TORNAR

Els militants de CDC anoiencs es defineixen "només catalans" i volen ser d'"el centre" ideològic

Els resultats són molt similars a la resta del Principat

politica
Dimarts, 10 maig 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

CDC va presentar els resultats de les enquestes del Torn Obert, sobre el futur del partit, a la comarca de l'Anoia. L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, el President Comarcal , Jordi Torra, i Jordi Segura, Coordinador de Torn Obert a l'Anoia, van donar a conèixer els números en una roda de premsa.

Camí de la seva refundació, o de la creació d'un nou partit, Convergència Democràtica de Catalunya ha dut a terme també un procés de consulta amb la seva militància a l'Anoia. Els resultats de les enquestes sobre les preferències dels seus militants es van donar a conèixer la setmana passada. Els guarismes són similars a la resta de Catalunya. Els convergents de la comarca se senten en un 72% "només catalans", cinc punts més que en el global de Catalunya; a nivell d'adscripció ideològica de la formació, un 41,6% voldrien que CDC es definís "de centre", quatre dècimes més que el promig del Principat.

Marc Castells, en la seva intervenció en la presentació de l'enquestaAmb tot, els resultats de l'enquesta reflecteixen que -a part del bloc principal que vol una força de centre- el militant anoienc s'inclina més per ser una força de centre-dreta, un 17%, que la mitjana de militants catalans, 16%; la preferència per estar al centre-esquerra, d'un 27,7%, és també inferior a la mitjana del país, 33,5%.

Perr la resta, si pràcticament tres de cada quatre afiliats a CDC a l'Anoia se senten només catalans, el percentatge de "més català que espanyol" és molt alt també -24,8%- i deixa com a residuals les altres fórmules d'identitat. La majoria de resultats dels convergents anoiencs en comparativa amb els de la resta de Catalunya no varien. Les diferències més substancials són en dos aspectes: sobre si Catalunya hauria de tenir exèrcit propi, un 12,9% a favor a l'Anoia, set punts més en el total; i sobre la limitació de mandats, amb un 19,8% en contra a la nostra comarca i un 12,9% a la resta del país.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.