TORNAR

Miquel Archela: 'Les zones agrícoles del nostre país ja fa temps que estan en crisi'

2 anys de mandat a Rubió

politica
Dimarts, 21 juliol 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Miquel Archela, alcalde de Rubió, afirma que la majoria dels objectius del seu programa electoral no es podran complir a causa de les poques ajudes públiques que han arribat a Rubió, i ironitza sobre l'actual crisi econòmica perquè 'les zones agrícoles del nostre país ja fa temps que estan en crisi'.  Així, l'alcalde de Rubió creu que invertir en noves tecnologies i potenciar el turisme rural han de servir per millorar l'actual situació econòmica del municipi. Tot i situar-se a l'Alta Anoia com un dels municipis més grans en extensió, Archela creu que Rubió lliga més amb els trets de la possible vegueria del Penedès, i que aquesta permetria alhora obtenir més recolzament.

Vista de l'església de Santa Maria de Rubió

Els molins de la serra de Rubió, un nou símbol del paisatge de la Conca d'Òdena

Miquel Archela, alcalde de Rubió

Quines accions i projectes de l'equip de govern destacaria arribats a mig mandat?

El Pla Urbanístic i el Pla de recuperació de masies.

I de cara als propers mesos, quines són les prioritats?

Asfaltar el camí de 8 Km que va de Rubió a l’Espelt

Preveu, doncs, que al final de la legislatura la majoria d’objectius contemplats al vostre programa electoral/fixats en l’acord de govern s’hauran pogut complir?

No, degut a que les ajudes que ens han arribat no han estat suficients.

Com valora la tasca de l’oposició política?

Realment no gaire bona, crec que no estan considerant gaire als pobles petits.

D’altra banda, com està afectant al municipi l’actual crisi econòmica?

Com a tot arreu, però, com en totes les zones agrícoles del nostre país, ja fa temps que s’està en crisi, sempre s’ha d’estar pendent d’ajudes . . .

S’han beneficiat d’algunes ajudes econòmiques d’altres administracions superiors?

Sí, una de les més importants ha estat la recuperació i millora de les parets de la Capella de Sant Pere d’ Ardesa, per part del Departament de Cultura de la Generalitat.

Quin és el missatge que l'Ajuntament transmet als veïns i veïnes en plena crisi econòmica?

Que es tingui paciència i intentar estalviar, no malgastar.

I el futur econòmic del poble, per on passa, després d’aquesta crisi?

Per intentar invertir en noves tecnologies i en el turisme rural.

Quina opinió li mereixen alguns dels projectes comarcals com l’aeroport corporatiu, l’outlet d’Òdena...

Bona, sempre que es porti amb cura i bona gestió. Se suposa que serà una bona injecció per la nostra comarca, que està essent una de les més afectades per aquesta crisi.

A quina vegueria creu que hauria de pertànyer el seu municipi?

A la vegueria del Penedès, per les característiques del terreny i de feina que hi ha en la zona a l’hora de demanar ajudes, consells. . . Aquesta s’adiu més a la realitat del nostre municipi i, per tant, creiem que podríem obtindre més recolzament.

Molts pobles estan apostant per la participació política, en accions com la renovació del POUM o de la Llei de Barris. En el cas del seu municipi han incorporat aquest àmbit a la seves polítiques? Demanaríem que la llei de Barris fos també rural...

I, en relació a les TIC, quines accions fetes i mancances a corregir destacaria?

S'han realitzat millores tan a nivell de recepció en televisió, mòbils i Internet mitjançant sistema Wi-Fi, però encara ens queda camí per recórrer, ja que encara hi ha alguna part del nostre municipi on l’accés es dificultós.

Finalment, a nivell personal, quants anys fa que es dedica a la política, quants en fa que és alcalde, i quines expectatives té de cara al futur?

Fa catorze anys que em dedico a la política: quatre com a regidor i deu com alcalde. Com a expectatives amb les què ja estem treballant, el que m’agradaria és poder millorar l’entorn i les comunicacions dels dos barris principals del municipi, El Pla de Rubió i Maçana.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.