TORNAR

Montbui posa en marxa la deixalleria i inicia les obres per la recuperació del riu Anoia

L'alcalde de Santa Margarida de Montbui fa esment de la necessitat de generar llocs de treball al municipi

politica
Dimarts, 15 març 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
'En èpoques de crisi hem de ser austers, però això no significa quedar-nos quiets i retallar’, va afirmar Teo Romero en la presentació de la deixalleria municipal i el projecte del passeig fluvial per a la recuperació del riu Anoia. Aquests dos projectes tenen un aspecte mediambiental que Romero vol aprofitar per reactivar l'activitat econòmica del municipi.

Romero explica la necessitat de generar treball al municipi

La primera activitat que s’ubica al polígon Plans de la Tossa és la deixalleria municipal que s’inaugurarà dissabte dia 19, i que es posarà en funcionament a partir del dimarts que ve. L’obertura d’aquesta instal•lació, tot i ser municipal, representa l’inici del moviment econòmic del polígon, que ‘acabarà ple, amb empreses privades i públiques’, assegura Romero.

La deixalleria, que es presenta com un servei bàsic per als ciutadans, també s’obre davant la necessitat que veu l’Ajuntament de tancar el cicle de recollida de residus, i és fruit de la sensibilitat mediambiental.

L'Ajuntament de Montbui prioritza el civisme

En aquest sentit, Teo Romero promociona el civisme i pretén facilitar que els ciutadans siguin cívics. ‘Per això, primarem i premiarem el civisme a través de punts’. I és que, en pocs mesos, l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui posarà en funcionament un carnet del ciutadà, un mètode a través del qual els montbuiencs podran acumular punts pel fet de ser cívics i veure reduïts els imports de les taxes o accedir gratuïtament a serveis municipals. La instal•lació del servei ha estat finançada, en un 70%, per l’Agència de Residus de la Generalitat de Catalunya.

'El riu és vida', afirma Romero

Per altra banda, complint la voluntat de dignificar el riu, el consistori ha fet públic l’inici de les obres de recuperació de la zona fluvial per tal de dur-hi a terme el passeig que ja compta amb un projecte i un finançament de més del 60% de subvencions de Fons Europeus i de la Diputació.

Sense deixar de fer esment a la prioritat de promocionar econòmicament el municipi, Romero ha informat de la necessitat de millorar la façana del nucli urbà i d’unir i millorar l’accessibilitat entre Montbui, Igualada i Vilanova del Camí.

L’alcalde del municipi ha exigit a la Generalitat de Catalunya que acabi l’obra de la part baixa del riu, ja que ‘el projecte que durem a terme preveu els accessos per quan l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) arregli la part baixa del riu Anoia’.

Places d’aparcament, il•luminació, mobles urbans i cables soterrats seran alguns dels elements que caracteritzaran el passeig, a banda de la reactivació econòmica que suposarà la posada en marxa del projecte de recuperació del riu, ‘que és, des de fa molt de temps, la gran assignatura pendent’.


2 Comentaris

R

Raul

montbui

16 de març 2011.11:46h

Respondre

No hay nada como tener elecciones municipales para inagurar equipamientos o poner primeras piedras!!!

Yo me pregunto:

Si lo que indica eusebi es real, sería ilegal dicha inaguración y puesta en... Llegir més marcha?

Como es posible que una obra en la cual se ha invertido 270.000 euros y que fue finalizada a finales del 2009 se tenga que esperar mas de un año para su posterior puesta en marcha? Falta de prevision?

El personal es contratado con planes de ocupación con contratos de 6 meses. Mi duda es que si no existe subvención no será posible que haya gente trabajando en la ”Deixallería”?

E

Eusebi Alonso

Montbui

15 de març 2011.10:04h

Respondre

Si la deixelleria obre dimarts ho farà sense tenir tots els papers en regla. En el Ple de l’Ajuntament d’aquest proper dijous, s’aprovarà iniciar el procés per la gestió directe del serveis... Llegir més que inclou el reglament de funcionament i l’ordenança, i han de passar 30 dies, si no es presenten al•legacions, per entrar en vigor. Què diria l’ajuntament si un negoci s’iniciés sense tenir tots els permisos? Però el problema és que des de que es van finalitzar les obres han passat mesos per preparar tots els papers i poder obrir immediatament i no han estat capaços de fer-ho.

D’altra banda és molt difícil iniciar les obres del marge del riu si no es té projecte. Es va licitar el projecte i es va escollir l’empresa que el farà, però no tenim notícia que hi hagi projecte redactat i aprovat.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.