcalde d'Igualada. Castañé ha afirmat que la formació que representa "amb una cama dins la institució i l'altra al carrer" representa "l'espurna de la transformació que neix a la ciutat, d'una nova forma de fer política, per combatre les desigualtats socials". Castañé ha manifestat el seu compromís a fer una "oposició crítica, de fiscalització i constructiva basada en la participació" tot treballant "per aquesta Igualada que imaginem, una nova Igualada, oberta i participativa".

Eva Pedraza (Candidatura d'Unitat Popular): "Som el contrapoder popular a l'escenari de majoria absoluta"
El discurs més contundent vers la majoria absoluta de Marc Castells ha sortit dels bancs de la CUP, que estrenava la seva presència a l'Ajuntament d'Igualada. La seva portaveu, Eva Pedraza, ha presentat el seu partit com "el contrapoder popular a l'escenari de majoria absoluta", manifestant que "venim a fer i dir la nostra, sense complexos, amb una mirada nova a la institució", afegint que "venim a fer oposició, que fiscalitzi, que exerceixi contrapoder, però amb propostes constructives". Pedraza, dirigint preguntes a l'alcalde Marc Castells -com ara quina serà la seva dedicació a l'Ajuntament i quina a la Diputació, entre d'altres- ha reclamat "més transparència i més vies per fomentar la participació per democratitzar la vida política" afirmant amb contundència "que venim a assenyalar el rei que va nu".

Jordi Riba (Socialistes d'Igualada - PSC - Progrés Municipal): "L'avenç de la dreta, la majoria absoluta de CiU, susciten temor i preocupació a la ciutadania".
Jordi Riba ha començat el seu discurs criticant la política conservadora i de dretes del darrer mandat de CiU. Riba ha criticat "l'avenç de la dreta" degut "al fraccionament de l'esquerra, que ha motivat la majoria absoluta de CiU, una majoria que suscita temor i preocupació a la ciutadania". El líder socialista va destacar, entre els reptes del consistori igualadí, trencar amb les desigualtats socials i superar la desconfiança de la ciutadania vers les institucions, presentant com a única sortida "l'aplicació de polítiques socialdemòcrates" per tal de "combatre el creixement desigual, assolir la recuperació econòmica i recuperar la confiança de la ciutadania en les institucions".
Riba, reconeixent que "tenim vocació de govern", ha anunciat la creació d'un "govern a l'ombra, per fiscalitzar l'acció de CiU i per dur a terme les seves propostes".

Els 21 regidors i regidores que integren el nou consistori igualadí

Josep Maria Palau (ERC) ofereix "mà estesa a dialogar i a empènyer junts"
Josep Maria Palau també ha fet la seva estrena com a regidor de l'Ajuntament d'Igualada i portaveu d'EC, el grup majoritari de l'oposició. Palau ha tingut unes paraules de felicitació per la no presència a l'Ajuntament d'Igualada, de cap força política racista, xenòfoba o fascista. El líder republicà ha presentat el seu partit com "una alternativa sòlida" per a aquests propers quatre anys del mandat que s'inicia. "No negarem suport al govern, però també li demanem que atengui les nostres propostes, les adopti i les porti a terme" ha afirmat Palau, oferint "mà estesa a dialogar i a empènyer junts, per avançar junts aquests quatre anys, uns anys profitosos per a la ciutat i la seva gent, quatre anys que també són fonamentals per als Països Catalans i, especialment, per a Catalunya". En aquest sentit, Palau ha demanat a Castells que l'Ajuntament d'Igualada es comprometi, "i a primera línia", en el procés d'independència de Catalunya. Finalment, Palau ha manifestat que en el darrer mandat "Esquerra ha aportat estabilitat al govern amb el pacte amb CiU, però ara s'han de defensar nous objectius que el govern no té a la seva agenda", posicionat el seu partit com un "projecte alternatiu per a la ciutat".

