TORNAR

Marcel·lí Martorell (CiU): 'No crec que la unitat de la comarca sigui sagrada’

Entrevista a l'alcalde de Capellades

politica
Dijous, 30 juny 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aviat farà tres setmanes que Marcel·lí Martorell encapçala l'ajuntament capelladí. El seu partit, CiU, va obtenir 5 regidors, una victòria clara però que no li va atorgar la majoria absoluta, tot i que el seu líder afirma haver negociat amb els altres partits, finalment Convergència governa en solitari a la vila anoienca. Marcel·lí Martorell respon al qüestionari que anoiadiari·cat fa als alcaldes de la comarca.

Quines seran les principals línies d’actuació del seu govern?

Les principals línies d'actuació de l'equip de govern seran l'austeritat en la despesa i la serietat en la gestió. Volem que l'actual mandat es basi el primers anys en millorar la gestió de l'Ajuntament i poder afrontar amb garanties els greus problemes econòmics que ha d'afrontar.

Per altra banda, la situació política capelladina obliga a un constant diàleg entre els diferents grups polítics.

Quines diferències hi haurà respecte l’anterior mandat?

En certa manera hi haurà un component de continuïtat respecte l'anterior mandat ja que una part de l'equip és el mateix. Per altra banda, hi haurà un canvi en l'estil de lideratge, doncs cada alcalde té un estil propi de conduir el seus equips i d’exercir el càrrec.

Com pensa dinamitzar l’economia del seu municipi?

Tenim dos objectius bàsics. En primer lloc, posar totalment en marxa l'actual potencial turístic. I per altra banda, desenvolupar la totalitat del polígon industrial de La Barquera per facilitar la consolidació d'empreses capelladines i l'establiment de noves activitats productives.

En temps de crisi com l’actual, cal que el seu municipi estableixi vincles (administratius, de gestió, de serveis...) amb els del seu entorn per mirar d’estalviar costos?

Mancomunar serveis és quelcom imprescindible. De fet, a Capellades ja ho fem. Tenim mancomunats la recollida d'escombraries amb Vallbona, La Llacuna i Carme i també amb el Consell Comarcal. Amb aquests també compartim altres serveis com ara el Servei Local d'Ocupació o part dels serveis socials. Cal seguir treballant en aquests àmbits o en d'altres com ara la compra agregada de productes o serveis, etc,...

Demani 3 coses a l’alclade d’Igualada i/o al president del Consell Comarcal que caldria que fes per la comarca.

Jo li diria tres coses:

Pensar que tots som anoiencs, Igualada també. La capital és capital, perquè hi ha una comarca de 33 municipis al costat, i si l'Anoia té certa importància és per la capitalitat d'Igualada. Aixi doncs, hem de pensar que determinades infraestructures o projectes han de ser pensats en clau comarcal o fins i tot, regional o nacional. (Parlo del ferrocarril, aeroport, carreteres o zones industrials)

Determinats serveis, podrien estar en qualsevol municipi anoienc. No necessàriament sempre han d'estar localitzats dins el terme municipal d'Igualada. Per exemple, la oficina del SOC actualment està a Vilanova del Camí, d'altres podrien estar a Òdena, la Pobla o Capellades, per exemple.

No crec que la unitat de la comarca sigui quelcom ‘sagrat’. La zona segarrenca podria anar a l'àmbit de la Catalunya Central i la comarca d'Igualada (Conca d'Òdena o Anoia)a l'àmbit del Penedès i Masquefa al Baix Llobregat, àmbit de Barcelona. Que cada territori vagi on es senti més còmode, no passaria res. No obstant, cal mantenir el Consell Comarcal com a espai o administració reduïda per mancomunar serveis entre els municipis anoiencs.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.