TORNAR

Esquerra veu bé el nomenament de Torras però critica la manca d'informació del govern

Josep Maria Palau assegura que té ”una relació cordial amb l’ex regidor”

politica
Dijous, 5 maig 2016. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

L'actual portaveu d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament d'Igualada, Josep Maria Palau, assegura que el partit veu amb bons ulls el nomenament de Joan Torras com a president del Consell Assessor del Bon Govern. El republicà defuig la polèmica, però lamenta no haver estat informat del moviment.

L'Ajuntament anunciava ahir al matí el fitxatge estrella de l'any en política anoienca: Joan Torras. Torras va ser el portaveu d'Esquerra al consistori durant 12 anys i també soci de l'actual alcalde convergent, Marc Castells, els darrers quatre. Els republicans no van renovar el pacte amb CiU fa un any i el successor de Torras, Josep Maria Palau, s'ha situat a les antípodes del govern en la majoria de polítiques. Josep Maria Palau, però, ha afirmat a Anoiadiari que "és una bona notícia" el nomenament de l'ex regidor com a cap del Consell Assessor del Bon Govern, que actuarà en matèria de transparència. Se sent satisfet "que algú d'Esquerra estigui al capdavant d'aquest òrgan" tot i que retreu al govern que "en la seva línia habitual, no ens han volgut dir res sobre el nomenament" i lamenta "aquesta manera de fer".

Palau, segon a la dreta, amb Torras, fa un anyTorras, que ha criticat públicament la presa de decisions del partit a Igualada una vegada va plegar, assegura per la seva part que "el meu nomenament no l'he donat a conèixer perquè han escollit el Joan Torras persona, no per ser d'ERC". Torras té una bona relació personal amb l'alcalde, heretada dels quatre anys compartits al govern, i assegura que "he tingut el privilegi de treballar amb l'actual alcalde i em sento honorat que confiï en mi". Afegia, davant els mitjans que "no ho he dit a ningú, però jo si fos dels meus companys de partit estaria content que escullin algú d'Esquerra".

Per la seva part, Palau afirma que el tracte actual amb l'ex regidor "és de col·laboració i respecte". També que "valorem molt positivament el que va fer com a regidor. Va donar estabilitat al govern i va fer una gran tasca al capdavant d'Acció Social". Palau conclou que "estic segur que farà coses bones en aquest càrrec. Per part nostra  seguim en contacte amb ell i esperem que contribueixi a fer una ciutat per a les persones".


1 Comentaris

P

Pau Arenos

5 de maig 2016.07:15h

Respondre

La transparencia com a concepte es fonamental per la democracia i es garantia de un bon gobern. Tot i que Joan Torras mereix tot el meu respecta, hem sorprèn el nomenament a ”dit” i no per... Llegir més consens, sembla que seria el mes lògic .Esperem que la seva actuació i resultats .seran transparents.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.