Àngels Chacon (CiU): "Només des de l'excel·lència posarem Igualada al món".
En nom de CiU ha parlat Àngels Chacon, que repeteix al govern de la ciutat. La regidora ha centrat el seu discurs en el lideratge que ha de tenir la capital de l'Anoia, "un lideratge proactiu i emprenedor", amb el qual Igualada "ha de construir un perfil diferenciat de ciutat". Acompanyat d'una nòmina de projectes i actuacions realitzades, Chacón ha assenyalat que "volem posar Igualada al món, i només des de l'excel·lència posarem Igualada al mapa, amb l'aposta pel coneixement i la innovació com a principals instruments". "Volem una ciutat amable, una ciutat per a les persones, que han de ser el centre de les nostres actuacions", ha manifestat la portaveu convergent, que també ha mostrat la predisposició del seu partit i del govern municipal per "posar-se al servei del President i del Parlament de Catalunya en el procés d'independència".

Marc Castells, alcalde d'Igualada: "Vam trobar tots els semàfors en vermell, ara els hem deixat en verd"
Ja novament amb la vara d'alcalde, Marc Castells s'ha dirigit al públic assistent i a la ciutadania assenyalant que "aquests resultats històrics també comporten una responsabilitat històrica. Confirmen que la ciutadania aprova la gestió duta a terme i renova la seva confiança". "Estem orgullosos de l'obra de govern feta, malgrat les dificultats" ha manifestat Castells, traient pit per haver eixugat el dèficit en el darrer mandat, tot afirmant "que fa quatre anys vam trobar els semàfors en vermell i ara els hem deixat en verd".

Pere Camps, president de la Mesa d'edat, lliura a Marc Castells la vara d'Alcalde

Castells ha desgranat alguns aspectes del nou mandat, assegurant que "farem un bon govern, àgil, proper i transparent". "Volem fer una ciutat amable" ha assenyalat Castells, reconeixent que el seu equip està "obsessionat per fer una ciutat del coneixement". Entre altres aspectes, l'alcalde s'ha compromès a dur a terme la redacció d'un POUM "amb el màxim de consens possible, amb la màxima participació i celeritat, en el proper bienni". Marc Castella va manifestar el seu desig, com a "enamorat d'Igualada", de "fer veure a tothom la potencialitat de la ciutat". Castells també ha manifestat el seu compromís, com a alcalde d'Igualada, en el procés d'Independència de Catalunya, recordant les paraules del malaurat Josep Miserachs "la millor herència que podem deixar és procurar-los un país millor, i aquest ha de ser un país lliure".


6 Comentaris

J

Juan

15 de juny 2015.11:20h

Respondre

Sr Joan Giner, li recordo, que Castells, va guanyar per majoria absoluta.
S’imagina, si el Sr Miseracs, que en pau descansi, ens hagués deixat 16 dies abans.
El Sr Castells, hages guanyat per... Llegir més una majoria molt mes aplastant. ( Històrica, com ara se sol dir )
( Quan el Castells, el va posar com a 2on de la llista; no devia saber lo greu de la seva malaltia i que li quedaban dies de vida )

m

mariona

15 de juny 2015.14:24h

Joan:
La teva reflexio es molt preocupant.
Prefereixo no fer conjeturas!!!

A

Anna

14 de juny 2015.16:52h

Respondre

Sr. Gineret el Gris, els igualadins estem tristos que una persona amb la seva intel·ligència no governi el nostre ajuntament. Ànims campió !

M

Montse

Igualada

14 de juny 2015.12:00h

Respondre

Gineret, veig que tornes a la teva, no n’has tingut prou de veure com el Sr. Castells ha aconseguit la confiança de la gran majoria de ciutadans d’Igualada que tu encara t’entossudeixes en... Llegir més voler tenir la raó davant de l‘evidència. Si fins i tot els representants dels altres partits l’han felicitat i han reconegut la seva victòria aclaparadora.

No em faràs cap cas, ja ho se, però per que no esta mai de més et donaré un consell: viu feliç home, viu feliç, que al final aquí hi estem només quatre dies i val mes passar-los alegrement que amb aquest rau rau al cos que sempre sembla que et rosegui per dintre.

J

Joan Giner ITV "el Gineret"

Igualada

14 de juny 2015.10:25h

Respondre

Sr. Castells hi ha un semàfor que vosté no pot posar en verd, és el de la humilitat. Mireu la foto i aparteu-vos que sembla que ens atacarà amb la vara. Ell sempre garratibat, quanta inseguretat.

t

toni

igualaa

15 de juny 2015.11:24h

Gineret, ¿ encara per igualada ?, et feia ja en un altre municipi !!!!! Fot lo camp home!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.