TORNAR

Les obres de la nova biblioteca de Montbui en la recta final

L’alcalde espera inaugurar l’equipament aquest hivern

cultura
Dijous, 27 novembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament montbuienc anuncia que té el seu “Eix del Coneixement” de Montbui a punt de concretar-se, a través de la posada en funcionament de la nova biblioteca municipal a Mont-Àgora, a la qual es podrà accedir a través del nou parc-passeig.

PUBLICITAT

Des de fa unes setmanes es fan els darrers treballs d’adequació de les instal·lacions de la nova Biblioteca municipal, ubicada al centre cultural Mont-Àgora de Montbui. Les obres inclouen la realització de les escomeses dels diferents serveis (aigua, electricitat, telefonia i telecomunicacions) , la instal·lació de la màquina climatitzadora i dels climatitzadors diversos que donen servei a la biblioteca, vestíbul, sala d’exposicions i banys de la planta baixa, així com també la posada en marxa de la ventilació d’aquesta zona. La inversió per aquesta darrera fase de Mont-Àgora és de 2,5 milions d'euros.

El nou equipament, gairebé a punt

L’Ajuntament ha encarregat, a través d’una empresa especialitzada, la realització de tot el mobiliari necessari per al funcionament de la Biblioteca. Tenir a punt les instal·lacions condicionades i el mobiliari, a més de fer el corresponent trasllat del fons documental de l’actual edifici són les tasques pendents perquè el municipi pugui estrenar el nou equipament. 

Com explica l’alcalde montbuienc Teo Romero destaca la importància de Mont-Àgora perquè “invertir en educació i cultura sempre ha estat la nostra prioritat”. A la nova Biblioteca s’hi accedirà per un gran vestíbul, a la planta baixa de l’edifici de Mont-Àgora. Aquesta gran entrada a l’edifici és l’espai que distribuirà els diferents serveis de Mont-Àgora. El primer d’ells, la Biblioteca, ubicada a l’esquerra de la porta principal. La Biblioteca ocuparà dues plantes. A la de baix es dividiran diferents zones temàtiques (revistes i diaris, zona infantil), mentre que a la planta de dalt s’ubicarà el fons general i també una gran sala d’informació i diferents espais polivalents, entre els quals sobresurten un espai de música i imatge, un espai de suport, un espai de direcció, un espai de dipòsit documental i un magatzem logístic, entre d’altres.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.