TORNAR

Cues als jutjats per responsabilitzar-se pel 9N

Els jutjats d’Igualada, escenari de l’acte de protesta

politica
Dimarts, 30 desembre 2014. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Malgrat el fred, ahir a la tarda es va formar una cua de desenes de persones, per moments més d'un centenar, per portar al jutjats d'Igualada el formulari de l'autoinculpació pels fets del 9N. Fa una setmana, al ple igualadí, 17 edils van subscriure la seva autoinculpació

Abans de les 5 de la tarda, ja hi havia desenes de persones al Carrer Lleida, a l'altura del Passeig Verdaguer, per formalitzar als jutjats d'Igualada la seva autoinculpació per prendre part en el 9N. La cua per entrar al registre va ser d'un centenar de persones per moments i al final de la protesta, més de 150 anoiencs havien entrat a les dependències judicials. Entrre les persones que feien cua, un important contingent de membres de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) que els darrers dies han animat a la ciutadania a autoinculpar-se i fer costat al president de la Generalitat, acusat per la fiscalia per promoure el procés participatiu del 9N.

Una jove omplint el formulari abans d'entrar als jutjats"Si han imputat el president, ja ens poden imputar a tots. Només vam fer exercici de la nostra llibertat" afirmava una de les persones que estava a punt d'entrar als jutjats. L'igualadí Josep Maria Roca, també a la cua, explicava que "vinc en defensa del meu president i del poble de Catalunya. A Madrid estan fent el préssec, se n'haurien d'adonar". Roca va anar a votar el dia 9 de novembre, a 2/4 de 10 del matí. Ahir afegia que "estic disposat com tots a arribar fins al final, sempre dins el joc democràtic". A la cua també hi van comparèixer l'alcalde Marc Castells i la diputada Alba Vergès. El primer, malgrat que ja havia assumit el dia 23 la seva responsabilitat al ple, va refermar el seu posicionament.

La cua, 20 minuts després de les 5Francesc Ricart (ANC) assegura que "la gent creu que val la pena fer aquest gest. És un petit gest que vol sumar, a empényer". Les primeres autoinculpacions van ser ja el 23, a Barcelona, davant la seu del TSJC. Ricart i els voluntaris de l'ANC tenien a punt formularis per a tothom, tot i que la majoria dels presents ja portava els seus dos formularis plens des de casa. "Dos: un perquè se segelli al registre d'entrada, l'altre per als jutjats". Francesc Ricart creu que "no ha de passar res. Uns jutjats de Girona no els han admès, perquè entenen que no es pot inculpar a ningú per anar a votar".

Documents adjunts

document-autoinculpacio.pdf



1 Comentaris

p

pep

igda

30 de desembre 2014.17:54h

Respondre

Desenes de ciutadans ?, i jo que creia que els militants de ANC, al Anoia eren mols , mes.
Per cert, el Populista de fireta del Marc Castell, no i podia faltar. !!!!!
TEATRE PUR TEATRE.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.