TORNAR

Marta Rovira: "Ara cal estudiar com casa la nostra proposta amb la del president Mas"

La secretària general d’ERC ha explicat el full de ruta per a la independència aquest divendres al vespre a l’Espai Cívic Centre d’Igualada

politica
Dissabte, 29 novembre 2014. 02:00. Núria Olivé Montrabeta.
D'un cop d'ull
Aquest divendres l'Espai Cívic Centre ha acollit l'assemblea territorial informativa d'ERC amb la presència de la Secretaria General del partit, Marta Rovira. L'assemblea ha comptat amb un únic punt en l'ordre del dia i s'ha exposat la informació sobre la proposta d'ERC "Crida a un nou país: la república catalana. Full de ruta per a la independència". A l'acte, hi han assistit alcaldes, regidors, militants i simpatitzants del partit. 

Marta Rovira, secretària general d'ERCL'assemblea territorial informativa ha omplert de gom a gom la sala d'actes de l'Espai Cívic Centre. La Secretària General d'ERC, Marta Rovira, ha explicat els punts claus del full de ruta del partit cap a la independència.

Les primeres paraules de Rovira han anat adreçades a posar de relleu l'èxit de participació de la jornada del 9-N en un context d'oposició de l'Estat espanyol al dret a decidir. Sobre això, la Secretària General ha assenyalat tres punts claus "estem preparats per exercir la indepenència, la gran majoria opta per independència i per tant, estem preparats per guanyar la independència".

En segon lloc, Rovira ha assegurat que s'ha d'apostar per unes eleccions constituents. Ha subratllat la necessitat d'una aliança catalana, amb punts programàtics compartits, per a la independència, la plena ocupació, el compromís social i l’eradicació de la corrupció. Amb aquestes cartes sobre la taula, ha exposat tres camins possibles "la ciutadania com a protagonista, un govern constituent i un parlament constituent que tiri endavant el marc legal necessari per fer el procés de transcisió nacional". 

Marta Rovira ha explicat que en cas d’obtenir una majoria de diputats a favor de la independència, des del primer dia, el Govern exercirà la independència creant les estructures d’Estat. També tramitant totes les lleis que calguin per assegurar la construcció d’un nou Estat. Rovira també ha compartit amb els participants de l'assamblea que es durà a terme l'inici del procés de redacció d'una constitució amb la inclusió, des del primer moment, de la ciutadania, seguint un format de convenció constitucional. Així com la voluntat de negociar una secessió amistosa amb l’Estat espanyol i l'aprovació al Parlament de Catalunya de la Declaració d’independència. El procés desencadenarà en un referèndum de ratificació de la nova Constitució catalana i culminació del procés d’independència.

L'assemblea ha tingut lloc a l'Espai Cívic Centre La Secretària General ha argumentat que mentre CiU parla de pleviscitàries, des d'ERC veuen una oportunitat històrica d'asseure's i parlar. Ha posat de relleu la necessitat d'actuar davant "l'oportunitat històrica que tenim sobre la taula. Cal mirar com casen la proposta que ha fet el president Mas i la proposta d'ERC. Per fi podrem asseure'n-s i pactar". 

En el tram final del discurs, Rovira ha explicat que de cara a les properes eleccions el pla és guanyar i que estan disposats a estudiar totes les propostes per no deixar escapar cap vot. Per acabar, Rovira ha fet una crida a que la gent sigui crítica amb el que es llegeix. Ha explicat als assistents que les coses van molt ràpid, que sovint es troben immersos en pressions i moments difícils. Rovira ha demanat que "no ens esbatussem entre independentistes, estem predestinats a sumar".

 


2 Comentaris

J

Josep

Igualada

1 de desembre 2014.11:24h

Respondre

Bona exposició de la Marta Rovira... i millors arguments: buscar la fórmula que sumi més, perquè l’objectiu és aconseguir el màxim de diputats possibles. O no volem assegurar la majoria... Llegir més absoluta de diputats per la independència?

J

Joan

igualada

29 de novembre 2014.18:24h

Respondre

Amb els de ERC no es pot ni fer una travessa a mig fer i deixar-los a ells que guardin el resguard (per si per casualitat toqués). Són gent de la qual no es pot un fiar en absolut i, a més, no... Llegir més diuen una paraula del que farien governant a una Catalunya independent a pesar que, des de sempre, són els que més parlat del tema pel que, una de dues, o no tenen cap pla mínimament viable o, si ho tenen, seria tan lesiu per als interessos del poble de Catalunya que prefereixen no dir-ho, ni tan sols fer un esbós del mateix.
A mi, d’entrada, tenir un govern de filòlegs, historiadors, *chiruqueros i gents, en general, teòriques però sense cap experiència de comandament ni de saber manejar els nombres em produeixen una certa angúnia.
D’altra banda l’únic enginyer confés i convicte que van presentar en el seu cartell electoral, un tal Xavier Vendrell, de Sant Joan Despí, que va arribar a ser Conseller de Governació al govern tripartit de Montilla i que es dedicava a contractar gent per la Generalitat a canvi que cedissin una part dels seus ingressos a ERC, resulta que el tal ”ingeriero” va arribar a estar matriculat una vegada de Primer Curs en la carrera d’Enginyeria Industrial però no consta enlloc que s’arribés a examinar de les assignatures de primer curs ni, lògicament que les aprovés.
A part de filòlegs i historiadors i algun administratiu de segona de l’Ajuntament de Reus que va arribar (coses de la vida!) a President del Parlament és públic i notori que hi ha hagut consellers que es guanyaven un *sobresueldo portant tabac de contraban des d’Andorra (per què li agrada tant Andorra a determinats catalans?) i altres dirigents del Baix Llobregat acusats de pederàstia.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.