TORNAR

Esquerra vol una estratègia econòmica a Igualada "basada en la innovació"

Palau planteja que no es posin només esforços ”en el tèxtil o el cuir”

politica
Dimarts, 10 maig 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els republicans d'Igualada exposen la necessitat "d'un acord amb els principals agents institucionals, econòmics i socials del nostre àmbit territorial, posar la innovació en el centre de l'estratègia econòmica i de creació de llocs de treball". Es va presentar com a moció en el darrer ple i va comptar amb el recolzament de la CUP, Decidim Igualada i PP.

La situació de la ciutat i la reactivació econòmica de capital i comarca continuen sent un dels aspectes sobre els quals orbita el debat polític. En el darrer ple, Josep Maria Palau (ERC), demanava en una moció "posar la innovació en el centre de l'estratègia econòmica". En l'explicació de la proposta, es va reconèixer la tasca i els esforços fets per la regidora Àngels Chacón, amb iniciatives com el Campus Universitari, el Grau d'Infermeria, el centre 4dHealth i la càtedra A3 del cuir i del tèxtil, però va demanar fer un pas més: "Igualada encara no és una economia emergent basada en la innovació, aquesta batalla encara no l'hem guanyat".

Segons Palau, "l'OCDE alerta que hi ha territoris que poden quedar atrapats en l'anomenat equilibri de baixa qualificació, que es produeix quan les empreses locals ofereixen majoritàriament llocs poc qualificats i treballen en mercats de baix cost, i a causa d'això hi ha una demanda molt reduïda de perfils qualificats". Els republicans demanen "consolidar el suport als sectors del cuir i del tèxtil, però també reforçar les alternatives amb les quals ja estem començant a obtenir bons resultats de creació d'ocupació, com poden ser els subsectors de la programació informàtica i les TIC en general, el disseny des d'un punt de vista transversal, la mobilitat sostenible i els sistemes industrials (components d'automoció i mobilitat, equips mecànics i elèctrics, etc.), vinculats a les oportunitats que generen infraestructures com el Parcmotor o bé l'adopció d'un compromís local intens amb una estratègia de ciutat intel.ligent".

Per als republicans és fonamental "pactar i aplicar un conjunt d'ajuts econòmics per a les petites i mitjanes empreses per a compartir el risc en les activitats de recerca i desenvolupament, a canvi de crear ocupació de qualitat. Hem de saber transformar tot el potencial científic i tecnològic de la ciutat (i del país), en energia en moviment exportadora de productes sofisticats i competitius". També exigeixen "impulsar la concurrència tecnològica, és a dir, que les empreses d'Igualada i el seu entorn i les universitats i centres de recerca del nostre país generin I+D conjunta, amb entrades i sortides de professionals de l'empresa a la universitat i viceversa, amb visió a mig i llarg termini, preparant la nova generació de productes i serveis".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.