TORNAR

1 milió d'euros per recuperar el nucli antic dels Prats de Rei

politica
Dimecres, 21 octubre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'ajuntament dels Prats de Rei, amb una aportació important del departament de Governació a través del programa Viure al Poble, podrà destinar1.090.499 euros a la urbanització dels carrers del nucli antic. La intenció de l'alcalde aquest mandat era recuperar dos carrers i dues places, però amb aquesta nova aportació, de més de mig milió d'euros, podran refer tot el nucli, la part que fins al 1711 quedava dins les muralles del poble.

Carles Bassaganya i l'alcalde Francesc Duocastella, repassant el projecte

A banda de la principal aportació a través del programa Viure al Poble, les aportacions de la Diputació de Barcelona, el PUOSC, el propi ajuntament i les contribucions especials, permetran assolir els més d'1 milió d'euros per poder renovar la urbanització dels carrers i places del nucli antic. L'alcalde, Francesc Duocastella, s'ha mostrat molt content de poder recuperar l'antic nucli del municipi, una millora que 'creiem que servirà per recuperar la vida i els comerços que hi havia hagut fa uns anys al municipi'. El conveni l'ha signat amb el director general d’Administració Local del Departament de Governació i Administracions Públiques, Carles Bassaganya

L’objectiu és crear una nova zona de vianants que faciliti el recorregut turístic pel diferents edificis, construccions i troballes arqueològiques dels Prats de Rei. S’actuarà a la Plaça Major, al carrer de l’Església, al carrer Nou, al carrer de Biaix i al carrer d’Isidre Forn, amb l’objectiu de millorar l’atractiu turístic i les possibilitats d’implementar nous equipaments turístics.

El projecte també preveu posar en valor el Centre d’Interpretació de les Batalles de Prats de Rei. La primera fase compren l’adequació de l’espai de les cavallerisses de la Torre de la Manresana, on s’hi instal·larà un muntatge d’audiovisuals sobre aquestes batalles. La segona fase vol donar a conèixer la Guerra de Successió, els seus orígens, el seu desenvolupament i el seu desenllaç, amb la caiguda de Barcelona l'any 1714 i el Decret de Nova Planta de Felip V.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.